Patlicanli ÇÖp kebabi

papatya57

Yeni Üye
Üye
Patlicanli ÇÖp kebabi
çöp kebabı cöp kebabi patlıcanlı çöp kebabı patlıcanlı tarifi patlıcan



bunu çok özel misafirlerime yaparım çok sevdiğim ve zevkle yaptığım tariflerden biridir.


Malzeme :

2 tarre ince ve uzun patlıcan
4 tane dolmalık biber
4 tane ufak boy domates
4 çorba kasığı margarin yağı
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı un
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
8 tane çöp
1 orta boy soğan
2 bardak su

Yapılışı:

Üç adet patlıcanın kabukları alaca halinde kesildikten % sonra 2 yahut üçer parmak kalınlığında 16 parça halinde doğranır. Üzerlerine 1 çay kaşığı tuz serpildikten sonra 10 dakika bırakılıp yıkanır.
Bir derince tava içine 4 çorba kaşığı margarin konur. Tava ateşe alınıp yağ çıtırdamaya başlayınca patlıcanlar içine bırakılır. Renkleri hafif dönen patlıcanlar bir delikli kepçe ile yağdan çıkarılır.
Yıkanan ve dörde bölünen 16 parça dolmalık biber tavaya atılır. Hafif yumuşayınca çıkarılır. Kabukları soyulan soğan bıçakla ufak ufak parçalara ayrıldıktan sonra kızgın yağa atılıp renkleri döndürülür.
Soğanların üzerine parça etler konulur. Kaşıkla çevrildikten sonra bir kaşık un serpiştirilir, özerine de bir kaşık salça ilâve edilir. Kabın içine iki bardak su, bir kaşık tuz ilâve edilip kaynamaya bırakılır.
Pişen etler delikli kepçe İle bîr tepsiye alınır, fyice yıkanmfş dört domates dörder dörder kesilip 16 parçaya ayrılır. Her çöpe ikişer et, İkişer patlıcan, ikişer biber, ikişer domates geçirilir.
Çöpler bîr tepsiye alınır. Etlerin piştiği salçaya bir laşık şeker atıîır. Tepsidekilerin üzerine tel süzgeçle gezdirilir. Tepsi firma sürülür, 10 dakika pişirildikten sonra servis yapılır.
 
Geri
Üst