Pembe akıntı neden olur?

Uzman SühaN

Administrator
Pembe akıntı neden olur?
Kadınlar için pembe akıntı gelmesi durumu, oldukça kafa karıştırıcı bir konu olmaktadır. Bunun en büyük nedeni ise, bu akıntının gebeliğin başlangıç dönemlerinde meydana gelmesi, adet döneminden hemen önce meydana gelmesi, mantar gibi enfeksiyonal durumlarda meydana gelmesi ya da dış etkenlere bağlı olarak meydana gelmesi gibi çok farklı nedenlere dayanmasıdır.

İlişki sonrasında, yaklaşık olarak bir haftalık bir aranın ardından pembe akıntı görülmesi durumunda, hamilelik başlangıcı sinyali alınabilmektedir. Bunun nedeni, sperm ile yumurtanın birleşmeye başlaması ve ilerleme sırasında damarlarda ufak çaplı zarar vermesidir.ncak bazen hormonal değişiklikler ve adet dönemi ile birleşen pembe akıntı gelmesi durumu, kadınlar tarafından gebelik başlangıcı ile karıştırılabilmektedir. Böylesi bir durumda periyodik zamanın kontrol edilmesi önemli bir durumdur.

Bunun dışında, genital bölge üzerinde yapılan zorlayıcı hareketler ya da alınan darbeler sonucunda da kılcal damarların çatlaması ile pembe akıntı durumu ortaya çıkabilmektedir. Kişisel bakımın ihmal edildiği durumlarda da ortaya çıkan mantar türü hastalıklar, bu tip bir akıntının gelmesine sebep olan faktörler arasında yer almaktadır.İmplantasyon kanaması olarak da adlandırılan pembe akıntı, adet tarihi ile kesişebilmekte ve bu nedenle adet akıntısı ile karıştırılmaktadır. Pembe akıntı follop tüpü içerisinde sperm ve yumurtanın birleşmesi ve rahmin iç tabakası içerisine ilermesiyle ortaya çıkmaktadır. Rahmin iç duvarına blastosistinin yerleşmesi sırasında kılcal damarlar implantasyon kanamasına neden olur.



4.jpg







İmplantasyon kanaması çoğunlukla pembe renkte olmasına rağmen bazen de kahverengi renkte olabilmektedir. Kanamanın ne kadar süreceği ya da miktarı her kadında farklılık gösterebilmektedir.


Yanlış bir diğer anlaşılmada implantasyon kanamasının hamilelik lekelenmesi olarak algılanmasıdır. Her implantasyon kanaması hamilelik belirtisi olmadığı gibi çeşitli sebeplerden ötürü de gerçekleşebilir.
Gebelik belirtileri arasında pembe akıntı var mıdır?
Bir kadında vajinal akıntı, rengi, kokusu ve şekli ile hamileliğin habercisi olabilir. Embriyonun adet kanamasından hemen önce rahme düşmesi, hafif kanamaların olmasına sebebiyet verebilir. Bu kanama ise çoğunlukla pembe renkli olmaktadır.
Fakat kadınlarda yumurtlama dönemi içerisinde servikal mukusda bir artış görülmektedir. Yumurtalama evresi servikal mukusun kuruması boyunca kuru kalmaktadır. Kadının gebe kalması durumunda östrojen düzeyinde artışa bağlı olarak çeşitli sıvı salgılar meydana gelebilir. Bu salgılar ise genellikle gebeliğin erken belirtileri arasında yer almaktadır. Ancak bu gebeliğin en belirgin göstergesi olmayıp gebelikle ilgisiz olarak hormonal değişiklikleri de ilgilendirir.
Adet öncesinde pembe akıntı görmeniz durumunda bir uzmana başvurmanız akıntının gebelik kaynaklı olup, olmadığını ortaya çıkaracaktır.
 
Merhaba arkadaşlar ,
Ben 2 hafta öncesinde çikolata kisti ameliyatı oldum ve sonrasında normal olarak kanamam oldu 5/6 gün kadar ve son olarak akıntılarım koyu renkte yada pembemsi gelmekte normal midir bunların olması ?
 
Merhaba arkadaşlar ,
Ben 2 hafta öncesinde çikolata kisti ameliyatı oldum ve sonrasında normal olarak kanamam oldu 5/6 gün kadar ve son olarak akıntılarım koyu renkte yada pembemsi gelmekte normal midir bunların olması ?

Ameliyat sonrası durum değerlendirmesi için hekim kontrolünde olmanız gerekiyor. Bize göre lekelenme normalidir fakat daha sağlıklı bilgi edinmek için hekiminizle iletişime geçin..
 
Merhaba arkadaşlar benimde özel bolgemde ikk defa pebme akinti oldu parcakili oldu fakat bunun hastaliginjn adi varmidir
 
1 aylık hamileyim ve iki gündür açık pembe akintım gelıyor neden olabilir acaba cevap verirseniz sevinirim
 
Gebelik döneminde kanama ve lekelenmeler istenmeyen bir durumdur. Çoğu zaman lekelenmeler normal olsada gebelikle ilgili bir komplikasyona işaret edebilir. En kısa zamanda bir kadın doğumcuya gidip gebeliğinizin sağlıklı ilerleyip ilerlemediğine baktırmalısınız. Yapılacak muayene durumunuz hakkında bilgi verecektir.
 
Adetime 2gün kala pembe leke gelmeye başladı bugün 7. Günüm ve hala daha az az pembe lekelenme devam etmekte 3 senelik evliyim sizce bunun nedeni nedir
 
Adetime 2gün kala pembe leke gelmeye başladı bugün 7. Günüm ve hala daha az az pembe lekelenme devam etmekte 3 senelik evliyim sizce bunun nedeni nedir
buna yerleşme kanaması diyemeyiz 7 gün sürmüş çünkü bu arada ilaç kullandıysanız ağır kaldırdıysanız stres hava değişimi bunlara etki edebilir. Regl renginin değişmesi enfeksiyon belirtisi bile olabilir eğer ilk kez yaşadığınız bir durum ise doktorunuza görünün.
 
Geri
Üst