Pepeçura Tatlısı Nasıl Yapılır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Pepeçura Tatlısı Nasıl Yapılır?
pepeçura tarifi, pepeçura malzemeleri, pepecura nasıl yapılır

Daha tarifini ve lezzetini bile bilmeden ismini sempatik bulduğum pepeçurayı sizlerle paylaşmak istedim. Görüntüsü oldukça lezzetli görünen ve özellikle hafif tatlı sevenler için oldukça ideal olan pepeçuranın malzemeleri ile birlikte tarifini sizlerle paylaşıyorum.
pepecura.jpg

1 kg. siyah üzümü iyice yıkayalım.6 su bardağı suyla birlikte bir tencerede kaynatalım.1 su bardağı toz şeker ekleyip bir süre daha kaynatalım.Bir çatal yardımıyla üzümleri ezelim.
Bir süzgeçten üzüm suyunu geçirelim.Yaklaşık 5 su bardağı kadar üzüm suyu elde etmiş olmalısınız.Bunun 4 su bardağını tencereye alalım.Kalan 1 su bardağının içersine 1 çay bardağı nişastayla (Karadeniz'de mısır unuyla yapılıyor.) karıştırıp,pürüzsüz hale getirelim.
Karışımı tenceredeki üzüm suyuna ilave edelim.Hızlı hızlı karıştırark koyulaşıp,kaynayıncaya kadar pişirelim.Küçük kaselere ya da kuplara sıcak sıcak dökelim.Buzdolabında iyice soğuyup,katılaşınca isterseniz bir tabağa ters çevirip,servis yapabilirsiniz.Dilerseniz pepeçuranın içine mevsim meyvelerinden küçük küçük doğrayabilirsiniz.
 
Geri
Üst