Pirinç maskesiyle cilt rengini açma

Uzman SühaN

Administrator
Pirinç maskesiyle cilt rengini açma
Bilindiği gibi uzak doğu ülkelerinde bir gelenek var. Bu gelenek çok eski zamanlara dayanır ve günümüzde de hala vardır. Şöyle ki; uzak doğuda yaşayan bütün kadınlar süt beyazıdır. Aksi olduğunda yani biraz buğday ten veya biraz esmerlik o geleneğe göre çirkinliğin ta kendisidir. Bu yüzden zengin fakir, genç yaşlı ayırt etmeksizin bu geleneğe uyulur.

Eminiz ki çoğunuz ülkemize gelen uzak doğulu turistleri görmüşsünüzdür. Özellikle bayan turistlerin çok az bir güneş ışığına bile tahammülü yok. Bu yüzden yanlarında sürekli koyu renk astarlı bir şemsiye taşırlar. Öyle ya biraz yansalar çok çirkinleşecekler


p.jpg




Uzak doğudaki bütün bayanların ciltlerini daha da beyazlatmak için ülkelerinde de çok fazla yetiştirilen pirinçten faydalandıklarını ve bu şekilde güzelleştiklerini biliyor muydunuz? Peki ama evimizde bulunan haftanın en az iki günü pilavını yapıp yediğimiz pirinç ile nasıl cildimiz beyazlar. İşte tarif!

Pirinç / Pirinç unu

Su / süt

Altı yemek kaşığı pirinç ununu maske kıvamı alıncaya kadar süt ile karıştırın. Bu karışımı temizlenmiş bir krem kabına alabilirsiniz. Maskeyi temizlenmiş ve iyide kurulanmış yüze, boyna ve dekolte bölgesine uygulayın. Bu maske haftada üç defa uygulanabilir. Maske cildinizde yarım saat kalmalıdır. Ardından ılık su ile yavaş yavaş durulayın ve maskeyi cildinizden çıkarın. Kağıt havlu ile kuruladığınız cildinize bir miktar pirinç ve su ile yaptığınız pirinç toniğini uygulayın.

Pirinç maskesi ve pirinç toniği kürünü bir ay boyunca düzenli kullandığınızda faydasını göreceksiniz. Cildinizi en doğal ve en hızlı bu şekilde beyazlatabilirsiniz. Unutmayın mutfağınızdan daha büyük ve ekonomik bir güzellik merkezi yok!
kaynak:doğalcilt.com
 
Geri
Üst