Pirinç suyunun saç ve cilt için inanılmaz faydaları

Uzman SühaN

Administrator
Pirinç suyunun saç ve cilt için inanılmaz faydaları
Pirinç birçok kültürün temel besin maddesidir. Pirinç tüketilmeden önce mutlaka yıkanır ve bir müddet su içinde bekletilir. Daha sonra suyu süzülür ve pişirilir. Çoğu insan pirinç suyunun faydalarının farkında değil . Özellikle saç ve cilt bakımında oldukça yararlı. Pirinç suyu , özellikle B ve C vitaminleri bakımından zengindir. Ayrıca iz elementler içerir potasyum, iyot, magnezyum, çinko, selenyum, manganez ve çok fazla lif. Vitamin, mineral ve amino asitlerle dolu pirinç suyu cildinizde ve saçlarınızda harikalar yaratır. Makalemizin devamında pirinç suyunun cilt ve saç üzerindeki faydalarına tüm detayları ile değineceğiz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.



pirinç suyu göz altına sürülürmü.jpg







PİRİNÇ SUYU FAYDALARI NELERDİR ?




Saç ve cilt bakımı söz konusu olduğunda nerdeyse her türlü kozmetik ürünü deniyoruz. Çoğu ürün beklentileri karşılayaayabiliyor. Yada güzel sonuç aldığınız ürünlerin maliyeti yüksek olabiliyor. Oysaki mutfağımızda bulunan malzemelerle cilt ve saç bakımımızı sağlayabiliriz. Son günlerde cilt ve saç bakımında pirinç suyu kullanmak hayli popüler hale geldi. Güçlü bir antioksidan olan pirinç suyu ferulik asit ve anti-enflamatuar özellikleri ile cildin sağlıklı ve parlak görünmesini sağlıyor. Ayrıca cilt sorunları ile savaşıyor. Saçlrı ise kökten uca besliyor ve onarıyor. Pirinç suyunun faydaları bu kadarla sınırlı değil , şimdi diğer faydalarına bir gözatalım..




Pirinç suyunun saça faydaları ; Düzenli olarak pirinç suyunun kullanımının saçlar için birçok faydası vardır - kepeklenmeyi gidermeye, saç tellerini güçlendirmeye, saç büyümesini teşvik etmeye, saça canlılık kazandırmaya ve saçın sağlığını önemli ölçüde iyileştirmeye yardımcı olur. Mineraller, antioksidanlar, B ve E vitaminleri bakımından zengin olan pirinç suyu kırışıklık tedavisinde de etkilidir. Gözeneklerin görünümünü azaltmaya yardımcı olduğu gibi cildi sıkılaştırır. Cildin parlak ve esnek kalmasını sağlayarak hücre yenilenmesini artırmaya yardımcı olur.




pirinç suyunun saça faydaları.jpg







Pirinç suyu göz altına sürülür mü ? Evet göz çevresine uygulanabilir , özellikle göz kenarlarında oluşan kaz ayaklarının görünümünü iyileştirir. Pirinç suyunun cilde zararı var mı ? Hayır yoktur daha önce belirttiğimiz gibi cildinize bir çok fayda sağlar. Pirinç suyunun nişastalı içeriği egzama ile mücadelede etkilidir. Pirinç suyunun yatıştırıcı etkisi sivilce oluşumunu önler.Pirinç suyu gözenekleri minimize eder ve cilde doğal bir parlaklık kazandırır. Pirinç suyu hiperpigmentasyon, güneş ve yaşlılık lekelerinde de etkilidir. Düzenli olarak pirinç suyunun kullanılmasıyla, hiperpigmentasyonun veya kahverengi lekelerin azaldığını gözlemleyebilirsiniz.



Pirinç, C vitamini, A vitamini, fenolik ve flavonoid bileşikleri gibi doğal antioksidanları içerir ve bunlar çevresel hasarlardan cildinizi korur.Pirinç suyu antioksidan ve UV emici özelliklere sahiptir. Yaşlılık lekelerinin oluşumu bu özellik ile önlenir. Pirinç suyu sadece cildinizde değil , saçınızda da harikalar yaratır. İçindeki amino asitler saçları daha güçlü yapar. Pirinç suyu ayrıca saçlarınıza hacim ve ipeksi bir yapı kazandırır. Saçlar çeşitli şekillerde zarar görbiliyor. Boya , maşalama fönleme saçı sağlıksız hala getirebiliyor. Saçları pirinç suyuyla yıkamak saçınızı zararlı etkilerden koruduğu gibi sağlıklı uzamasınıda sağlar.




pirinç suyunun cilde zararı.jpg






Saçlardaki kepeklenmeden şikayet etmeyen yoktur. Şimdiye kepeği gidermek için uyguladığınız ve sonuç almadığınız herşeyi unutun. Pirinç suyu saçlardaki kepeği gideriyor. Tek yapmanız gereken haftada bir saçlarınızı pirinç suyuyla yıkamak.Pirinç suyunun etkileri, mayalanmaya bırakılırsa daha da artar. Fermantasyon sürecinde üretilen bir madde olan antioksidanlar, mineraller, B vitaminleri, E vitamini saçalrınız için harikalar yaratır. Fermente edilmiş pirinç suyu cilt toniği olarakta kullanılabilir. Peki pirinç suyu nasıl yapılır ? Makalemizin devamında bu soruya dair ayrıntıları bulabilirsiniz.





Pirinç Suyu Nasıl Yapılır ?



Bu yöntem, pirinç suyunu yüz dahil harici kullanım için iyidir.

1 bardak pirinci durulayın.
Ardından, 30 dakika suda bekletin.
Suyu temiz bir kaseye süzün.



Haşlanmış Pirinç Suyu

Pirinç suyu elde etmenin bir diğer yolu pirinçleri haşlamaktır. Pirinci yıkadıktan sonra yağ tuz ilave etmeden kaynatmaya alın. Bir kaç dakika sonra kıvamlı olan pirinç suyunu bir kaba alın. Soğuduktan sonra hem cildinize hem saçınıza pirinç suyu uygulayabilirsiniz.

Pirinç suyunu mayalarsanız daha da iyi sonuçlar görebilirsiniz. Bunu yapmak için, pirinci suda yaklaşık 24 saat bekletin. Uzun bekleme sonucu pirinç suyundan oku gelebilir . Tek yapmanız gereken kokuyu gidermek için pirinç suyuna portakal kabuğu ilave etmek. Pirinç suyu antienflamatuar olduğundan, güneş yanıklarını tedavi etmek için mükemmeldir. Egzama hastasıysanız, pirinç suyunu güvenle cildinize uygulayabilirsiniz. Sivilce , kahverengi leke probleminiz varsa pirinç suyunu cilt için kullanabilirsiniz. Ayrıca cilt renginizi biraz açmak istiyorsanız cildinize pirinç suyu uygulayabilirsiniz.






Pirinç suyunun mideye faydaları var mı ? Cilt ve saç sağlığını sağlamanın korumanın dışında pirinç suyu mide sorunlarınada iyi gelmektedir. B1, B2, E vitaminleri, demir, fosfor, potasyum, sodyum, magnezyum ve kalsiyum bakımından zengin olan pirinç suyu günde bir bardak tüketildiğinde vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlıyor. Düzenli olarak pirinç suyu tüketmek bağırsak sağlığınızı korur. İshali keser ve normal dışkılamayayardımcı olur. Antioksidan bakımından zengin olan pirinç suyu serbest radikallerle savaşır. Evet sevgili okurlar görüldüğü üzere pirinç suyunun birçok faydası bulunmakta. Sizler pirinç suyunu hangi amaçlar için kullanıyorsunuz ? Deneyim ve önerilerinizi yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.
 
ben yüzüme sürüyorum cilt lekelerim geçti pirinç suyuyla saça hiç denemedim
 
Geri
Üst