Pişmiş yemek buzluğa atılır mı

Ayşegül AYRANCI

Daimi Üye
Pişmiş yemek buzluğa atılır mı
Yemek tüketimlerimiz her gün farklı çeşitliliklerde gerçekleşmektedir. Değişik çeşit yemek pişirmeyi seviyorsanız ve benim gibi bu sunumlarla dolu zengin sofralar kurmayı seviyorsanız bu yazı çok işinize yarayacak. Yemek saati öncesi açlığınızla sanki hiç doymayacakmış gibi hazırladığınız sofraları toplarken başka güne yemek saklama düşüncesine girmeniz kaçınılamaz olabilmektedir. Artan yemeklerinizi nasıl saklarsınız ya da saklama kuralları nelerdir merakınız için buradayım. Artan yemeklerinizi buzlukta nasıl saklayabileceğinizi öğrenmeye hazır mısınız?

741106A3-B394-464E-AE1E-67A3E6189FC2.jpg

Buzlukta sakladığınız yemeklerle ani misafirleriniz geleceğinde ya da çeşitlilik yakalamak istediğiniz zaman çıkarıp sunabilirsiniz. Peki bunları nasıl saklarım diyorsunuz değil mi? Önceden buzluktan çıkarıp hazırlamadığınız sürece artan yemeklerinizi buzluğa atabilirsiniz. Artan yemeklerinizi uygun porsiyonlarda küçülterek buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Küçük porsiyonlarda küçülttüğünüz yemekleri uygun saklama kapları içinde buzlukta saklayabilirsiniz. Çok miktarda yemeği dondurup çözdükten sonra yeniden buzluğa atma gibi bir durum söz konusu olamaz. Bu hususa özellikle dikkat etmelisiniz. Tupper ürünleri arasında yer alan buzdolabında saklamaya uygun alaska serisi ürünlerde son derece uygun saklama alan sunumu gerçekleştirebilmektedir.

g6d3r.jpg


Buzlukta saklayacağınız yiyecek grubunda yer alanlar arasında en çok köfte, balık, tavuk ve artan hamur işi seçenekleri yer almaktadır. Buzlukta bu yiyecek grubu için seçenek olan folyoya sararak saklama kolaylığı yiyeceklerin 30 güne kadar tazeliğini korumasını sağlayabilmektedir. Diğer yiyecek grupları için ağzı hava almayan kap tercihleri seçim olabilir. Buzdolabında saklamaya uygun buzdolabı poşetlerinde saklama işlemi de sık tercih edilmektedir. Kimi zaman bu şekilde saklanan limon dilimleri, küçük porsiyon sulu olmayan gıda tercihleri olabilmektedir. Kızartma türü ürünler grubu da poşetlerde saklanabilir. Çorbalarınız arttığı zamanda saklama kabına atarak buzlukta saklayabilirsiniz. Birer yemeklik şekilde poşetleyerek ya da küçük saklama kaplarına koyarak muhafaza etmek mantıklı olacaktır. Nohut ya da bezelye türü haşlanabilir ürünlerde buzdolabı poşetlerinde muhafaza edilmeye uygun seçeneklerdir. Ekmek, mantı gibi hamur işi grubu da buzlukta saklayabileceğiniz seçenekler arasında yer almaktadır. Hemen çıkar pişir uygulaması yapabileceğiniz uygun çözünme aralığı öncesi çıkardığınızda zahmetsizce yiyebileceğiniz seçimler sizin kurtarıcılarınız olacaktır. Ayrıca israfı önleme fırsatını da yakalamış olacaksınız.
meyve-ve-sebze-nasil-dondurulur-nasil-saklanir.jpg
 
Geri
Üst