Pokemon GO Nedir?

Uzman SühaN

Administrator
Pokemon GO Nedir?
90 lı Yılların sonun da ekranlardan bildiğimiz pokemon çılgınlığı artık cep telefonların da.Tüm dünya da çığ gibi büyüyen bu uygulama bayram tatilinin bitişiyle bizde de patladı.Parklar da caddeler de eli gözü telefonda olup adımlayan her yaştan her cinsten kişi görmek mümkün.Pokemon GO uygulamasını bir çok kişi beğense de bana göre boş ve amaçsız bir uygulama.Nesilleri telefona hapsedip körleştirmekten başka bir şey değil.Bizim oyun oynayan gençelere değil,okuyan atılımlarda bulunan gençlere mucitlere ihtiyacımız var.Neyse kişilerin tercihlerini yargılamıyor saygı duyuyorum.Gelelim pokemon GO nun neden bu kadar rağbet gördüğüne.Arttırılmış gerçeklik özelliğinden ötürü bu uygulama cezbediyor.Öyleki facebook, twitter gibi sosyal medyaları bile solladı diyebiliriz.Telefon üzerin den oynanan bu oyunun amacı pokemon karekterini yakalamak ve seviye atlamak.Rakiplerler mücadele etmek için kilometrelerce yürümek zorunda kalabilirsiniz.Peki pokemon Go nasıl oynanır,pokemon go nasıl indirilir ? Tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.



pokemon go.jpg







Uzun bir süredir merakla beklenilen sanal gerçeklik temalı mobil Pokemon oyunu Pokemon GO, Android ve iOS platformları için oyunculara sunuldu. Sadece birkaç ülkede oynanabilir durumda olan Pokemon GO, ülkemizde resmi olarak çıkışını henüz gerçekleştirmedi. Tabi bu oyunun hayranlarını ve oynamak isteyenleri üzmesin. Hazırladığımız yazımızda Pokemon GO'yu nasıl oynayabileceğinizi anlatıyoruz.


Android ve iOS Desteği
Android
Eğer Android işletim sistemli bir telefon kullanıyorsanız Pokemon GO'yu oynamak için yapmanız gereken oyunun APK dosyasını bulup telefonunuza kurmak. Şu an için Google Play Store'da ülkemiz için aktif olmayan oyunu oynamanın tek yolu APK dosyaları. Google Play Store'da bulunmayan APK dosyasını telefonunuza indirdikten sonra, Ayarlar altındaki Güvenlik seçeneklerinden, Bilinmeyen Kaynaklara İzin Ver seçeneğini aktif ederek, Google Play Store dışında indirilen dosyaları telefonunuza kurmaya izin verebilirsiniz.


iOS
Eğer iOS işletim sistemli bir cihazda Pokemon GO oynamak isterseniz yapmanız gerekenler biraz daha karmaşık. Bildiğiniz üzere Pokemon GO her ülke için resmi olarak çıkışını yapmadı. Şu an için yalnızca Avustralya, Yeni Zelenda ve Kuzey Amerika'da çıkan oyunu kurmak için kullandığınız Apple hesabınızı bu ülkelerden birinde göstermeniz gerekiyor. Bunu yapmak içinse yeni bir Apple ID oluşturarak bulunduğunuz ülkeyi Yeni Zelenda veya Avustralya seçmeniz yeterli. Ardından iOS işletim sistemli cihazınızda bulunan App Store üzerinden Pokemon GO'yu indirebilirsiniz.


Pokemon GO'ya Başlayış
Oyun bu güne kadar yayınlanan videolardan bildiğimiz üzere sanal gerçeklik üzerine kurulmuş bir yapıda geliyor. Oluşturduğumuz karakterle birlikte Pokemon avına çıktığımız oyunda olduğumuz yerde durmak yerinde gezerek Pokemon avlayabiliyoruz. Bu belki de oyunun en güzel detayı.

Pokemon toplayıp kendi koleksiyonunuzu oluşturmak için sokaklarda gezip Pokemonları yakalamanız gerekiyor. Toplanılan Pokemonlarla birlikte diğer oyuncuların Pokemonlarıyla savaş yapılabiliyor. Oyunda yer alan trade sistemiyle birlikte Pokemon transferi yapılabiliyor, koleksiyonda eksik olan Pokemonlar tamamlanabiliyor. Pokemon GO'daki Pokemonlar tıpkı çizgi filmden alışık olduğumuz gibi enderlik seviyesine sahip. Her Pokemon diğerinden farklı bir enderlikte olabilir ve koleksiyonunuzu zenginleştirebilir. Yolda yürürken yakalayacağınız Pokemonlar için daha fazla yol kat edip, daha uzak mesafeleri gitmeniz gerekebilir.


Oyun İçi Satın Alımlar
Tahmin edebileceğiniz gibi neredeyse her mobil oyundan alışık olduğumuz oyun içi satın almalar Pokemon GO'da da aynı şekilde mevcut. Yakaladığınız Pokemonları sakmananız için kullanacağınız Poke Top'ları bir noktadan sonra parayla satılmaya başlıyor. Eğer koleksiyonunuza daha fazla Pokemon katmak istiyorsanız bu Poke Top'lara ihtiyacınız olacak.

Oyunda Poke Stop adı verilen istasyonlar mevcut. Bu istasyonlar nerde olduğu bilinmeyen özel duraklar olarak adlandırılabilir. Poke Stop'ları bulduğunuz takdirde fazladan birkaç Poke Topu elde edebilirsiniz.

Poke Gym adı verilen salonlarda ise, elinizde bulunan mevcut Pokemonları kullanarak rakiplerinizle savaş haline girebilirsiniz. Savaşı kazanmanız durumunda elde edeceğiniz Pokemonlar ham bir sonraki savaş için size büyük avantaj katacak hem de koleksiyonunuzu geliştirecek. Yalnız tekrar hatırlatalım, belirli sayıdan sonra elde edeceğiniz her Pokemon için yeni Poke Top'larına ihtiyacınız olacak.


Oyun devamlı olarak konum bilginizi kullandığı için oldukça hızlı bir şarj tüketimini sahip. Gün içinde Pokemon GO oynama sürenizin fazla olması hızlı şarj cihazı veya PowerBank ihtiyacınızı beraberinde getirecektir. Oynaması oldukça eğlenceli olan Pokemon GO çıkışından birkaç gün sonra dahi milyonlarca oyuncu kitlesini aynı platform üzerinde toplamayı başarmış durumda. Pokemon tarihinin en ilginç ve beğenilen yapımı olan Pokemon GO'yu deneyimlemenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz.
 
bana göre ajan programı evlerimizda neler olup bitiyor bunla öğreniyolar değilmi beyza hanm
 
Diziler, oyunlar ve sosyal paylaşım ağları ile insanların resmen beyinleri uyuşuyor özellikle gençlerimiz asosyal oldu çıktılar:(
 
Geri
Üst