Polikistik over sendromu nedenleri ve tedavisi

Uzman SühaN

Administrator
Polikistik over sendromu nedenleri ve tedavisi
PCOS OLANLAR Tedavisi var mı ? Nasıl Beslenmeli ? Tüm ayrıntılar ve daha fazlası Melek Kadınlar Kulübü FORUM'da Sizleri bekliyor.
Polikistik over sendromu (PCOS), doğurganlık çağındaki 10 kadından birinde oluşan bir sağlık problemidir. PCOS'lu kadınlar genel sağlıklarını ve görünümlerini etkileyebilecek hormonal dengesizlik ve metabolizma problemlerine sahiptir. PCOS ayrıca infertilitenin yaygın ve tedavi edilebilen bir nedenidir.Polikistik over sendromu , Polikistik over sendromu nedir, Polikistik over sendromu nedenleri, Polikistik over sendromu belirtileri,Polikistik over sendromu tedavisi ile ilgili tüm ayrıntıları makalemizin devamın da bulabilirsiniz.


polikistik over.jpg






Polikistik over sendromu nedir?

PCOS lu kadınların yumurtalığında birçok küçük kist gelişir . Bu yüzden polikistik over sendromu deniyor . Kistler zararlı değildir, ancak hormon dengesizliklerine neden olurlar. Polikistik over sendromu (PCOS), üreme çağındaki kadınlar arasında sık görülen bir endokrin sistem bozukluğudur. PCOS'lu kadınlar, ultrason muayenesinde görüldüğü gibi her yumurtalıkta bulunan küçük folikül kistlerini içeren genişlemiş yumurtalıklara sahip olabilirler . Seyrek veya uzun süreli adet dönemleri, aşırı tüylenme , akne ve obezite, polikistik over sendromlu kadınlarda görülebilir. Erken teşhis ve tedavi semptomların kontrol altına alınmasına ve uzun vadeli problemlerin önlenmesine yardımcı olabilir.


Polikistik over sendromu (PCOS), bir kadının östrojen ve progesteron cinsel hormon düzeylerinin dengesiz olduğu bir durumdur. Bu, yumurtalık kistlerinin (yumurtalıklarda benign kitlelerin) büyümesine yol açar. PCOS, kadınların menstruasyon döngüsü, doğurganlık, kalp fonksiyonu ve görünümüyle ilgili sorunlara neden olabilir.

Polikistik over sendromu nun sebebi nedir?

PCOS un kesin nedeni bilinmemekle birlikte, doktorlar hormonal dengesizliklerin ve genetiğin rol oynadığına vurguluyorlar. Annede veya kızkardeşlerde pkos varsa sizde olma olasılığıda vardır.Hormon androjenin aşırı üretilmesi, başka bir faktör olabilir. Androjen, kadın vücudunun ürettiği bir erkek hormonudur. PCOS lu kadınlar normalde androjen seviyesinin normalden daha yüksek seviyelerde üretirler.

Polikistik over sendromu nun belirtileri nelerdir?

Belirtilerin türü ve şiddeti kişiden kişiye değişir. PCOS un en yaygın özelliği düzensiz menstruel periyotlardır. Bazı vakalarda, PCOS, örneğin önemli kilo artışına yanıt olarak üreme yıllarında ilerlemektedir.

Düzensiz dönemler. Bu en yaygın özelliktir. Seyrek adet görme, adet gecikmeleri, adet düzensizliği
Aşırı androjen. Artmış erkeklik , hormon seviyeleri (androjenler) aşırı yüz ve vücut tüyleri akne gibi fiziksel bulgulara neden olabilir.
Hamile kalamama
Yumurtlama düzensizliği, yumurtlama olmaması
Yumurtalıklarda fazla miktarda ufak kistler görülmesi
Kilo alma veya kilo verme zorluğu

Hastalığın belirtileri olmamasına rağmen, PCOS lu birçok kadın, diyabet, hipertansiyon ve yüksek kolesterol gibi diğer eşzamanlı sağlık sorunlarına sahiptir. Bunlar PCOS hastalarında tipik kilo artışıyla bağlantılıdır.


PCOS um hamile kalabilir miyim?

Evet. PCOS a sahip olmak hamile kalmamanız anlamına gelmez. PCOS, kadında infertilitenin en yaygın, ancak tedavi edilebilir nedenlerinden biridir. PCOS lu kadınlarda, hormonal dengesizlik, yumurtlama problemi görülür . Eğer yumurtlamıyorsanız, hamile kalamazsınız.

PCOS nasıl tedavi edilir?

PCOS tedavisi iyileştirici değildir. Tedavi semptomların kontrol altına alınmasına ve komplikasyonları önlemek için durumun yönetilmesine odaklanır. Özel belirtilere bağlı olarak tedavi kadınlardan kadına farklılık gösterecektir.

PCOSlu tüm kadınlarda, özellikle kilolu olanlar için sağlıklı bir diyet ve düzenli egzersiz önerilir. Bu menstrual döngü düzenlenmesine ve kan şekeri seviyelerinin düşürülmesine yardımcı olabilir.Hamile kalmak istemeyen kadınlara doğum kontrol hapları verilebilir. Bunlar akne tedavisi, menstruasyon döngüsünü düzenleme ve testosteron gibi vücudun altındaki erkek hormon seviyelerinin azaltılmasına yardımcı olabilir. PKOS lu bir kadın da kısırlık varsa , ovülasyona yardımcı olması için doğurganlık ilaçları verilebilir.

PCOS ne kadar erken teşhis edilir ve tedavi edilirse, bu komplikasyonları gelişrme riski düşük olur . Polikistik over sendromu tedavisi doğru tanı ile başlar. Tedaviler daha sonra bir kadının semptomları, yaşı ve gelecek gebelik planları temel alınarak seçilir.PCOS için en iyi tedavilerden biri sağlıklı bir yaşam tarzıdır.Doğru teşhis, yaşam tarzı değişiklikleri ve PCOS tedavisi ile kadınlar bu durumdan kaynaklanabilecek aşırı sağlık problemlerinden kurtulabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Polikistik over sendromu ( PCOS ), kadınlarda artmış androjen (erkek hormonları ) nedeniyle bir dizi belirtidir . PCOS belirtileri ve düzensiz menstrüel dönemleri , ağır periyotları , aşırı vücut ve yüz kılları , sivilce , pelvik ağrı, gebe kalma zorluğu ve kalın, koyu, kadifemsi cilt lekelerini içerir . eşlik eden hastalıklar şunlardır tip 2 diyabet , obezite , obstrüktif uyku apnesi , kalp hastalığı , ruh hali bozuklukları , Ve endometrial kanser .
 
Polikistik over sendromu (PCOS), doğurganlık çağındaki 10 kadından birinde oluşan bir sağlık problemidir. PCOS lu kadınlar genel sağlıklarını ve görünümlerini etkileyebilecek hormonal dengesizlik ve metabolizma problemlerine sahiptir. PCOS ayrıca infertilitenin yaygın ve tedavi edilebilen bir nedenidir.PCOS, kadında infertilitenin en yaygın, ancak tedavi edilebilir nedenlerinden biridir.PCOS u teşhis etmeye yardımcı olmak ve belirtilerin diğer nedenlerini ekarte etmek için, doktorunuz tıbbi geçmişiniz hakkında sizinle konuşabilir ve fizik muayene ve farklı testler yapabilir
 
PCOS, genetik ve çevresel faktörlerin bir kombinasyonundan kaynaklanmaktadır. Tedavide kilo kaybı ve egzersiz gibi yaşam tarzı değişiklikleri olabilir. PCOSlu kadınların çoğunda yumurtalıklarında çok sayıda küçük kist gelişir Kamera.gif. Bu yüzden polikistik over sendromu deniyor . . Kistler zararlı değildir, ancak hormon dengesizliklerine neden olurlar.Erken teşhis ve tedavi semptomların kontrol altına alınmasına ve uzun vadeli problemlerin önlenmesine yardımcı olabilir.
 
Düzenli egzersiz , sağlıklı gıdalar ve kilo kontrolü , PCOS için kilit tedavilerdir. Tedavi, hoş olmayan semptomları azaltabilir ve uzun vadeli sağlık sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir.PCOS a sahip olmakla başa çıkmak zor olabilir. Belirtilerin türü ve şiddeti kişiden kişiye değişir. PCOS'un en yaygın özelliği düzensiz menstruel periyotlardır.PCOS lu birçok kadın, diyabet, hipertansiyon ve yüksek kolesterol gibi diğer eşzamanlı sağlık sorunlarına sahiptir. Bunlar PCOS hastalarında tipik kilo artışıyla bağlantılıdır.
 
9 aylık evliyim pko hastasıyım adetlerim çok düzensiz bu ay adet olmadım 11 gün gecikti ümitlenmek istemiyorum sizce hamile olabilirmiyim
 
Merhaba , pkos gebe kalmada sorun yaratabiliyor . Adet düzensizliğiniz mevcut sorunuza dair net yanıt vermek güç. Gebelik testi yaparak hamile olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz
 
merhaba bende yumurta tembelliği çıktı doktorum klomen verdi birde ilişki tarihlerini söyledi gögüslerim çok ağrıyor sizce ne zaman test yapmalıyım?
 
Merhaba, klomen tedavisinde gebelik testti beklenen adet döneminde gecikme olması ile yapılabilir. Gögüs hassasiyetiniz klomen kaynaklı bir durum. İlaç hormon bazlı olduğu için gögüslerde büyüme ve hassaslaşma yapabiliyor.
 
Geri
Üst