pratik patatesli kanepe tarifi..

*LavinyA*

Yeni Üye
Üye
pratik patatesli kanepe tarifi..
kanepe tarifleri patatesle yapılan yemekler resimli kanepe tarifleri patatesle yapılan tarifler resimli
Patateslerin soyup suyla haşlayın,6-7 tane havucu rebdeleyin.tavada sıvı yağla beraber iyice karıştıra karıştıra bişirin,haşlanan patatesleri kevgirden suyunu süzüp iyice ezin.yağda kavurduğunuz havuçla,patatesi,tuzu iyi karıştırıp elinizle yuvarlayıp ortasını havuz gibi açın,üzerine sarmısaklı yoğurt koyup servis yapın...
patatesli-kanape-4892.jpg

afiyet olsun..
çok güzle oluyo misafirlerinize sunacağınız kolay ve pratik bir tarif.. çeşit oluyo yaptıkalrınızın yanında..

BAŞKA BİR TARİFTE AYNEN ŞÖYLE ANLATILIYOR MELEKLERİM
Kullanılan Malzemeler:

1. 6 adet çok minik küpler halinde kesilmiş küçük patates (tatlı patateslerle yaptım ben)
2. 3 adet tatlı yeşil biber (ince doğranmış)
3. 1/2 su bardağı 15 dakika sıcak suda bekletilip fazla suyu sıkılmış ve minik dilimlenmiş kurutulmuş domates
4. 100 gr. ufalanmış beyaz peynir
5. 100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
6. 1/2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş siyah zeytin
7. 5-6 adet küçük doğranmış salam
8. 1/2 demet ince kıyılmış taze soğan
9. 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
10. 1/2 demet ince kıyılmış maydonoz
11. 6 yumurta
12. 1 paket kabartma tozu
13. 1 tatlı kaşığı tuz
14. 1 tatlı kaşığı karabiber
15. 1 tatlı kaşığı kimyon
16. 1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlık

1.

Tarifin Hazırlanışı

1. Başlamadan önce tüm malzemeleri hazırlayıp ayrı kaplara koyun.
2. Sıvıyağı derin bir tavaya alıp kızdırın ve patatesleri güzelce kızartın.
3. Patatesler kızardığında yeşil biber ve taze soğanları ekleyerek biraz kavurun.
4. Yumurtaların sarılarını bir kaba, beyazlarını başka bir kaba alın.
5. Salam, beyaz peynir, kaşar peyniri, zeytin, dereotu, maydonoz, kurutulmuş domates, tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberi yumurta sarılarıyla güzelce karıştırın. Gayet yoğun malzemeli bir karışımınız olacak.
6. Yumurta beyazlarına bir paket kabartma tozu ekleyerek köpük köpük olana kadar tel çırpıcı ile çırpın. (Yumurta sarılarıyla beyazlarını ayırmamızın sebebi, yumurta beyazlarının köpük halinde çırpıldığında omleti çok güzel kabartması.)
7. Yumurta beyazı ve kabartma tozu karışımını köpükleri söndürmeden diğer yumurtalı karışıma ekleyerek çok fazla olmamak şartıyla karıştırın.
8. Tavadaki patates, yeşil soğan ve biberlerin üzerine yumurtalı karışımı dökerek patateslerle hafifçe karıştırın ve kapağını kapatarak kısık ateşte yumurtalar katılaşana kadar pişirin.
9. Daha sonra büyükçe bir tabağı tavanın üzerine kapatıp omleti ters çevirin ve diğer yüzünü de pişirin.
10. Omletin yanmamasına ve fazla kararmamasına dikkat edin, ateşi çok yükseltmeyin. Yeterince piştiğinde tekrar tabağı kapatarak omleti ters çevirip tavadan alın ve servis tabağına aktarın.
11. Özet olarak bu şekilde yorumlanabilir. Yapılış aşamalarını resimlerde daha açık görebilirsiniz.
 
Geri
Üst