Probiyotik turşu yapımı

narçiçeğimm

Daimi Üye
Üye
Sevgili melekler ben de bir çok kişi gibi turşu yaparken limon veya sirke kullanırdım. Taaa ki probiyotik turşu tarifini okuyup deneyene kadar. Geçen yıl ilk probiyotik turşumu yaptım ve çok sevdim belki benim gibi denemek isteyenler olur diye sizlerle de paylaşmak istedim. Buyrun Melekler probiyotik turşu tarifi.

Malzemeler:
Turşu yapmak istediğimiz sebzeler
Sarımsak
Bir su bardağina yakın peynir veya yoğurt suyu ( tabi bu miktarı turşu yapacağımız kavanozun boyuna göre ayarlıyoruz)
Cam kavanoz
İçme suyu
Turşu tuzu
Bir kaç tane asma yaprağı



Yapılışı:
Turşuluk sebzelerimizi kavanoza yerlestirip üzerine sarimsak peynir suyu ve bir litre suya bir çorba kaşığı olacak şekilde tuzumuzu ekleyip kavanozun ağzına bir kac tane asma yaprağı koyuyoruz ve kavanozu kapatıp günde bir defa ağzını açıp kavanozun gazinı alıyoruz. 10 gün sonra turşumuz yemeye hazır afiyet olsun şimdiden..
 

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Sevgili melekler ben de bir çok kişi gibi turşu yaparken limon veya sirke kullanırdım. Taaa ki probiyotik turşu tarifini okuyup deneyene kadar. Geçen yıl ilk probiyotik turşumu yaptım ve çok sevdim belki benim gibi denemek isteyenler olur diye sizlerle de paylaşmak istedim. Buyrun Melekler probiyotik turşu tarifi.

Malzemeler:
Turşu yapmak istediğimiz sebzeler
Sarımsak
Bir su bardağina yakın peynir veya yoğurt suyu ( tabi bu miktarı turşu yapacağımız kavanozun boyuna göre ayarlıyoruz)
Cam kavanoz
İçme suyu
Turşu tuzu
Bir kaç tane asma yaprağı



Yapılışı:
Turşuluk sebzelerimizi kavanoza yerlestirip üzerine sarimsak peynir suyu ve bir litre suya bir çorba kaşığı olacak şekilde tuzumuzu ekleyip kavanozun ağzına bir kac tane asma yaprağı koyuyoruz ve kavanozu kapatıp günde bir defa ağzını açıp kavanozun gazinı alıyoruz. 10 gün sonra turşumuz yemeye hazır afiyet olsun şimdiden..
Ellerine sağlık eminim cok güzel oluyordur
 
Üst