Progestan kullananlar Progestan kullananların yorumları

kızlar bende 6 haftalık hamileyim geçen hafta doktorum progestan + folic plus + bebe aspirini + ferrevit (vitamin) + clexane (kan pıhtılaşmasını engelleyici iğne) verdi. 10 gündür kullanıyorum ilaçları. 4 yıllık hasret ve 1 düşükten sonra korkuyorum herşeyden. 3 gündür kahverengi akıntım olmaya başladı. Doktorumu aradım çoğalırsa gel dedi ama çoğalmıyorda azalmıyorda.Havalar çok sıcak iş yerinde çok yoruluyorum sürekli ayaktayım sürekli dikkat etmeye çalışıyorum Bu kanama nedendir başınıza geldimi bana akıl verirseniz sevinirim. Meleğimi bu sefer kaybetmek istemiyorum.

Ve unutmadan bu kanamaların her zaman bi sebebi olmuyormuş. Doktorum beni muayene ederken rahim içinde kanama odağı aradı durdu, fakat çoğunlukla görünen bi kanama odağı bulamadığını söylemişti. İlginç bir durumdu. Ama çok yıpratıcı bi dönemdi malesef..
 
Ben de yeni hamileyim. Doktor bana da progestan+ bebe aspirini+ folbiol verdi. Aspirin normalde düşük yaptırtır derler ama progestanla birlikte kullanınca demek ki faydalı. Kullanayım değil mi korkmadan?
 
canım bende ilk bebeğimi kayıp ettim doktorum bana bu ilacı yazdı onu kullanıyorum iki gün oldu başlayalım sence iyimim faydası varmı?
 
ben sizin yazdığınız ilaçların bir çoğunu kullandım. aspirin ve clexane iğne kan sulandırmak için veriliyor. progestan ise düşüğü engellemek için veriliyor rahim duvarını kalınlaştırarak bebeğin daha iyi tutunmasına yardımcı oluyor. kanamlar kahverengi ise korkulcak bi durum yok demişti bana doktorum ama rengi açılmaya başlarsa ya da kırmızıya dönerse mutlaka gel demişti. çok şükür bütün bu dönemleri atlatarak sağlıklı bir bebeğim oldu. rabbim tüm isteyenlere nasip etsin.
 
jasminseku

Banada bugün doktorum adet düzenlemesi için progestanı verdi ayda 10 gün kullanacaksın 3 ay devam edeceksin dedi bundan 10 ay öncede ikiz bebeklerime hamileyken yaklaşık 4 ay kullanmıştım 500 mg olanından şuanda 100 mg kullanıyorum progestanı nette biraz araştırdığımda şunu gördüm ki bazı arkadaşlar düşük tehlikesi yüzünden bazıları gebe kalabilmek için bazıları adet düzensizliği kanamaları için kullanmış ama herkesin ortak şikayeti uyku hali yapması.
 
ben de 7 haftalik hamileyim asilamayla hamile kaldim
dr um bebege yakin bi yerde sivi gordu o yuzden verdi bu ilaci fakat ilac o siviyi yok etti
ama dr um 3 ay sonuna kadar kullanmam gerektiini ve yatmami soledi bense cok sıkıldim ne kadar dogru kullanmak
 
<!-- google_ad_section_start -->merhaba arkadaslar.ben 4 aydır doktor kontrolu altındayım.adet duzensızlıgı ıcın.7 aydır da evlıyım ve cocuk ıstedıgımızı soyledık.doktor klomen ve progestan tedavısı verdı.3 aydır reglı gunumun 5.gunu klomenı 5 gun kullanıp progestanı 16.gun baslayıp 10 gun kullanıyordum ve 8.gunde adet goruyordum.mıgde bulantısı yasadıgım için bu ay gunume 10 gun kala test yaptım.2.çizgi silik cıktı.4 gun sonra test yaptım negatıf cıktı.normalde progestana bu ayın 3 unde basladım.12 sınde bıttı.20 sınde adet görmem lazım dı.adetime 3 gun var iken pembe ve kahverengı akıntılar yasadım.2-3 gun surdu.ara ara damla halınde gelsı.cok korktum...gunumu bekledım.ama 6 gun gectı.dun hastaneye gıttım kan testı degıl ıdrar testı yaptılar ve cıkmadı.doktor yalnıs sonuc verdıgını soyluyor ıdrar testının .sızce hamıle mıyım yoksa tekrar duzensız olma sansım var mı progestan kullanmama ragmen olmadım ama lutfen bana yardım edın<!-- google_ad_section_end -->​
 
arkadaşım sizin ayakta durmamanız gerekiyor hemde kanamanız varmış ilaçlarınız güzel ama uzun süreli istirahat şart yorulmayacaksınız
 
merabalar.ben adet düzensizliği için bu ilacı kullanmaya başladım ancak 3 gün dayanabildim ve yan etkilerini kendimde çok fazla gördüm.11.günü başlayıp 24.güne kadar kullanmamı istemişti doktorum.ancak 30.gündeyim hala adet olamadım :s ilaçtan kaynaklandığını düşünüyorum :S
 
Geri
Üst