Püf noktaları ile mısır nasıl haşlanır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Püf noktaları ile mısır nasıl haşlanır?
mısır nasıl haşlanır, mısır nasıl kaynatılır, mısır nasıl pişirilir ile ilgili bilgileri sizler için paylaşıyoruz.

Her yaştan kişinin severek tükettiği mısır, yaz aylarının da vazgeçilmezleri arasın da yer alıyor. Malum artık yaz geldi sayılır ve daha şimdiden mısır. tezgahlar da ve pazarlar da yerini almaya başladı bile... Mısırı farklı şekiller de tüketebiliriz. Genel de en yaygın olanı haşlanmış mısır ve patlamış mısırdır. Haaa bide tabi mısırı mangal ateşin de pişirmek var ki onu ben de çok severim:)

İster evde, isterseniz dışar da haşlanmış mısır keyfi yapmanın tadına doyum olmaz. Yaz ayların da çoluk çocuk genç yaşlı hemen hemen herkesin elin de yediği bir mısır görürüz. Kimi mısırı haşlanmış hali ile diri olarak sever kimi de benim gibi süt mısırı sever.. Sizlere bu konumuz da mısır haşlamanın püf noktaları ile ilgili işinize yarayacak bilgileri sunuyoruz. Belki içinizden şimdi diyenleriniz olabilir" mısır haşlamakta da ne varmış" diye ama belki bilmeyenler yada emin olamayanlar için haşlanmış mısır ile ilgili ki tarifi paylaşıyorum.

Mısırın faydaları nelerdir?

mısır nasıl haşlanır.JPG


Haşlanmış mısır tarifi için sizlere iki yöntem paylaşıyorum. Bunlardan biri birçoğunuzun bildiği üzere klasik bir yöntem olan suda haşlama yöntemi;)

Mısırların koçanlarını ayıkladıktan sonra tencereye suyu koyup ister ikiye bölüp isterseniz de tabi sığıyorsa mısırlar tüm atabilirsiniz. Haşlama suyuna biraz tuz atarsanız daha lezzetli olacağından emin olabilirsiniz. Ama tabi tuzu sonradan da atabilirsiniz tercih tamamen size kalmış..

Hatta ayıkladığınız mısırın koçanlarından mısırla birlikte suya koyduğunuz da mısırlar çok daha lezzetli olacaktır buda ufak bir püf noktası size;)

Ben mısırları düdüklü tencerede haşlamayı tercih ediyorum. Zamandan kazandıran düdüklü tencere ile mısırlar taze olduğundan dolayı yarım saat gibi sürede pişer. Ama mısırın cinsi biraz sert bir yapıya sahipse o zaman bu süre biraz daha fazla olacaktır.

Mısırı haşlamak için ikinci bir yöntem de sütle haşlama yöntemidir. Mısırların sayısına göre (ben dört mısır olarak hesap ettim) 2 su bardağı süt ve iki su bardağı suyu karıştırarak tencereye koyup içine üç kesme şeker atarak haşlayın ve sonucu görün;) Mısırlar yarım saat kadar sonra yumuşak ve lezzetli bir şekil de haşlanarak tam da sizin ağzınıza layık olacak:)
 
biz ailece mısırı çok seviyorum hatta bugün pazardan aldım ama henüz haşlamak için fırsatım olmadı bu konuyu gördüğüm iyi oldu ben klasik tarif olan su ile mısırı haşlıyordum ama sütle ilk kez duydum sütün mısırı yumuşatacağını düşünüyorum ve lezzet katacağını ben sütle mısır haşlamayı mutlaka denicem hatta bir arkadaşım vardı kuru fasulyeyi sütle ıslıyordu ve muhtuşem bir lezzet ortaya çıkıyordu eminim ki süt mısıra da güzel bir lezzet ve yumuşaklık katacaktır.
 
Bende mısırı ilk defa sütle haşlandığını öğrenmiş oldum . Mutlaka tadı muhteşem oluyordur. Bizde mısırı çok severiz ve sıklıkla tüketiriz. Bir dahaki sefere sütle haşlayacağım ve neticeyi burdan yazarım. Ben genelde mısırı püskülü ve iç kabuğuyla haşlıyorum tüm vitaminlerinden faydalanmak için.
 
Geri
Üst