püf noktaları<< Soslar, mayonez

melegim

Yeni Üye
Üye
püf noktaları<< Soslar, mayonez
sıcak soslar
Sıcak soslar
  • Hazırladığınız sosu, yemeğin yanında değil de ayrı bir kapta servis yapacaksanız ve soğumamasını istiyorsanız, sos kasesini masaya getirene kadar, kaynar su dolu daha büyük bir kabın içinde bekletin. Böylece hem sosunuz sıcak kalmış olur; hem de lezzetinden hiçbir şey kaybetmezsiniz
Sos veya kremanın kıvamını korumak için
  • Hazırladığınız sosun veya kremanın tam kıvamında olması için kullanılan kaşığın önemi büyüktür. Sos hazırlarken mutlaka tahta kaşık tercih edilmelidir. Madeni kaşıklar çabuk ısındığından kremaya sıcaklığını geçirip kıvamını bozabilir.
Mayonez
  • Evde mayonez yaparken zeytinyağı yerine susam yağını tercih edin. Mayonezin bozulmadığına tanık olacaksınız.
  • Mayonez yaparken başarısızlığa uğramamak için, yağ ve yumurtanın aynı ısıda, oda sıcaklığında olması gerekir.
 
Geri
Üst