Ramazan Bayram Sabahı İçin Leziz Kahvaltılık Tarifler 2012

T

TİTAN

Forum Okuru
Ramazan Bayram Sabahı İçin Leziz Kahvaltılık Tarifler 2012
bayram kahvaltısı tarifleri
bayram kahvaltı sofrası
bayram kahvaltı menüsü




Sevgili melekler, Ramazan ayının henüz ilk günlerinde olduğumuzdan iftar menüleri düşünürken bizler bayram sabahını düşündük ve sizlere bayram kahvaltısı tarifleri vermeye karar verdik. :) Her zaman çıkardığımız kahvaltılıkların yanısıra yapabileceğiniz bu tariflerle sofranız çeşitlenecek ve hafif tatlarla güzel bir kahvaltı yapacaksınız :)

baharatli_halka_kurabiye-3e2.jpg



Baharatlı Halka Kurabiye

Malzemeleri:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta
100 gr tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Hazırlanışı:
Hamur yoğurma kabına 3 su bardağı unu alın. üzerine 1 tatlı kaşığı tuz,1 çay kaşığı kabartma tozu ilave edin ve karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açın ve içine yarım çay bardağı zeytinyağı, iki yemek kaşığı yoğurt ve 1 yumurtayı ilave edin. üzerine 100 gr tereyağı ilave edin. Kırmızı toz biberi ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ince uzun çubuk şekli verin. İki ucunu birleştirip halka şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Servis yapın.
Baharatlı halka kurabiye artık hazır, afiyet olsun.




dereotlu_kabakli_pogaca-22b.jpg


Dereotlu ve Kabaklı Poğaça

Malzemeleri:
2 yumurta (1 yumurtanın sarısını üzeri için ayırın)
1 su bardağı süt
125 gr tereyağı (eritilmiş)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç Harcı İçin:

3 kabak
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri İçin:

Yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
Tuz

Hazırlanışı:
Tereyağı, yumurta ve sütü yoğurma kabına alıp karıştırın. Kabartma tozu, tuz ve unu ekleyerek yoğurun. üzerini kapatıp dinlendirin. Kabakları rendeleyip suyunu süzdürün. Peynir, pul biber, dereotu ve tuzu ekleyip karıştırın. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. çay tabağı büyüklüğünde açın. Yarısına kabaklı harçtan paylaştırıp ay şeklinde kapatın. üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Dereotlu ve kabaklı poğaça artık hazır, afiyet olsun.




pacanga_sandvic-30f.jpg



Paçanga Sandviç

Malzemeleri:
300 gr pastırma
2 yeşil biber
2 kırmızıbiber
1 yemek kaşığı tereyağı
2 sandviç ekmeği
üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı:
Biberleri küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritip biberleri hafif diri kalacak şekilde soteleyin. Pastırmaları ekleyip 2 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Sandviç ekmeklerini ikiye bölün. üzerine tereyağı sürün. Yağsız ızgara veya tavada ekmekleri hafif kızartın. Pastırmalı malzemeyi ekmeklerin üzerine paylaştırın. Rendelenmiş kaşar peynir serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kaşar peyniri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Paçanga sandviç artık hazır, afiyet olsun.


peynirli_domatesli_tart-1f6.jpg


Peynirli ve Domatesli Tart

Malzemeleri
Hamuru için:
125 gr tereyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
7~8 yemek kaşığı un
İç harcı için
300 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
8~9 kiraz domates
2 çarliston biber
1 yumurta
1 çay bardağı süt

Hazırlanışı:
Hamur malzemelerini karıştırma kabına alarak karıştırın ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Yağladığınız tart kalıbına hamuru elinizle kenarlarını yükselterek yerleştirip buzdolabında 30 dakika bekletin. 15 dakika dinlendirin. Maydanozu incecik doğrayın, peyniri rendeleyin, biberleri halka kesin, yumurta ve sütü iyice çırpın. Hamurun tabanına çatalla delikler açın. Peynirin yarısından biraz fazlasını tabana serpin. üzerine biber ve maydanozu serpin. Kalan peynirle maydanozların üzerini kapatıp sütlü karışımı dökün. Kiraz domatesleri tartın üzerine hafifçe bastırarak yerleştirin ve önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Peynirli ve domatesli tart artık hazır, afiyet olsun.
 
Geri
Üst