Ramazan Sofralarınız İçin Nefis Semizotlu Yörük Çorbası Tarifi

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Ramazan Sofralarınız İçin Nefis Semizotlu Yörük Çorbası Tarifi
Semizotlu Yörük Çorbası Tarifi
Yörük Çorbası Nasıl Yapılır



Ramazan Ayına çok az kaldı artık iftarlarda sahurlarda ne sofralar hazırlanır....Neler neler yapılır tahmin edebilyorum...İşte benden size iftar için Yörük Çorbası tarifi..Hem hafif hem leziz bir çorba.....



yoruk corbasi-df.jpg



Malzemeler:

• 250 gr semizotu
• 200 gr haşlanmış nohut
• 200 gr haşlanmış kurufasulye
• 200 gr haşlanmış aşurelik buğday
• 3 litre su / et suyu
• 1 su bardağı un
• 250 gr yoğurt
• 1 limonun suyu
• 100 gr tereyağı
• tuz
• yarım çay kaşığı kırmızıbiber




Hazırlanması:

Suyu, nohut, kurufasulye ve buğdayı büyük bir tencereye alıp kaynatın. Yoğurt, un ve limon suyunu başka bir kapta çırpın. Kaynayan sudan bir kepçe dolusu alıp yoğurtlu karışıma azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin. Bu karışımı kaynayan suya ilave edip tuzla tatlandırın. 15 dakika pişirin.

Semizotlarını temizleyin. Semizotlarını iri parçalar halinde doğrayın (sadece yaprak olarak da atabilirsiniz). Kaynamakta olan çorbaya tereyağını ekleyin. 10 dakika pişirin. Çorbayı ocaktan indirmeye 5 dakika kala semizotunu ilave edin. Tuzunu ve biberi serpin. Sıcak servis yapın.
 
Geri
Üst