Ramazanda İftar Sofralarınız İçin Cevizli Mengen Kebabı Ziyafeti

T

TİTAN

Forum Okuru
Ramazanda İftar Sofralarınız İçin Cevizli Mengen Kebabı Ziyafeti
Cevizli Mengen Kebabı
cevizli mengen kebabı tarifi




Sevgili melekler, et yemekleri Türk mutfağının en dikkat çeken kalemlerinden biridir. Misafirlerimize menümüzde mutlaka bir et yemeği sunmak isteriz. Yaşadığımız şu Raamzan ayında da misafirlerimize sunabileceğimiz çok leziz bir kebap tarifi ile karşınızdayız, cevizli mengen kebabı :)


cevizli_mengen_kebabi-26d.jpg




6 Kişilik Malzemeler
250 gram bonfile dilimleri
200 gram piliç göğsü
200 gram köfte
1 adet pide
150 gram süzme yoğurt
150 gram domates sosu
1 su bardağı et suyu
50 gram sivri biber
6 adet bıldırcın yumurta
80 gram ceviz içi
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı tereyağı
tuz ve karabiber

Cevizli Mengen Kebabı Tarifi :
Pideyi ince ince doğrayın ve ayçicek yağında sote edin, domates sosunu ve et suyunu ilave ederek, tabaklara koyun, üzerine sarımsak ile karışmış yoğurt dökün. Fileto şeklinde kesilmiş bonfile, piliç ve parmak şeklindeki köfteyi ızgara yapın. Sırayla yoğurdun üzerine dizin, kıyılmış ceviz içlerini serpiştirin, tereyağını da ekledikten sonra pişmiş bıldırcın yumurtalarını üzerine koyarak servis yapın.
Not: Kaynar suya biraz sirke koyduktan sonra bıldırcın yumurtalarını kırıp teker teker ekleyin, 1-2 dakika pişirin
 
Geri
Üst