Uzman SühaN

Administrator
Ramzi teorisi ile cinsiyet tahmini

RAMZİ TEORİSİ HESAPLAMA KADINLAR KULÜBÜ MELEK FORUM - Ramzi teorisi doğru mu yanılma payı var mı işte merak edilenler burada


Hamile anne adayları için merak edilen konular dan biri de bebeğin cinsiyetidir. Bir bebeğin cinsiyeti daha gebelik oluştuğu andan itibaren genetik olarak bellidir .Fakat bu durum ultrasonla , ancak bebek belli bir büyüklüğe geldiğin de tespit edilebilir. Gebeliğin 16-17 ve 20. haftaların da bebeğin cinsiyeti belli olur..




Bebeğin kese içinde aldığı pozisyona göre cinsiyet belirlenir .Görsel de kız ve erkek bebeğin kese içinde ki görünümü yer almaktadır. (Ramzi teorisi.)


Geçmişten günümüze , bebeğin cinsiyetini belirleme de onlarca yöntem kullanılmıştır. Çoğu metodları biliyorsunuz onları yeniden sıralamaya gerek yok. Son günler de iki metod oldukça popüler olmuş durum da .Nub teorisi ile cinsiyet belirleme den sonra , Ramzi teorisi gündem de. Nub teorisi ile cinsiyet nasıl belirlenir , diye merak ediyorsanız linkimizi ziyaret ediniz. Ramzi teorisi hesaplama ile bebeğin cinsiyeti şöyle anlaşılıyormuş. 6-7 haftalık gebelik ultrason muayenesin de bebeğin kese içinde ki konumuna göre cinsiyet tahmini yapılıyor. Bebek sağ tarafa yakın ise kız , sol tarafa yakın ise bebek erkekmiş. Aklıma bunları yazrken şöyle bir bilgi geldi. Çok eskiden eski kadınlar , adet gecikmesin den sonraki haftalar kasığın hangi tarafın da atma varsa ona göre cinsiyeti tahmin ediyordu. Kasığın sağı atıyorsa kız , solu atıyorsa erkek deniliyordu. Bu tahmin yüksek oranda da tutuyordu. Ramzi teorisiyle benzerliği var gibi..
Ramzi teorisi hesaplama.jpg


Karın dan bakılan USG ile cinsiyet tahmini

Ramzi teorisini kendiniz uygulayabilirsiniz. Ramzi Teorisi hesaplama 6-7 . haftalara ait ultrason görüntünüz eliniz de varsa inceleyin. Bebek sağ tarafta ya da sağ tarafa daha yakınsa kız , Eğer bebek sol tarafta ya da sol tarafa yakınsa cinsiyeti erkektir.

Vajinal ultrason ile cinsiyet tahmini

Gebeliğin yine 6-7. haftalarında ki vajinal ultrason ile bebeğin konumuna göre cinsiyet tahmini yapılıyor. Bebek sağda ise erkek , sol yada sol tarafa yakın sa bebek kız demekmiş.
Bu metodalar dışında bebeğin cinsiyeti ultrason ile 16-17 haftalarda daha net izlenir. 20. haftaya yaklaştıkça cinsiyet en net şekilde değerlendirilir.

Sizde Ramzi teorisiyle bebeğinizin cinsiyetini öğrendiyeseniz ve ilerki zamanlar da bunu net olarak teyit ettirdiyseniz bizlerle bu başlık altın dan paylaşabilirsiniz.


BU YAZI VE GÖRSEL KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu teoriden hiç haberim yok tu ramzi teorisi ile cinsiyet belirleyenler var mı acaba doğru çıkıyor mu yanılma payı var mı ?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba bu benim ilk fotoğrafım 5 6 haftalık yazılanlara gore benim solda olduğuna gore cinsiyeti erkek midir ?
 
Ramzi teorisine göre bebeğimin cinsiyeti nedir acaba resim ekliyorum aşağıdan görürsünüz. Tşk.

ramzi teorisi cinsiyet belirleme.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayatım resim çok net olmadığından dolayı cevap veremedik. Ayrıca gecikme için üzgünüz tatlım. Nedir durum zaman geçmiş baya üstünden nedir durum ?
 
Geri
Üst