Rastık Nedir? Nasıl Kullanılır?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Rastık Nedir? Nasıl Kullanılır?
rastık ne nedir, rastık nasıl kullanılır, rastık ne demek rastık nerede bulunur rastıkla




Sevgili melekler, özellikle eski filmlerde duyduğumuz, eski bir makyaj malzemesinden bahsedeceğiz sizlere, rastık. Bileşiminde kara mazı, nişadır, antimon gibi maddeler bulunan ve kadınların kaşlarını boyamak için kullandıkları bir tür boya olan rastık, çok eski zamanlarda kullanılırdı.



rastık.jpg



Eskiden isle bazı yağlı maddeler karıştırılarak yapılırdı. İlk rastığın Mısırlılar tarafından kullanıldığı sanılıyor. Onlardan kalan kabartmalarda resimlerde kadınların kaşlarının, gözlerinin çok boyalı olması bunu gösterir.

Rastık bugün pek kullanılmıyan bir makiyaj malzemesidir. Son yıllarda, moda evleri bunun yerine, daha çok, tüyler üzerinde etkisi az olan yağlı rastık kalemlerini çıkarmışlardır.

Rastığın türlü renkleri de vardır. En çok kullanılan renkler siyahla koyu kestanedir. Genel olarak çok az rastık sürmek, kaşları doğal durumlarında bırakmak en iyisidir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Genelde hacca gidenlerin hacdan getirdiği hediyeliklerden biri . Göze sürüldükten sonra kolay kolay çıkmıyor rastık. Bazı yörelerde bebeklerin gözlerine ve kaşlarına siyah olsun diye çekiliyor .
 
Simdi 2017 senesinden beri bütün kadinlar 15 inden tutunda 70 ine kadar maskara gibi sürüyorlar, cok komik.
 
Geri
Üst