Reenkarnasyon'a inanırmısnız?

KızılÖtesi

Aktif Üye
Üye
Reenkarnasyon'a inanırmısnız?
reenkarnasyon testi reenkarnasyon testleri testi yap test reankarnasyon
...reankarnasyon'a inanırmısnız?
 
Cevap: Reankarnasyon'a inanırmısnız?



Allah hepimizin hayatlarımızdan, yaptıklarımızdan tek tek sorumlu olduğumuzu söylüyor, her birimizin omuzlarında
Kirâmen Kâtibîn melekleri yer alıyor. Hepimiz yaşadığımız tek bir hayatın hesabını vereceğiz.

Eğer reenkarnasyon (reincarnation) olgusu gerçek olsa, her birimiz birbirinden bağımsız bir sürü hayatın hesabını vermemiz gerekir :) Dinimizin gerçekleri gereği böyle birşeyin olması mantıksız görünüyor. Bir ruh bir bedene aittir İslam ilminde; bir ruhun birden fazla kişiliğin veya hayatın günahlarıyla sevaplarını taşımasını düşünmek mantığa ve İslam inanışına ters düşmektedir.

Reenkarnasyon olgusu antik zamanlardan beri birçok inanışta yerini alan bir mevhumdur. Eski Hint geleneklerinde, Hinduizmde, Pagan inanışlarında, bazı Ezoterik felsefi düşünürlerde başka bir bedende doğmak üzere bir bedeni terk etmek şeklinde reenkarnasyon ve/veya çok benzer şekillerde yaratılış mitleri yer almaktadır.

İslam'da reenkarnasyonu kısmen kabul eden, bazı yönlerine inanan bazı Sufiler ve Şii alimler olmuş mesela lakin ne Hanefi/Sünni ne de Alevi mezheplerinde bu tarz bir olgu kesinlikle kabul edilmemiştir. Modern yaşamda farklı arayışlara giren insanların metafizik, parapsikoloji, ezoterik felsefeler, mistisizm gibi arayışlar neticesinde günümüzün Scientology mezhebi, Kabala ve Theosophy gibi açılımlar insanlara klasik dini inanışlardan daha farklı yollar göstermekte ve ilgilerini çekmektedir.

Bazı biyologlar ve bilim adamları reenkarnasyon konusunda bilimsel çalışmalar yaparak bunun mümkün olabileceğini ispatlamaya çalışmışlardır lakin her alanda olduğu gibi bu alanda da skeptikler (şüpheciler) ve bilim adamları bu konuya temkinli yaklaşmaktalar. Bilimsel olarak nesnel/objektif kanıtların sunulması bana çok gerçekçi gelmiyor bu konuda açıkcası.

Antik inanışlar, mitoloji, metafizik gibi modern hayatın yapı taşlarını oluşturan kavramların içinde sağlam bir yeri olan reenkarnasyon kavramı ya da buna benzerlik gösteren kavramlar bazı insanlar için büyük önem taşımaktadır, benim kişisel fikrim: ben inanmıyorum, dini açıdan da inanamıyorum, ondan önce bilimsel açıdan da inanamıyorum. Hiçbir yönden mantıklı gelmiyor bana.

Sevgilerimle...

 
Cevap: Reankarnasyon'a inanırmısnız?

hayır inanmam,bu bir batıl inançtır. insan 1 kere ölüp dirilir dinimizde böyle geçiyor.
 
Cevap: Reankarnasyon'a inanırmısnız?

Hayır inanmıyorum. İnananlarada saygısızlık etmek istemiyorum. Ama inanmak dini inkar gibi geliyor bana. Bu benim fikrim beni bağlar bunuda belirteyim..
 
Ali Beyin Yorumu

bence reenkarnasyon wardır gerekse kuranı kerimden kanıt wardır allah zalimmidir hayır haşa allah zalim değilse anasından yeni doğan cocuk neden sakat doğuyo allah zalim deyildir. demekki öbür yaşamında hatası wardır ki cezasını görüyor mantık sahibi olan birisi düşünsün eğer insan fazla günah işlemesse cehenneme gidecek kadar fazlada sewap işlemesse cennete gidecek kadar allah ne yapacak o kulu başka bir deyimle bir öğrenci sınıftan cıkmak için puanı yüksek olmalıdıır. eğer o ögrenci yüksek almassa gecebilirmi sınıf hayır gecemez we tekrar okur insan oğluda öyle dünyada tekrar gelir bu arada yukarda okurken bir arkadaş yazmış allah ruhun geldiği her bedenimi hesaba cekecek ne kadar mantıksız birisi alah o ruhu hesaba cekecek arkadaşım ruh ebedidir bedeni ise topraktır...
 
şeyda

bence vardır. Allahın adaletiylede çok güzel örtüşüyor bu sistem diye düşünüyorum. Tekamüle ulaşmak ve her şeyi deneyimlemek ancak bu şekilde olabilir. Ayrıca bedelleride,ödülleride bu şekilde görüyor ve ödüyoruz. Cennetde cehennemde gene geldiğimiz yerde.. Ayrıca bütün kutsal kitaplarda bu konuyla ilgili şifreler verilmiş fakat dini liderler bunları hep saklamış. Asıl onlara karşı uyanık olmak gerek, Çünki Allahın yaratıcılığı sonsuzdur ve bize özgür irade vermiştir. Hepimiz yaptıklarımızdan ve yapmadıklarımızdan sorumluyuz ve hepimiz birbirimize istesekde istemesekde zincirin halkaları gibi bağlıyız evrende.
 
bu konu adına çok konuştum konusunu açtık konuştuk falan filan.bence insanların dikkati üzerine cekmek icin yarattıkları bir konu bu. öyle düsünüyorum
 
Geri
Üst