Reenkarnasyon'a inanırmısnız?

Oldukten sonra cennet ve cehenneme gidip gelen yokki kanitimiz olsun buda onun gibi birsey kimse hicbir sekilde kanitlayamaz.... Insanin dine bakis acisina bagli bu
 
tabiki yok böyle birşey..bir insanın bunu anlaması için ölmesi gerekmez ,hayatta herşey için somut bir şey gerekmiyor ,akıl ve mantık yolu ile hayattaki herşeyi çözeblir insan ,nasılki havayı biliyor ama göremiyorsak bu da öyle birşey ,bunun olabileceğini düşünmek ne akla ne mantığa uyar...:ehi:
 
herhangi bir "şey"in olup olmadığını iddia edebilmek için o konu hakkında engin bir bilgiye sahip olmak gerekir örneğin "uzayda bizden başka yaşam formu yoktur" diyebilmek için bütün uzayı dolaşmış ve incelemiş olmanız gerekmektedir ve mantık'da bunu gerektirir o halde yoktur veya vardır diye kesin hüküm veremeyiz,allah bize düşünmemiz için beyin vermiş körü körüne inanacak olsaydık her şeye,düşünme ve sorgulama becerisi vermezdi. konuya gelince,başımdan geçen öyle olaylar olduki,bence reenkarnasyon olmamasına imkan vermiyorum tamamen kendi fikrim,bana mantıklı geliyor zira bir tv tartışma programında din bilimciler,medyum olduğunu iddia eden bir kişiyle uğraşıyorlardı o kişi bir soru sordu ve bir şey söyleyemediler konu reenkarnasyondu soruda; "Allah isterse bir kişiyi yüzlerce kez doğurup yüzlerce kez de öldüremezmi?" cevap yoktu ve ardından program sonlandı.
 
bence vardır televizyon programlarında olmadığını idda edenler çokda akıllı cevap veremiyorlar hatta delil olarak okudukları ayetler daha çok reenkarnasyonun olduğuna işaret ediyor örneğin Onlardan birine ölüm gelince: "Rabbim! Beni geri çevir, belki, yapmadan bıraktığımı tamamlar, iyi iş işlerim" der. Hayır; bu söylediği sadece kendi lafıdır. Tekrar diriltilecekleri güne kadar arkalarında geriye dönmekten onları alıkoyan bir engel vardır.MÜMİNUN 23/99-100.neden kişi ölüm anın da beni geri gönder diye yalvarıyor insan öldüğünde korkusundan şuursuzca sadece af diler eğer daha önce tekrar tekrar dünyaya gelmemişse ve sonra Tekrar diriltilecekleri güne kadar arkalarında geriye dönmekten onları alıkoyan bir engel vardır.sözündeki Tekrar diriltilecekleri gün ahiret hayatı oldugunu kim söyleyebilir belkide bu Tekrar dirilmek yeniden dünyaya gelmek olabilirmi teşekkürler.
 
gençliğimiz ne halde ? biriniz bile konuya rasyonel biçimde yaklaşmamışsınız
metafizik bir kabul üzerinden ispatlanamaz hiçbir konu

reenkarnasyon yoktur , reenkarnasyonun olup olmadığını din üzerinden ispatlamaya çalışmak yanlıştır
 
reenkarnasyon

bence vardır bu kadar güçlü bir varlık olan insan neden bir kez daha yaşamasın??????????????
 
Ölmeden bilemeyiz değilmi. Bu bir inanç din de inanç ikisinide kimse asla kanıtlayamaz sağken bence. Herkes bir şeye inanır 3 milyar kişi budist hindu onlara görede diğer dinler batıl inanç. Herkes kendi bildiğinden haricindekileri saçma bulur. Bizde hindistanda doğsak belki aynısını düşünecektik.
Belki de vardır. Eski mısırda filan çok hikayeleri var. Birde ben barış mançoyum diyen çocuk filan vardı, hiçkimsenin bilmediği şeyleri biliyordu.. Enteresandı çok. Yada bizim televizyonların yalanladındandı. Neyse işte cazibenin dediği gibi bakak görek. Ölek görek :)
 
reankarnasyon diye bir şey yokkkk.Rabbim ölüyü diriltecek amenna ve saddakna.ama zamanı tekrar bu dünyaya gelerek değil...Rabbim kıyameti koparcak ve tüm ruhlar dirilcek ve ebedi alem başlayacak esas ölümsüzlük o zaman başlayacak...Ne Kuran-ı Kerimde ne Allahı resulün hadislerinde ne sahabenin sözlerinde ne de Allah dostlarının sohbetlerinde böyle bir anlayış yok kardeşler...Ahir zaman ümmetiyiz ve ahir zamanda aklımızı karıştırcak şeyler her daim ortaya çıkacaktır.böyle deli saçması fikirlere önem vermeyin kapılmayın derim arkadaşlar
 
Geri
Üst