Reiki

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Reiki
Giris

Gecmis medeniyetlerden gunumuze, tum canli varliklardan gecen ve saglikla yakindan iliskili gorunmez bir enerjinin varligi cesitli kulturlerin ilgi alanina girmistir. Son zamanlarda bu 'Hayat Enerjisi'nin varligi bilimsel deneylerle kanitlanmakla beraber, bircok tip doktoru da, bu enerjinin bagisiklik sisteminin calismasi ve tedavinin tum asamalarindaki onemini vurgulamaktadir.

Bu 'Hayat Enerjisi' insan sagliginin ve hayat kalitesinin gelismesinde sonsuz bir kaynak gorevi gormektedir.

Ogrenilmesi son derece kolay olmakla beraber, Reiki'yi kullanma yetenegi geleneksel metodlarla elde edilemeyip, ancak bir Reiki Ustadi'nin ogrencisine bu yetenegi transferi seklinde olmaktadir. Bu enerjinin kullanilmasi bireysel zekaya ya da ruhsal tekamul seviyesine bagli olmadigindan, her yastan ve gecmisten binlerce insana transfer edilmistir.

Tedavi sirasinda sanki icinizden gecen ve sizi saran olaganustu bir isinin sicakligini hissedersiniz. Reiki kisinin sadece fiziksel bedenini iyilestirmekle kalmaz, ayni zamanda duygularina, zihnine ve ruhuna da etki ederek, rahatlama, baris, guvenlik ve iyi-hissetme gibi bircok olumlu duygunun da hissedilmesine yardimci olur. Bu olaganustu sonuclarin bircogu kayitlara da gecmistir. Reiki, herkesin kullanabilecegi, basit, dogal ve guvenli bir ruhsal iyilesme ve kisisel gelisim metodudur.



Rei - Ruhani Bilgelik

Reiki'yi Bati'ya tanitan Mrs.Hawayo TAKATA, Rei'nin 'Evrensel' anlamina geldigini soylemis ve bircoklarinca kabul gormustur. Bunula beraber, Mrs.TAKATA bu yorumun son derece genel oldugunu da belirtmistir. Kanji ideogramlari her seviyede farkli bir anlam tasimaktadir. Bunlar gundelikten son derece ezoterik (belli kesimlerin anlayabilecegi) kullanimlara kadar degismektedir. Dolayisi ile Rei, her yerde sunuldugu gibi, 'Evrensel' olarak yorumlansa da, bu seviyede Reiki anlayisi icin yeterli olmamaktadir.

Japon Kanji karakteri olan Rei'nin ezoterik anlamina yonelik arastirmalar, bu ideogramin daha derin bir anlami oldugunu gostermektedir. Bu arastirmalar Rei'nin 'Olaganustu Bilgi' ya da 'Ruhani Farkindalik' anlamini ortaya cikartmaktadir. Bu bize Tanri'dan ya da Yuksek Benligimizden gelen bir bilgidir. Bu Tanrisal-Farkindalik'tir. Bu, tum bireyleri tamamiyle anlar, tum problemleri ve zorluklarin nedenini ve onlari iyilestirmek icin gerekli olani bilir.



Ki - Hayat Enerjisi

Ki, Çince'deki 'Chi' ya da Sanskritce'deki 'Prana' ile ayni anlama gelmektedir. Ayni zamanda odik kuvvet, orgon ya da biyoplazma anlamlarini da tasimaktadir. Ki'ye farkli kulturlerde bunlarin disinda degisik bircok anlam da yuklenmistir.

Ki, hayat enerjisidir. Ayni zamanda yasamsal ya da evrensel hayat enerjisi olarak ta tanimlanmaktadir. Bu, tum canlilara hayat veren, fiziksel olmayan bir enerjidir. Birsey canli oldugu surece, onun etrafini ve icini saran bu enerji ile birliktedir; olumle birlikte bu enerji de bedenden ayrilir. Eger hayat enerjiniz zayifsa, ya da akisinda engellemeler varsa, hastaliklara daha duyarli hale gelirsiniz. Enerji yuksek ve rahatlikla akabiliyorsa, hastalanma olasiliginiz da azalmaktadir. Bu enerji sadece fiziki bedene degil, ayni zamanda duygular ve ruhsal hayata da etki etmektedir.

Çinliler 'Chi' olarak adlandirdiklari hayat enerjisine buyuk onem vermislerdir. Bunun uzerinde binlerce yil calismis ve Chi'nin bircok farkli turunu kesfetmislerdir. 'Yellow Emperor's Classic of Internal Medicine'da 32 farkli cesit Ki ya da Chi siralanmistir.

Ki, savascilarin fiziki egitimlerinde ve zihinsel gelisimlerinde kullanilmistir. Meditatif nefes alma egzersizlerinde 'Pranayama' olarak adlandirilmis, ve Samanlar tarafindan psisik farkindalik ve iyilestirme amacli olarak da kullanilmistir. Ki, tum sifacilar tarafindan kullanilan, fiziksel olmayan bir enerjidir. Ki, etrafimizda vardir ve zihin tarafindan yogunlastirilip yonlendirilebilir.



Reiki, Ruhani Kilavuzlarin Yonlendirdigi Hayat Enerjisi

Pratik olarak Reiki'yi, Tanrisal farkindalik (Rei) tarafindan yonlendirilen hayat enerjisi (Ki) olarak adlandirabiliriz. Bu Reiki icin anlamli bir yorum olmaktadir. Bu ayni zamanda Reiki'yi kullanan kisilerin tecrubelerini de yansitmaktadir ki, gercekten Reiki onu olusturan bilgi ile kendi kendini yonlendirmektedir.



Reiki Bir Din midir?

Reiki ruhani olmakla birlikte, bir din degildir. Dogmatik degildir ve Reiki'yi ogrenip kullanabilmek icin belli bir inanca sahip olmaya da gerek yoktur. Hatta, Reiki inanca bagli olmadigindan, O'na inansanizda inanmasanizda calisacaktir. Bunun yaninda bircok kimse kendi dinlerini, entellektuel bir yaklasimin otesinde, Reiki sayesinde daha iyi hissedebildiklerini gormuslerdir.

Reiki bir din olmamakla birlikte, bir zihin-beden-ruh birlikteliginden soz eden Dogu felsefesine gore en uygun iyi olma hali icin baskalariyla uyum icerisinde yasamak ve buna gore davranmak gerekmektedir. Reiki tedavi sisteminin kurucusu olan Dr.Mikao Usui, baris ve uyumu temel alan ahlaki ilkelere inanmanin tum kulturlerde evrensel bir nitelik oldugunu vurgulamaktadir.



Reiki ilkeleri - Reiki'nin Ahlaki Prensipleri

Reiki'nin gelisiminden yillar sonra, Dr.Usui bir meditasyon esnasinda, Reiki uygulamalarina bazi ilkeler eklemeyi uygun gordu. Bu prensipler o donemde Dr.Usui'nin bagli bulundugu Meiji Japon Imparatoru'nun ilkelerinden besini icermekteydi. Bu ilkeler Usui Reiki'ye ruhsal bir denge eklemek icin gelistirildi. Burada amac insanlarin, Reiki'nin esas noktasinin tekamule bilincli olarak karar verilerek ruhun iyilestirilebilecegini anlamalarini saglamakti. Reiki'de kalici sonuclar alabilmek icin, enerjinin aktarildigi sahis iyilesebilmesinin sorumlulugunu uzerine almali ve aktif olmalidir. Bu nedenle, Usui reiki sistemi, Reiki enerjisinin sadece kullanilmasi demek degildir. Tam bir sistem olabilmesi icin tekamule kendini adamayi ve aktiviteyi de icermelidir. Bu idealler saygideger bir yasam surmenin rehberidirler.


Mutlulugu davet etmenin gizli sanati,
Tum hastaliklarin mucizevi ilaci;

Bugun icin sinirlenme,
Endiselenme ve sukran dolu ol.
Kendini isine ada ve insanlara saygili ol.
Her gunduz ve gece ellerini dua icin kavustur.
Ve bu cumleleri kalpten tekrar et.


Dr.Mikao Usui
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Reiki inanca bağlı çalışmaz ancak inanıyor olmak sizi bu konuda daha da geliştirir ve tedavinin gerçekleşmesinde katkıda bulunur. Çünkü Reiki alan kişi, kendisini bu enerjiye açmaya niyetlenir. Hatta Reiki verceğiniz kişi eğer uzakta ise, ondan habersiz bunu yapmak da Reikinin felsefesine aykırıdır. Reiki'de konsantrasyon,inanç ve iyi niyet mühimdir. Paylaşım için teşekkürler efendim....
 
Geri
Üst