Resimli Kremalı Ve Reçelli Toplar Yapılışı

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Kremalı Ve Reçelli Toplar Yapılışı
Kremalı Ve Reçelli Toplar nasıl yapılır
Kremalı Ve Reçelli Toplar Yapılışı



Yediden yetmişe evinizde ki herkesin seveceği ve sizden yapmanız için ricada bulunacağı Kremalı Ve Reçelli Topların tarifini bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz Melek'ler.


Kremali_Ve_recelli_toplar-1d8.jpg



Kremalı Ve Reçelli Toplar Malzemeler
1 yarım su bardağı süt 4 kaşık sıvı yağ 2 su bardağı un 6 adet yumurta 1 su bardağı krema 2 kaşık vişne reçeli




Kremalı Ve Reçelli Toplar Tarifi
Süt, su ve sıvıyağı bir tencereye alıp ısıtın. Kaynamaya başlayınca unu ilave edip mikserle devamlı karıştırarak pişirin. Hamur tencerenin bir tarafında toplanmaya başladığında ateşten alın. Hamuru karıştırmaya ara vermeden yumurtaları teker teker ilave edin. Tekrar ateşe koyup hızla karıştırın. Hamur kaşıktan akacak kıvama gelince ateşten alın. Fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan kaşıkla küçük parçalar alıp toplar halinde tepsiye akıtın. Orta ısılı fırında 40 dakika pişirin. Herbir topun alt kısmını biçağın ucuyla delip içini hafifçe oyun. Ayrı bir kasede krema ve reçeli iyice karıştırıp soğumuş topların içine doldurun. Üzerlerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.
 
Geri
Üst