Resimli Turşunun Büyüsü yapılışı burada melekler

M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Turşunun Büyüsü yapılışı burada melekler
Turşunun Büyüsü Tarifi ,
Resimli Turşunun Büyüsü Tarifi ,



Benim gibi turşu sevenler için ve iştahı açılsın isteyenler için, bu yazımızda turşunun büyüsü yapılışı hakkında bilgiler sunuyoruz ve gerek pilav ve köftelerle lezzetli olan bu tarifimze geçmeden önce, bir de sizlere çiğ köfte tarifi konumuzu incelemenizi tavsiye ediyoruz Melek'ler:)


tursunun_buyusu-53.jpg



Turşunun Büyüsü

MALZEMELER
havuç
lahana
sivri biber
domates
salatalık
patlıcan
dolmalık biber
%4 kaya tuzu
üzüm sirkesi
su



YAPILIŞI
Patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur. Havuç , lahana, salatalik, sivri biber yıkandıktan sonra ince ve minik parçalar halinde doğranır. İç patlıcanlarda minik parçalar halinde doğrandıktan sonra bütün malzemeler harmanlanır. Oyulmuş patlıcan ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçaları ile ağızları kapatılmak sureti ile kavanoza dizilir. Üzerine kaya tuzu, su ve sirke karıştırılarak hazırlanmış turşu ayarı dökülerek beklemeye alınır. Eğer turşunuzun parlaklığını kaybetmesini istemiyorsanız karanlık ve serin biryerde muhafaza altına almanız gerekir. Eğer az da olsa ışık görüyorsa siyah bir poşet içerisine yerleştirin.
 
Geri
Üst