M
Misafir
Forum Okuru
Resimli Zeytinyağlı Domates Dolması yapılışı
Zeytinyağlı Domates Dolması nasıl yapılır
Zeytinyağlı Domates Dolması yapılışı
Dolma yemekleri arasında en çok sevdiğim çeşittir domaytes dolması ve ben etli dolma sevmem zeytinyağlı hep tercihimdir. Ve bu yüzden bu sayfamızda sizlere sevdiğim zeytinyağlı domates dolması tarifini sunmak istedim Melek'ler.
Zeytinyağlı Domates Dolması malzemeleri
12 adet orta boy domates
1 su bardağı pirinç
4 adet kuru soğan
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı un
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Domates Dolması hazırlanışı
Önce kuru soğanı incecik kıyıp, 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla orta ateşte sarartın ve ocaktan alın. Üzerine 10 dakika kadar ılık suda beklettiğiniz ve süzdüğünüz pirinci ekleyin. Tuz, kesme şeker, kalan zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu ve yıkayıp, saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini de karıştırın. Dolma harcınız hazır. Domateslerin sert olmasına dikkat edin. İyice yıkayıp, üstten kapaklarını kesin. İçini oyup, suyunu akıtın. Dolma harcını domateslere paylaştırıp, dolmaları tencereye dizin. Domates kapaklarını kapatıp, 2 su bardağı sıcak su koyun. Kısık ateşte 30 dakika tencerenin kapağını açmadan pişirin. Dolmanın parlak olmasını istiyorsanız kapağı kapalı soğutun. Afiyet olsun...
Zeytinyağlı Domates Dolması yapılışı
Dolma yemekleri arasında en çok sevdiğim çeşittir domaytes dolması ve ben etli dolma sevmem zeytinyağlı hep tercihimdir. Ve bu yüzden bu sayfamızda sizlere sevdiğim zeytinyağlı domates dolması tarifini sunmak istedim Melek'ler.
Zeytinyağlı Domates Dolması malzemeleri
12 adet orta boy domates
1 su bardağı pirinç
4 adet kuru soğan
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı un
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı Domates Dolması hazırlanışı
Önce kuru soğanı incecik kıyıp, 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla orta ateşte sarartın ve ocaktan alın. Üzerine 10 dakika kadar ılık suda beklettiğiniz ve süzdüğünüz pirinci ekleyin. Tuz, kesme şeker, kalan zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu ve yıkayıp, saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini de karıştırın. Dolma harcınız hazır. Domateslerin sert olmasına dikkat edin. İyice yıkayıp, üstten kapaklarını kesin. İçini oyup, suyunu akıtın. Dolma harcını domateslere paylaştırıp, dolmaları tencereye dizin. Domates kapaklarını kapatıp, 2 su bardağı sıcak su koyun. Kısık ateşte 30 dakika tencerenin kapağını açmadan pişirin. Dolmanın parlak olmasını istiyorsanız kapağı kapalı soğutun. Afiyet olsun...