Ritalin İle ilgili Genel Yazılar Bilgiler

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Ritalin İle ilgili Genel Yazılar Bilgiler
ritalin nedir ritalin zararları fiyatı kullananlar
Ritalin nedir?
Birçok ülkede ve özellikle Amerika’da hiperaktivite hastalığının tedavisinde kullanılan ve Novartis ilaç firmasının ürettiği Ritalin adlı ilaç sentetik kokainden başka bir şey değildir.
Afyon, kokain ve morfin ile aynı kategoride yer alan, güçlü bağımlılık yaratan, yoksunluğu psikoza ve intihara kadar sürükleyebilen bir yasal uyuşturucu olarak Ritalin’in zararları, iştah kaybı, kilo kaybı, uykusuzluk, kalp çarpıntıları, baş dönmesi, eklem ağrıları, mide bulantısı, göğüs ağrısı, karın ağrısı ve nihayet halisünasyonlar olarak sayılıyor. Piyasadaki fiyatı kokainden daha ucuz ama aynı etkiyi yapıyor.
Bütün bunlara karşın Novartis adlı ilaç tekeli, bu hapların yaygınca kullanılması için psikiyatristleri, doktorları ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarını yüklü paralarla destekliyor. Öyle ki şu anda, 10 milyon çocuk her gün düzenli bir şekilde Ritalin hapları kullanmaktadır ve tabii aynı ilacın yeraltı piyasası bunun kat be kat üzerindedir.
 
Ce: Ritalin İle ilgili Genel Yazılar Bilgiler

ritalin ve uyuşturucu


uyuşturucu karşıtı aileler
Ritalin kullanmakla uyuşturucuya destek vermiyorsunuz.
Ritalin kullanan *büyüyünce de ritalin kullanmaz * diyor hekimler.
Çocuğu hiperaktiviteden yerinde duramayan, öğrenme sorunları ve sosyallleşme sorunları giderek artan, çocuklar ritalin kullanmasınlar iddiası ne bahasına veriliyor.İleriki yıllarda uyuşturucu kullanıcısı olma ihtimali Ritalin yüzünden mi var?
Toplumda öğrenme güçlüğü oranı ciddi boyutlarda yaşanırken ve tedavi olmamışların davranış problemleri artarak daha az sağlıklı bir toplum ortaya çıkarken uyuşturucu kullanma olasılığı artmıyor mu?
Diğer yandan ailelerin kafasını daha da karıştırmak için şunu söyliyelim.
ilaç firmaları ve hekimler ritalin kullanan uyuşturucu kullanıcısı yok diyor
Çocukluğunda hayali arkadaşı boda yüzünden hekime götürülen Curt Cobain (nirvana) ve eşi courtney love ikisi de ritalin çocukluklarıydılar.
Peki yetiştikleri oduncu kasabası Aberdeen in babasızlıklarının ,Boda nın, annelerinin yaşamlarının hiç mi önemi yoktu.Tek suçlu ritalin mi?
Bakın, novartis ilaç firması bile kendi ilacını savunamıyacak hale gelmiş
.Uyuşturucu kullanıcısı yetiştirmek için eğitimsizlik ve uygun ortam yeterlidir.Ritaline gerek olmadığı bilinmelidir.
şimdi şu ilginç ritalin tanıtımına bakalım.
bu kadar da masum olması inandırıcılığını biraz etkiliyor demeden de geçmek mümkün değil.
 
Ce: Ritalin İle ilgili Genel Yazılar Bilgiler

Ritalin isimli ilacın Prospektüsüne aşağıdan ulaşabilirsiniz
 
Son düzenleme:
Ce: Ritalin İle ilgili Genel Yazılar Bilgiler

yakın çevremde kulananlar var..bir arkadaşım nette çok araştırmış ve derhal bırakmış..çocuğu inanılmaz hareketli ve dikkat dağınıklığı var..öğretmeni devamlı şikayetçi..yazık insanlarda ne yapacağını şaşırmış vaziyetteler..durumlarıda baya iyi yazık özel dr.lara başvurdular..bir çok yer gezdiler ve dr.da ritalin kullansın demiş..bi ara kullandı dr. 4 tane demiş günde.. arkadaşım2 tane verdiği halde..baya etkisini görmüş olumsuz yönde..ilaçı kullandığım zaman iyidi diyor..şuan kestim eskisinden daha beter oldu diyor:(kullandığına bin pişman..arkadaşım çok ama çok zor durumda çocuğu inanlımaz derecede aksi ne yapacagını bilemiyor..yazık bir o kadarda sabırlı yinede..allah yardımcıları olsun...
 
Ce: Ritalin İle ilgili Genel Yazılar Bilgiler

komşun oğlu için bu ilacı aramadıkları yer kalmadı çokzor bulunuyo sonunda ist dan epey bi ücret karşılığında getirtti ... ilacın özellklerini tam bilmiyom ama komşunun çocuğu tam bir hiperaktiv inşallah iyi gelir ...
 
Okunurmu okunmazmı bilmem, aktif bir forummu değilmi orasınıda bilmem ama ben yinede burda insanları yanlış yönlendirmenize seyirci kalamam. Ben ilk okul 5 ten beri ritalin kullanıyorum şuanda lise sondayım. Herhangi bir bağımlılık yaptığı falan yok. Bende hiperaktivite yok ama derslerde dikkat dağınıklığım olduğu için psikolog bana bu ilaci önerdi. İlacı aldığım zaman, kalp ritminde artış seziliyo zaten, apaçık bir şekilde beyni uyarıyor. Sanki vücuda adrenalin basmış gibi bir anda insanın enerjisini yerine getiriyor. Tamamiyle aktif bir hale sokuyor beni. Şöyle ki ben her sabah 1 tablet alıyorum. Uyumayı sevdiğim için sabah kalkmak zor oluyor ve ritalin 30dk içinde beni uyandırıyor. Beyini uyarıyor ve uykumu alıyor. Diğer zamanlarda sınavlardan önce ve özel derslerden önce alıyorum. Dersi daha dikkatle dinlemeyi sağlıyor. Ve derslerde uyku gelmesi problemini tamamen ortadan kaldırıyor. Derslerden ve sınavlardan önce de 2 tablet alıyorum. Gerçekten de iyi yönde etkisini hissediyorum. VE ÖZELLİKLE BELİRTİYORUM BURDA SÖYLENENLERİN YARISI YALAN VE KULAKTAN DOGMA BİLGİLER. İlacın bağımlılık yaptığı falan yok. Ben yazları, okul olmadığı vakitler, ara tatiller, hafta sonları falan ilacı kullanmıyorum ve yokluğundada aramıyorum. Yokluğu en küçük bir rahatsızlık dahi vermiyor. Hiç aklıma dahi gelmiyor. İstediğim zaman bırakabiliyorum istediğim zaman dozajında küçük değişikler yapabiliyorum (1-1.5-2 tablet) Ve en küçük bir rahatsızlık dahi vermiyor. Ve uyuşturucu ile alakasıda yok. Beyni uyarıyor olabilir ama kesinlikle uyuşturmuyor. Burda milleti kandırmanın lüzumu yok.. Ve ilaçta 10 tl falan değil, kutusu 50 liradan fazla, ve kırmızı reçete ile satılıyor.
 
Geri
Üst