Rottweiler

AuSSie-AnGeL

Daimi Üye
Üye
Rottweiler
rottweiler resimleri
Rottweiler; Köpekleri severim.... Hangi çeşit olursa olsun köpek gibi bir hayvan yok.. Köpeğin yerini hiç bir sey tutamaz...
rottweiler-76f9ce92-mizf-7820.jpg


rottweiler-tail-standard-3256.jpg

Rottweiler
Temel Özellikleri
Rottweiler'ın iri ve güçlü bir bedeni vardır. Adaleli ve atletik olan bu ırk geniş bir kafaya ve yuvarlak bir alına sahiptir. çeneler iyi gelişmiştir ve dişler makas ısırışı ile kapanır. Gözler ırkın iyi huy ve sadakatinin ifadesini yansıtır ve koyu renklidir. Dengeli sakin itaatkar cesur ve kolay eğitilir. Yalnızca efendisi ve ailesi saldırıya uğradığı zaman sertleşir.

Neler Yapar?
Rottweiler sakin eğitilebilir cesur ve ailesine kendini adayan bir köpektir. Güvenilir bir karakteri vardır. Ailesini büyük bir kararlılıkla korur. Acıya karşı duyarsız ve güçlü köpeklerdir. Ciddi kendinden emin ve güvenilirdir.

Dikkatli ve disiplinli bir eğitim şarttır aksi takdirde güçlü ve saldırgan bir köpekle karşı karşıya kalınabilir. Ancak sabırlı bir eğitimle güvenilir sadık ve sevgi dolu birer arkadaş olabilirler. Böylesine iri cüsseli bir köpeği kontrol edebilecek bir sahibe gereksinim duyar. Rottweiler sakin yaradılışlı doğal bir koruma köpeğidir.
Oldukça zekidir ve pek çok ülke de polis askeri ve gümrük gibi görevlerde kendilerini kanıtlamışlardır. Boyutlarından dolayı eğitim erken başlamalı ve köpeğin vahşileştirilmemesine büyük dikkat edilmelidir. Bu ırk bol ilgi ve diğer hayvanlar ve insanlarla sosyalleştirilmeye ihtiyaç duyar. Diğer köpeklerle anlaşamayacağından toplum içinde tasmasız dolaştırılmamalıdır.
Rottweiler tutarlı bir biçimde yetiştirilip eğitildiğinde çocuklar için iyi bir oyun arkadaşı olur. Henüz yavruyken onlarla olumlu tecrübeler yaşadığı sürece kediler ve diğer ev hayvanlarını kabullenir. Aile dostları ve akrabalar sevinçle içeri kabul edilirken yabancılar kaldırımdan öteye geçemez. Irk itaat yarışmaları ve iz sürme alanlarında başarılıdır.
çoban ve polis köpeği olarak kullanılır daha önemlisi çok iyi bir bekçi ve muhafızdır. İnsana eşlik eden köpek olarak da değerlidir. özellikle aile üyeleriyle arası çok iyidir.
Rottweiler'ın bol egzersize gereksinimi vardır. Bu güçlü köpeğe ne kadar iş verirseniz verin memnuniyetle kabul edecektir. Ormanda koşturmak ya da açık alan yürüyüşleri yapmak onları çok mutlu eder ve yanınızdan ayrılma eğitilimleri yoktur.
Kısa ve parlak tüylerin bakımı kolaydır. Günlük tarama yıkamaya gerek bırakmayacaktır. Orta düzeyde tüy dökücüdür.
Bir batında 12 yavruya kadar doğurabilir.
Tarihçesi
Muhtemelen İtalyan Mastiff'inden gelmektedir. Ortaçağ'da çoban köpeği olarak kullanıldı. Wuttember'deki bir Alman kasabasında Rottweil'da yetiştirildi. 1800'lerde nesli tükendi. 20. yüzyıl başlarında Stuggart'ta toplanan coşkulu köpek yetiştiricileri sayesinde yeniden popüler hale geldi.
 
Muhteşem bir köpek cinsi bunlar o kadar oyuncu ve sevimliler ki bir de sadakatini beslediğiniz zaman anlıyorsunuz sahibini her pahasına korumayı sanki kendine görev edinmiş bir köpek. Yapıları duruşları ile insana güven veren bir köpek rahatlıklar bahçenizi evinizi emanet edebileceğiniz bir dost gibiler. Ama tabi başlarda zorluk yaşatıyorlar maalesef bu durumlarda disiplini köpeğe hissettirebilmek çok önemli. Ergenlik dönemlerinde bir türlü benim liderliğimi kabul etmemişti bu beni çok zorlamıştı ama daha sonra aşabilmiştik bunları eğitime çok açık bir köpek iyi eğitildikten sonra oldukça itaatkârlar aile bireylerine karşı da oldukça sadıklar.


Tüm bunların yanında maalesef Paris ile 4 yıl sonunda ayrılmak zorunda kaldık ama benim için mükemmel bir dosttu.
 
Geri
Üst