Sabahları Mide Bulantısı Sebebleri Nelerdir

M

Misafir

Forum Okuru
Sabahları Mide Bulantısı Sebebleri Nelerdir
Sabahları Mide Bulantısı Nedenleri
Sabahları Mide Bulantısı Sebebleri Nelerdir



Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda sabah uyanınca mide bulantısının nedenlerini konu alıyor ve sabahları mide bulantısı sebepleri hakkında merak edieln tüm bilgileri paylaşıyoruz.

14dc10cfcdc6cb.jpg


Mide bulantısı tek başına bir hastalıkdeğildir. Peki, bulantı neden olur?

Sindirim sistemi iltihaplanması

Sindirim sistemi iltihaplanması veya viral enfeksiyon bulantının en çok görülen ortaya çıkma nedenleri. Bu tanının konulabilmesi için mide bulantısı, kusma ve aynı zamanda ishal, baş ağrısı ve ateş belirtilerinin de görülüyor olması gerekiyor. Çoğu kez 24 saat içinde geçen bu durum, bazen birkaç gün de sürebiliyor.

Gıda zehirlenmesi

Bakteri bulaşmış bozuk yiyecekler yedikten sonra mide bulantısı, kusma görülmesi, gıda zehirlenmesine işaret ediyor. Birçok farklı bakteri cinsi gıda zehirlenmesine yol açabiliyor.

Mide Bulantılarının Diğer nedenleri

İlaçların yan etkisi, alkol, sigara, hamilelik, gastrit, taşıt tutması, duygusal altüstlük, migren, ülser, apandisit, gibi nedenler de mide bulantısı yapabiliyor.

Mide bulantısı durumunda ne yapılabilir?

Sabhları kalktığınızda Odanızın penceresini açık tutun ya da temiz havada yürüyüşe çıkın.Yağlı yiyeceklerden veya kızartmadan uzak durun.Bol miktarda su için, çünkü su midenizdeki asitleri etkisiz hale getirmeye yardımcı olur.İçecekleri yavaş yavaş için.Çorba, su ve diğer içecekleri yemekle birlikte içmeyin, yemeklerden ayrı tüketin.Keskin kokulu yiyeceklerden, parfümlerden uzak durun.Az miktarda soda için.Gün boyunca iki veya üç defa çok yemek yerine, dört veya beş öğün az yemek yiyin.Büyük öğünleri akşam yerine öğlen yiyin.Yemek yedikten sonra en az yarım saat boyunca yatmayın.
 
Ben Sabah midem bulanıyor. Az yiyebiliyorum. ve yumurta yitersem midem’de sorun oluyor. ama hep kalktığımda oluyor. ama sonra geçyor
 
Merhaba, sindiriminizle ilgili sorun olabilir, yumurtaya karşı allerji söz konusu olabilir. Gastroentoloji bölümünden bir hekime görünmenizde fayda var.
 
Geri
Üst