Saç boyası nasıl akıtılır , saç boyasını akıtmak için doğal bitkisel yöntemler

Uzman SühaN

Administrator
Saç boyası nasıl akıtılır , saç boyasını akıtmak için doğal bitkisel yöntemler
Saçlarınızı boyadınız ve ortaya çıkan renk hayalinizdeki saç renginden uzakta. Ortaya çıkan renkten memnun değilseniz, endişelenmeyin! Saçınızı tekrar boyamak cazip gelsede tekrar bir olumsuzlukla karşılaşabilirsiniz. Boyayı çıkarmak için atabileceğiniz adımlar vardır. En iyi renk giderme yöntemi, kurtulmaya çalıştığınız boya türüne bağlıdır. Standart kalıcı ve yarı kalıcı boyalar vardır. Piyasada saç boyasını akıtan ürünler mevcut olsada bu ürünleri saça uygularken mutlaka uzmana danışmanızı öneriyoruz. Makalemizin devamında saç boyası akıtma, saç boyası silme yöntemleri, saç boyası nasıl kusturulur ile ilgili detaylı bilgiler vereceğiz. Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.




saç boyası nasıl kusturulur.jpg







Not: Bu yöntemler yarı-kalıcı saç renklerinin giderilmesine yardımcı olur. Kalıcı saç rengini kullandıysanız ve sonuçtan memnun değilseniz, lütfen bir saç uzmanına danışın.





Saçınızı ister evde ister bir kuaför salonunda boyayın ortaya çıkan renk sizi memnun etmeyebilir. Ve bu kötü sonuç biz hanımların gerçekten endişelenmesine ve üzülmesine neden oluyor. Çoğu durumda ya yeni bir kuaför salonunda saç renginizi tekrar değiştirmeyi düşünürsünüz , yada saçınızdaki boyayı akıtmayı. Evde saç boyasını akıtmak isteyenler bir çok yönteme başvuruyor. Bulaşık deterjanları, elma sirkesi, karbonat, c vitamini tabletlerini kullanmak gibi. Açıkçası bunlar tam olarak saça zarar veriyor mu vermiyor mu bunu anlamak gerekir. C vitamini ile saç boyası akıtmak en popüler yöntemler arasında. Bu uygualamada 5 adet C vitamini hapı eziliyor ve şampuanla karıştırılıyor. Bu karışım daha sonra saça uygulanıyor. Bu tekniği kullanarak birkaç kez saçınızı şampuanlamanız gerekecektir, çünkü boya yalnızca bir şampuandan sonra akmayabilir.




evde saç boyası akıtma.jpg






Karbonat ile saç boyası akıtmak ; Bu yötemde saç boyasını akıtmada etkilidir. 2 yemek kaşığı kabartma tozu 1 çorba kaşığı elma sirkesi yarım bardak suyla karıştırılır. Saç ıslatıldıktan sonra bu karışım saçlara uygulanır.Kabartma tozu ve sirke mükemmel temizlik maddeleridir. Bu karışımın saçınızı biraz kuruması muhtemeldir ancak saç renginin bir dereceye kadar solmasına yardımcı olacaktır. Karbonatla bir diğer saç boyası akıtma yöntemi ise şöyledir ; Bir kapta, kabartma tozu ile güçlü bir kepek önleyici şampuan birleştirin.Saçınızı sıcak suyla nemlendirin ve ardından kabartma tozu karışımıyla saçınızı şampuanlayın.Karışımı 20 dakika kadar bekletin.Ilık suyla yıkayın. Kepek önleyici şampuanlar, saçınızın rengini akıtmaya yardımcı olacak güçlü aydınlatıcı özelliklere sahiptir. Kabartma tozu ile birlikte, zarar vermeden önemli miktarda rengi temizleyecektir.



karbonatla saç boyası akıtmak.jpg





Limon ile saç boyası akıtmak ; Limon güçlü ağartma özelliklerine sahiptir. Kabartma tozu ile birlikte, saçın renginin solmasına neden olur. 2 yemek kaşığı Limon Suyu ,2 yemek kaşığı Pişirme Sodası. Bir kapta, pürüzsüz bir karışım elde edene kadar malzemeleri bir araya getirin.Bu karışımı saçınızın renkli kısımlarına uygulayın.15-20 dakika kadar bekletin.Saçınızı şampuanla yıkayın. Maya ile saç boyası akıtmak mümkü mü ? Tam olarak değil yaş maya ile saç boyası akıtmak mümkün değil. Yaş maya saçı kökten uca besliyor saç için faydalı ve saç renginin az miktarda solmasına yardımcı oluyor. Buda yarı kalıcı boyalar için etkilidir.



Epsom tuzu kullanmak saçınızdan rengin çıkarılmasının en etkili yollarından biridir. Bu yöntem, önemli miktarda rengi çıkarmaya yardımcı olur. 1 çorba kaşığı soda , 1 çorba kaşığı epsom tuzu 1 su bardağı su. Malzemeleri iyice çözünene kadar bir kasede birleştirin. Karışımı saçlarınıza uygulayın 10 dakika bekletin ve daha sonra saçlarınızı şampuanlayıp arındırın. Saç boyası nasıl akıtılır uzman tv diye arama yaptığınızda karşınızda evde saç rengini açma ile ilgili sonuçlar çıkmaktadır. Saç boyasını akıtma ile ilgili uzman tv nin bir paylaşımı bulunmamaktadır. Saç boyasını akıtmak için beyaz sabun da kullanılabilir. Saç boyası akıtan şampuan var mı ? Evet var , bir çok markanın saç boyası silici saç boyası akıtan şampaunları mevcut.



Soru : Merhaba, saçıma siyah boya sürdüm rengi hiç yüzüme gitmedi . Saçımdaki siyah boyayı hiç bir kimyasal madde kullanmadan akıtabilirmiyim ? Merhaba evet saçınızda ki siyah boyayı evde uygulayacağınız yöntemlerle akıtmanız mümkün. 3 adet limonun kabuğunu rendeleyin ve 2 bardak su ile kaynatın Su ılıdıktan sonra saçlarınıza uygulayın 1 saat bekleyin. Siyah saç boyası genelde kolay kolay çıkmaz , yukarıda belirttiğimiz diğer önerileride uygulayabilirsiniz.



Ticari bir seçenek için saçınızı kepek önleyici şampuanla yıkayın. Aktif bir madde olarak selenyum sülfit listeleyen kepek önleyici bir şampuan satın alın. Saçınızı ıslatın ve şampuanla saçınızı ovalayın. Ardından şampuanı sıcak su kullanarak durulayın. Selenyum sülfit, saç boyasının zamanla akmasını sağlar.Yine, saçınızdaki tüm boyayı gidermek için bu tekniği birkaç kez tekrarlamanız gerekir. Saç boyasını akıtmak için bulaşık deterjan sıvısını kullananlarda var. Ancak bu uygulamanın saça ne gibi zarar verdiği hakkında bilgilere ulaşamadık . Ancak bulaşık deterjanı ile saç boyasını akıtmak istiyorsanız aşağıda yer alan talimatları izleyin.




3 yemek kaşığı karbonat , 4 yemek kaşığı kepek önleyici içerikli şampuan ,1 yemek kaşığı sıvı bulaşık deterjanı. Tüm malzemeleri karıştırın daha sonra saçlarınıza uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra saçlarınızı ılık suyla durulayın. Saça sadece limon suyu uygulamakta saç boyasının saçtan akmasına olanak sağlar. Tek yapmanız gereken bir kaç adet limon suyunu saçlarınıza uygulamak. Güçlü bir saç açıcısıdır ayrıca. Saçlarınıza hiç bir şey uygulamadan sadece sıcak su kullanarakta saçtaki boyayı bir nebzede olsa akıtabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sıcak suyla saçlarınızı yıkamak. Saçımda ki saç boyasını siliciyle akıtmak istiyorum bir öneriniz var mı ? DeColor System’in saç boyası silici ürününü deneyebilirsiniz.




Kabartma tozu doğal ve etkili bir temizlik maddesidir ve genellikle lekeleri çıkarmak için kullanılır. Saç boyasını da akıtması şaşırtıcı değil. Kepek önleyici bir şampuanla karıştırıldığında en iyi şekilde çalışır. Bunun nedeni, şampuanın aktif bileşeninin selenyum sülfitin olması. Bu sürecin aşamalı olduğunu ve derhal çalışmayacağını unutmayın. Amonyak veya ağartıcı içermeyen saç boyası silicilerde mevcuttur. Sevgili okurlar sizler saçınızda ki istenmeyen rengi nasıl akıttınız ? Bizimle paylaşmak istemisiniz ? Deneyim ve önerilerinizi aşağıda yer alan yorum bölümünden üye olmadan da paylaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst