Saç derisindeki kaşıntı nasıl geçer ?

Uzman SühaN

Administrator
Saç derisindeki kaşıntı nasıl geçer ?
Kafa derisinde kaşıntı yaygın bir sorundur. Kepek, sedef hastalığı, bit ve mantar enfeksiyonları saç derisinin kaşıntılı olmasına neden olabilir.Kaşıntılı bir kafa derisi sadece can sıkıcı değil aynı zamanda utanç verici de olabilir.Aslında, bu kaşıntıya neden olabilen bir dizi kafa derisi durumu vardır. Kaşıntılı, kuru bir cilt derisi sadece cilt kuruluğunun bir sonucu olabilir veya bazı saç şekillendirme uygulamalarıyla ilişkili olabilir, ancak bu semptomlar sedef veya egzama gibi daha ciddi bir cilt durumunu da gösterebilir. Kaşıntılı nedenini ele almak iyi tedavi stratejisini belirlemek için önemlidir. Küçük semptomlar için, ev ilaçları genellikle tıbbi tedaviye ihtiyaç duymadan kaşıntı veya tahrişleri hafifletebilir.Eğer kafa derisi sürekli olarak kaşınıyor ise ve ağrı, lezyonlar ve saç dökülmesi oluyorsa mutlaka bir hekime görünün..




kafa kaşıntısı.jpg







Seboreik dermatit veya kepek , saç derisi kaşıntısının en yaygın nedenidir. Kepeğin kökeni bilinmemekle birlikte, hormonal dalgalanmalar , kuru cilt, kafa derisi üzerindeki maya aşırı büyümesi, stres ve mevsimlerin değişmesinden kaynaklanabilir.Kepek, temel olarak kuru bir kafa derisinden gelen kesiksiz ölü deri hücreleridir. Teknik olarak, sadece kozmetik bir problemdir ve kepek kendi içinde zararsızdır. Saç derisi de dahil olmak üzere cildin birçok alanını etkileyen Seboreik dermatit denilen bir durumdan muzdarip olursanız kepeklenme olasılığınız daha yüksektir. Bu durumda, kafa derisi ekstra cilt hücreleri üretir. Bu ekstra deri hücreleri öldüğünde ve düştüğünde, kafa derisi üzerinde yağlarla karışır ve kepek oluşturur.Saçlarınızı düzenli olarak fırçalamak kafa derisine giden kan akışını arttırır ve kepek oluşumunu önler.



Kaşıntılı kafa derisinin en yaygın nedenlerinden bazıları şunlardır:


Kepek,

sedef hastalığı,

Bitler,

Mantar enfeksiyonu,

Terlemek



Şimdi kaşıntıyı ortadan kaldıran harikalar yaratabilen kaşıntılı saç derisi ve kepek için basit ve doğal ev ilaçlarına bir göz atalım.


Kepek yetişkinlerin neredeyse % 50'sini etkilediğini biliyor muydunuz? Çay ağacı yağı antifungal özelliklere sahiptir ve kepek tedavisinde yararlı olabilir. Bir çalışmada, 4 hafta boyunca günlük % 5 çay ağacı yağı şampuanının kullanılmasının, hafif ila orta kepek içeren kişilerde kaşıntı ve yağlılığı önemli ölçüde azalttığı bulunmuştur. Şampuanıza bir çay kaşığı kadar çay ağacı yağı ekleyin ve kepeklerin nasıl geçtiğine şahit olun.Çay ağacı yağı, cilt ve saç derisi tedavileri için yaygın olarak önerilen esansiyel bir yağdır. Bu yağın mantar ve mayanın neden olduğu kafa derisi kaşıntısını ve kurumasını hedefleyen antifungal özelliklere sahip olduğu bilinmektedir . Diğer ev ilaçları gibi, bu yağı kuru, kaşıntılı bir saç derisinin tedavisinde kullanmanın etkinliği konusunda sınırlı bir araştırma vardır. Bu belirtilere karşı koymak için çay ağacı yağını denemek istiyorsanız, tahriş veya kızarıklığa neden olabileceğinden, tam kuvvetli yağ uygulamayın. Çay ağacı yağı, nemlendirir ve kafa derisini besler ve kuruluğu ortadan kaldırır. Doğada antibakteriyel ve antifungal olan terpenler içerir. Bunlar kafa derisi enfeksiyonunu tedavi edecektir Elma sirkesi kuru, kaşıntılı bir kafa derisi için bir başka popüler ev ilaçtır. Bu tedavi kanıta dayalı olmasa da, yardımcı olabileceği bazı nedenler vardır. Sirke , maya, mantar veya enfeksiyöz ajanları karşılayabilecek antimikrobiyal özelliklere sahiptir - bu nedenle bunlardan birinin kuru, kaşıntılı saç derisinin sebebi ise, elma sirkesi yardımcı olabilir..Elma sirkesini suyla karıştırın ve kaşıntıyı önemli ölçüde iyileştirmek için bu karışımı kafa derisine masaj yapın.



Hindistan cevizi yağı, saç derisinin doğal olarak nemlenmesini sağlar.Yağı hafifçe ısıtın ve saç derisine ve tüm saçınıza uygulayın.Yağın kolayca emilebilmesi için kafa derisine birkaç dakika masaj yapın.Buna birkaç damla E vitamini yağı eklenmesi kuru ve hasarlı bir kafa derisine nem sağlamanıza yardımcı olur . Hindistan cevizi yağı da kaşıntıya neden olan enfeksiyonu tedavi etmede yardımcı olacaktır . Kabartma tozu sadece bir antibakteriyel değil, aynı zamanda bir antifungal . Enfeksiyon, kaşıntı ve saç dökülmesine neden olan kafa derisindeki zararlı mikropları öldürür. Ayrıca kafa derisinin pH'ını nötralize eder ve cildi rahatlatır. Zeytinyağında bulunan iki ana bileşen, yani oleoant ve oleuropein, anti-inflamatuar ve deri koruyucu özelliklere sahiptir . Kafa derisindeki iltihapları iyileştirir ve kaşıntıyı rahatlatırlar.Limon suyu, asitliği ve fitokimyasalları nedeniyle doğal bir antimikrobiyaldir. Bu fitokimyasallar ayrıca kafa derisine limon suyu uygulandığında bir anti-inflamatuar etkiye sahiptir.

Dikkat
Limon suyunun aşırı kullanımı saç renginizi açabilir. Ilımlılıkla kullanın.

Okaliptüs yağında bulunan doğal bir bileşik maya mantarını tedavi eder. Şampuanınıza 10 damla okaliptüs yağını karıştırın ve kafa derisine masaj yapın. Durulamadan önce birkaç dakika bekletin. Bal kepeği temizlemeye yardımcı olabilecek antifungal ve antioksidan özelliklere sahiptir. Kaşıntılı kafa derisinede iyi gelmektedir. Aloe vera, doğal bir nemlendiricidir. Bu aynı zamanda antimikrobiyal ve yatıştırıcı özellikleri nedeniyle kepek ve kaşıntılı bir saç derisi için mükemmel bir tedavidir . Jeli aloe vera yaprağından çıkarın ve doğrudan kafa derisine uygulayın.15 ila 20 dakika bekletin. Ilık suyla durulayın. Nane yağı, yatıştırıcı kaşıntılı ve iltihaplı ciltler için dünya genelinde kullanılmaktadır. Kafa derisine uygulandığında, aynı etkilere sahip olacaktır. Bu ev ilaçlarının kullanılmasının bir avantajı da nane yağının doğada antibakteriyel ve antifungal olmasıdır. Listerin antiseptik ve antimikrobiyal yapısı nedeniyle bir gargara olarak kullanılır. Ağız bölgesini mikropsuz tutar. Bu özellikler kafa derisi kaşıntı ve kepek rahatlatmak için de kullanılabilir.


Limon suyu asidiktir ve kafa derisinde anti-inflamatuar etkisi olan doğal antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Aloe Vera doğal bir nemlendiricidir ve antimikrobiyal ve yatıştırıcı özellikleri içerir. Aynı zamanda kaşıntılı saç dökülmesi ve kepek için , mükemmel bir tedavidir. Neem son derece şifalı ve yüzyıllardır antimikrobiyal özellikleri için kullanılmıştır. Enfeksiyonların çoğunu temizleyebilir ve kaşıntıya etkili bir şekilde yardımcı olabilir. Kafa derisine neem yağı sürün, 15 ila 20 dakika bekleyin ve durulayın. Hindistan cevizi yağıyla da etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Susam yağıda kafa derisi kaşıntısına iyi gelmektedir. Susam yağını ısıtın ve yatmadan birkaç dakika önce kafa derisinde uygulayın. Bal mikropları öldürmeye yardımcı olan asidik bir elementtir. Ayrıca cilt hücrelerini onarmak ve yeniden yapılandırmak için çalışan antioksidanlardır. İltihap ve tahrişle uğraşan anti-enflamasyon özelliklerine sahiptir. Bal, kafa derisinde kaşıntıyı tedavi etmek ve hafifletmek için gerekli olan tüm özelliklerle doludur. Saç derinize bal uygulayarak kaşıntıyı giderebilir , sağlıklı saçlarada sahip olabilirsiniz. En eşsiz ve faydalı esansiyel yağlardan biri lavanta yağı olmalıdır. Kaşıntılı bir kafa derisi tedavisine yardımcı olan birçok benzersiz özelliği vardır. Sebum oluşumunu destekler ve saç derisini ve saç köklerini rahatlatmaya ve yatıştırmaya yardımcı olur.




Argan yağının besleyici ve nemlendirici özellikleri, saç bakımı uzmanları arasında bir favori haline getirmiştir. Sedef hastalığı tedavisinde de kullanılır. Saç derisine argan yağı sürün ve bir kaç dakika hafifçe masaj yapın. Jojoba yağı kafa derisini iyileştirir ve nemlendirir, böylece kaşıntıyı hafifletir. Cilde kolayca emilir ve saçınızı parlak ve yumuşak hale getirir . Papatya, iltihap ve diğer saç hastalıklarını tedavi etmek için kullanılır ve kaşıntılı saç derisini de yatıştırır . Saçlarınızı ılık veya soğuk suyla yıkayın. Sıcak su nemi temizler, kafa derisinin kurumasına ve kaşınmasına neden olur. Saçlarınızı çok sık yıkamayın bu saç derisinin kurumasına kaşınmasına neden olabilir. Saç derinizi nemlendirmek için bol su için ve çinko demir açısından zengin besinleri tüketin.Stresin sedef hastalığını kötüleştirdiği bulunmuştur. Bu nedenle, meditasyon gibi bir rahatlama tekniğinin, bu durumla uğraşırken bazı insanlar için yararlı olabileceği anlaşılmaktadır. Ve araştırma bunu destekliyor.Besin eksiklikleri bağışıklık sistemini tehlikeye atabilir ve sizi enfeksiyona karşı savunmasız bırakabilir. Zayıf Diyet - vitaminler ve mineraller eksikliği yukarıdakilerin hepsine neden olabilir Bu nedenle sağlıklı ve dengeli beslenin..
 
Merhaba Arkadaşlar 13 yıl boyunca bu hastalıktan muzdarip olarak gitmediğim doktor , kullanmadığım ilaç kalmadı ama sonunda tedavisini buldum onun için herkese yardımcı olup sesimi duyurmaya çalışıyorum.
bana ulaşabilirsiniz

 
Geri
Üst