Saç kaş kirpik dökülmesi için kürler

Uzman SühaN

Administrator
Saç kaş kirpik dökülmesi için kürler
Saç ve kaş güzelliği kadınlar için en önemli detaylardan biridir. Zamanla bir takım koşullar saçlar da ve kaşlarda dökülmelere neden olabilir. Özelliklede tiroid problemi saç ve kaş dökülmesine neden olabilmektedir. Saçlarınız ve kaşlarınız da ani dökülmeler yaşıyorsanız mutlaka bir hekime görünüp muayene olun. Yapılacak tetkitler probleminizin nedenini belirleyecek ve altta yatan nedene bağlı olarak tedavi olucaksınız. Makalemizin devamın da saç ve kaş dökülmesine dair detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.


saç dökülmesi.jpg




Saç ve kaş dökülmesi ile ilgili makalemizin giriş bölümünde neden olarak tiroid hormonunun neden olduğunu belirtmiştik. Özelliklede tiroid bezi az çalışanlarda kirpik,saç ve kaş dökülmesi sıklıkla olmaktadır. Bu durum da yapmanız gereken bir endokrin uzmanına görünmeniz olucaktır. Altta yatan neden tedavi edilmediği müddetçe her hangi bir esansiyel yağ ve/ veye kürler kürler bu sorunu düzeltmeyecektir.

Vücutta yer alan tüylerin gelişimi için tiroid hormonunun kanda yeterli miktarda olması gerekmektedir. Tiroid hormonu kanda azaldığı zaman kişilerde kirpik,saç ve kaş kaybı görülmektedir.. Tiroid hormonunun azlığı sadece saç kirpik ve kaş kaybıyla sonuçlanmaz kişinin metabolizmasını da yavaşlatır. Bu problem tedavi edildiğinde bu tür sorunlar ortadan kalkacaktır. Problem tedavi edildiğinde ek olarak yapacağınız bitkisel kürler saç, kirpik ve kaş kaybınada iyi gelecektir. Daha önce belirttiğimiz gibi sadece kür işe yaramaz sevgili hanımlar. Mutlaka altta yatan neden tedavi edilmeli. Peki hangi kürler saç , kirpik ve kaş yoğunluğunu artırır? İşte mucizevi kürlerimiz.


Hint yağı , sevgili hanımlar bu mucizevi yağ hem saçlarınızı hem kaşlarınızı hemde kirpiklerinizi uzatacak ve dolgunlaştıracaktır. Bol miktarda protein, yağ ve vitaminler içeren hint yağı kıl foliküllerini besliyor ve yeniden canlanmasını sağlıyor. Kaş ve kirpiklerinize kulak temizleme çubuğuyla hint yağını tatbik edin. Gözlerinizin içine yağın sinmesini engelleyin ve dikkatli uygulayın. Pamuklu çubukla kaş ve kirpik diplerine en az 3 dakika masaj yapın. Saçınız için ise hint yağını zeytin yağıyla karıştırıp saçınıza uygulayın. Bu kürleri haftada 1 mutlaka uygulayın.

hint yağı.jpg




Hindistan cevizi yağı , son günlerde oldukça popüler hale geldi. Sağlığa bir çok faydası olan hindistan cevizi yağı ayrıca cilt ve saç bakımı için de son derece etkili. Bünyesinde çeşitli protein barındıran hindistan cevizi yağı ayrıca demir açısından da çok zengin. Yine kulak temizleme çubuğuyla kaşlarınıza ve kirpiklerinize hindistan cevizi yağı tatbik edebilirsiniz. Ayrıca hindistan cevizi yağını saçlarınıza da uygulayabilirsiniz. Saçınızda en az 1 saat bekletip yıkayın. Bu kürüde haftada 1 defa uygulayın. Cildiniz de kuruluk söz konusu ise hindistan cevizi yağını nemlendirici olarak cildinizde kullanabilirsiniz. Yalnız bu yağı cildinize uygularken güneşe çıkmayın kararabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı.jpg


Hindistan cevizi yağının cilde ve saça faydaları




Zeytin yağı , işte en popüler ve her evde bulunan mucizevi yağ. Ölümden başka her derdin devası sevgili hanımlar. Zeytin yağını hem besin , hem bakım kozmetiği olarak kullanabilirsiniz.E vitamini açısın dan zengin olan zeytin yağı saç kirpik kaş köklerini beslemekle kalmaz gürleştirir. Zeytin yağını ayrıca cilt güzelliğiniz için de kullanabilirsiniz. Yaşlanma karşıtı olan zeytin yağı kırışıklıkları gidermekle kalmaz cildinizi nemlendirerek besler. Yine kulak temizleme çubuğu ile zeytin yağını kaşlarınıza ve kirpik diplerinize uygulayın. Saçlarınıza zeytin yağı tatbik ederek masaj yapın. 1 saat bekleyin ve saçlarınızı yıkayın.

Zeytin yağı.jpg






Evet sevgili okurlarımız , bu bitkisel kürlerle saç, kaş ve kirpik bakımınızı sağlayabilirsiniz. Kürlerimizi uyguladıktan sonra aldığınız sonuçları mutlaka bizlerle paylaşın. Yorumlarınız aynı sorundan müzdarip kişilere moral ve destek sağlayacaktır. Başka bir bakım önerisin de buluşmak üzere, sevgiyle kalın..
 
saçlarım ve kirpiklerim aniden dökülmeye başladı meğersem tirodim yükselmiş birde çinko eksikliği çıktı doktorum ilaçlar verdi bende bu kürleri yapacağım inşallah sonuç alırım
 
kirpiklerime ve kaşlarıma badem yağı kayısı yağı sürüyorum dökülmesi durdu ve gürleşti
 
Saç ve kirpik dökülmesi nedensiz değilidir Bir takım sebepler saçların ve kirpiklerin dökülmesine neden olabilir. Tiroid problemi olan insanlarda sıklıkla saç ve kirpik dökülmesi gözlemlenmektedir.Makalemizde saç ve kirpik dökülmesi için bakım önerilerinde bulunsakta , altta yatan neden tedavi edilmedikçe bu kürlerin işe yaramayacağını da belirtelim. Kürleri uygulamadan önce mutlaka bir hekime görünüp muayene olun. Uygulanan tedavi ile birlikte bu kürleri yapın. Verdiğimiz kürler saç ve kirpik dökülmesini önleyeceği gibi onların sağlıklı uzamasına olanak sağlayacaktır.
 
Geri
Üst