Sağlığı koruyan bağışıklığı artıran besinler

Uzman SühaN

Administrator
Sağlığı koruyan bağışıklığı artıran besinler
Bağışıklık sistemi vücudunuzun enfeksiyona ve hastalığa karşı savunmasıdır. Bakteri, virüs ve gibi yabancı maddelere patojen mikroorganizmalara karşı koruma sağlayan karmaşık bir sistemdir.Vücudumn sağlığını sağlamak için bağışıklık sistemini korumak önemlidir.Sınırlı bilimsel kanıt olmasına rağmen, birçok kişi bitkisel takviyelerin bağışıklık sistemini artırmaya ve vücudun hastalıkla mücadele çabalarını destekleyebileceğini iddia ediyor.Sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarını seçmenin yanı sıra bitkisel takviyeler, bağışıklık sisteminizi güçlü tutmaya yardımcı olabilir..


bağışıklık sistemini güçlendiren besinler.jpg





İnsan vücudunda çalışan sistemler var , bağışıklık sistemi karmaşık etkinliğin mükemmel bir örneğidir.Genel olarak, bağışıklık sisteminiz, hastalık yaratan mikroorganizmalara karşı sizi savunmak için dikkate değer bir iş yapar. Ama bazen başarısız olur: Bir mikrop başarıyla istila eder ve sizi hasta yapar. Peki bağışıklık sisteminiz güçlendirmek mümkün mü ? Elbetteki evet ! Bağışıklık sistemini güçlendiren ve sağlığınızı korumanıza yardımcı olucak bilgileri makalemizin devamın da bulabilrisiniz..


Sağlıklı yaşam stratejileri benimseyin


İlk savunma sağlıklı bir yaşam tarzı seçmektir . Genel iyi sağlık yönergelerini izlemek, bağışıklık sisteminizi doğal olarak güçlü ve sağlıklı tutmak için atmanız gereken en iyi adımdır. Bağışıklık sistemi dahil olmak üzere vücudunuzun her bir kısmı, çevresel saldırılara karşı korunduğunda daha iyi çalışır ve bunlar gibi sağlıklı yaşam stratejileri ile güçlendirilir



Sigara içmeyin


Meyve sebze ve tahıllardan oluşmuş yüksek doymuş yağlı bir diyet benimseyin

Düzenli egzersiz yapın.

Kilonuzu koruyun.

Tansiyonunuzu kontrol edin.

Alkol ve sigaradan uzak durun

Yeterli uyku alın.

Enfeksiyonlardan kaçınmak için ellerinizi sık sık yıkamak ve etleri iyice pişirmek gibi adımları atın .

Yaş grubunuzdaki risk kategorisi için düzenli tıbbi tarama testleri yapın.



1. Ekinezya

Ekinezya bağışıklığı artırmak için tanımlanan popüler bir bitkidir. üst solunum yolu enfeksiyonlarını ve soğuk algınlığını önlediği ve tedavi ettiği bulunmuştur.


2. Ginseng

Klinik araştırma çalışmaları, bağışıklık ve psikolojik işlevleri yanı sıra diyabetle ilgili koşulları iyileştirebileceğini göstermiştir.


3. Sarımsak

Bu baharatın tıbbi değeri uzun bir geçmişi vardır. Yapılan bir çalışmada , sarımsağın gerçekten kardiyovasküler, anti-mikrobik ve antineoplastik özelliklere sahip olduğu teyit edildi.


4. Zencefil

Bu bitkinin iltihap, kardiyovasküler koşullar, kan pıhtısı ve kolesterolü azalttığı gösterilmiştir. Dahası, iltihap ile bağlantılı genlerin davranışını inhibe ettiği gözlemlenmiştir.


5. Zerdeçal

Bu baharat dikkate değer antioksidan özelliklere sahip tir. Ayrıca antibakteriyel, anti-inflamatuar ve mide yatıştırıcı faydaları vardır. Enflamasyonu azaltan hormonu artırmak için adrenal bezleri uyararak iltihabı azaltır.Zerdeçal ayrıca safra akışını uyararak sindirim problemlerine yardımcı olur.


6. Gingko Biloba

Gingko biloba yaprakları, vücudu serbest radikallerden kaynaklanan hasarlardan koruyan bilobalidler ve ginkgolidler olarak adlandırılan antioksidan bileşikler içerir . Üstelik, radyasyona karşı koruma sağladığı da tespit edilmiştir.


7. Biber

Biber, bağışıklık sistemini güçlendirmek için bilinen bazı bileşiklerin mükemmel bir kaynağıdır. Kanser riskini düşüren karotenoid likopeni ve bağışıklığı artıran beta-karoteni içeriyor.


8. Mantar

Mantar bağışıklık sistemini güçlü tutmaya yardımcı olur. Çeşitleri olan mantarı her şekilde tüketebilirsiniz


9. Yeşil çay


Her gün yeşil çay içme alışkanlığınızın geliştirilmesi bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir.Yeşil çay güçlü antioksidanlar içerir ve vücudunuzu enfeksiyonlar dan korur.Aynı zamanda bazı kanserlere karşı koruyabilir.


10. Yoğurt

Araştırmalar, yoğurtun diş eti hastalığına karşı koruyabileceğini gösteriyor. Kontrolsüz bırakıldığında diş eti hastalığı kişinin kalp rahatsızlığı riskini yükseltebilir.

11 . Kuru Üzüm

Araştırmalar, kuru üzümdeki antioksidanların, iltihaplanma ve diş eti hastalığına neden olabilecek bir bakteri üremesi ile mücadele ettiğini gösteriyor.


12 .Tam Tahıllar

Düzenli olarak tahıl tüketen insanlarda kalp ve kansızlık gibi hastalıklar daha az görülür. Tam tahıllarda yüksek oranda lif olduğu için kabızlık problemine iyi gelmektedir.


13. Avokado


Avokado , çoğu meyveden farklıdır çünkü karbonhidrat yerine sağlıklı yağlar içerir. Kremsidir , lezzetli ve lif, potasyum ve vitamin C bakımından zengindir.


14. Muz


Muz , dünyanın en iyi potasyum kaynakları arasında yer alır. Ayrıca vitamin B6 ve lif açısından da yüksektir


15. Yaban mersini


Yaban mersini sadece lezzetli değil, aynı zamanda dünyanın en güçlü antioksidan kaynakları arasında yer almaktadır.

16. Sebzeler

sebzeler dünyanın en yoğun besin kaynakları arasında yer almaktadır.Çok çeşitleri vardır ve hepsini düzenli olarak tüketmek sağlığınızı koruyacaktır.


Deniz Ürünleri


Balıklar ve diğer deniz ürünleri çok sağlıklı ve besleyici olma eğilimindedir .Özellikle omega-3 yağ asitleri ve iyot bakımından zengindirler.


Bitkisel takviyeleri almadan önce, olumsuz yan etkilerden kaçınmak için doktorunuzla konuşun. Bu gıdalar tatmin edici ve pek çok kişinin alamadığı önemli besin maddeleri ile yüklüdür. Verdiğimiz bilgileri dikate alırsanız sağlığınızı önemli ölçüde korumuş olursunuz..
 
Bağışıklık sistemimi güçlendirmek için bol balık tüketiyorum. Ayrıca süt ve yoğurt, organik besinler,kuruyemişler favori besinlerim. Prebiyotik bakımın dan zengin olan kefir de olmazsa olmazlarım arasın da. Meyve çok sevmediğim için genelde taze sıkılmış meyve suyu tüketmeye çalışıyorum
 
Bağışıklık sisteminin çökmesi bir takım hastalıklara davetiye çıkarmaktadır. Bu durum da beslenme önemli bir rol oynamaktadır. Doğru besinlerle bağışıklık sistemini kuvvetlendirebilirsiniz. Prebiyotikler bu noktada en önemli besin kaynaklarıdır. En iyi prebiyotik yoğurttur ardından kefir gelmektedir. Yukarıda yer alan makalemizde bağışıklığı artıran besinlere teker teker değindik. Bu besinleri diyetinize eklemek sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturmakla birlikte bağışıklık sisteminizi her türlü saldırılara karşı koruyacaktır.
 
Geri
Üst