Sağlıklı kalp için beslenme önerileri

PaSikA

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Kalp sağlığımız için çay içilmesi gerektiğini biliyordum ama bezelye ve elmanın kalp sağlığına iyi geldiğini ilk defa duydum...Kızlar kalp sağlığımız için neler yemeliyiz ve neler neler yapmalıyız işte cevabı :tik:

Özellikle mor renkli besinlerin sağlıklı dokuları ve hücreleri koruyucu maddeler içerdiğini belirten uzmanlar, kalp sağlığı için patlıcan, üzüm, böğürtlen ve kırmızı lahananın bol bol tüketilmesi gerektiğini belirtiyor.

Hasta insanların, sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için uzmanların kendilerine önerdikleri yiyeceklerle beslenmeleri gerekiyor…

Özellikle mor renkli besinler, çok güçlü antioksidan yani sağlıklı dokuları ve hücreleri koruyucu maddeler içeriyor. Kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıyor. Patlıcan, böğürtlen, üzüm, şarap, kırmızı lahana, mürdüm eriği bunların başlıcaları.

İşte kalp dostu besinler ve yararları

Bezelye: Haftada 10 porsiyon domatesli bezelye yemeği yiyen bir erkeğin, yemeyene oranla prostat kanserine yakalanma riski yüzde 35 daha az. B vitamini ve protein deposu olan bezelye, kalp için de çok önemli.
Kepekli ekmek: Kalp hastalıklarıyla bağırsak kanseri için birebir. Günde 12 gramdan fazlası kişiye göre zararlı olabilir.
Çikolata: E vitamini, magnezyum ve demir kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür. Günde en fazla 1 çikolata yiyin.
Elma: Günde 5 adet yiyin.
Salatalık: Diyet yapanların en büyük yardımcısı olan salatalık, kolestorelü düşürür. Kalbi güçlendirir. Unutmadan ekleyelim. Salatayı soymadan yiyin. Çünkü kalbi kuvvetlendiren madde, kabuğu ile derisi arasında bulunuyor.
Yumurta: Tüm yiyecekler içinde en kaliteli proteini içerir. En önemli özelliği, kolesterol oranını düzenleyen lisitin maddesi içermesi. Tavada az yağda pişirilmiş yumurta tavsiye ediliyor.
Süt: Fazla söze gerek yok. Tam bir kalsiyum, protein, folik asit, A, E and D vitaminleriyle fosfor deposu. Çocuk ve genç ve hamilelerin günde en az yarım litre içmesi tavsiye ediliyor.
Mısır gevreği: Günde 1 tabak yeterli.
Karpuz: Bir dilimiyle günlük C vitamini ihtiyacınızın yüzde 80′ini karşılarsınız. İçerdiği potasyum, kan dolaşımını sağlar.
Hindi eti: 125 gramı, vücudun günlük folik asit ihtiyacını karşılar. Folik asit, kan hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.
Ton balığı: Kolesterol ve tansiyonu düzenlediği bilinen ton balığı anemi hastalığına karşı D ve B12 vitamini içeriyor. Birçok kansere karşı vücudu içerdiği nikotinik asitle koruyor. Bir konserve ton balığı vücudun D vitami ihtiyacının tamamını karşılıyor.
Kiraz: 100 gramında 40 kalori bulunuyor. İçerdiği ellegic asit, vücudu kansere karşı korurken, kiraz kalp damarlarındaki normal kan dolaşımını sağlar. Çok kiraz yenmesi, gut hastalığına yakalanma riskini de düşürür.
Sarımsak: Mutfağınızdan eksik etmeyin. En az 1000 doğal tedavide kullanan sarımsak, sindirim sisteminden, kansere, kan dolaşımından kalp hastalıklarına kadar her şeye deva. Ancak hamileler dikkat. Aşırı sarımsak da kalp yanmaları ve çarpıntılarına yol açar. Günde bir diş yeter.
Humus: E vitamini zengini humus, kanda kolestorel oranını da ayarlar.
Kavun: Bir kavunun yarısı insan vücudunun günlük C vitamininin ihtiyacının tamamını, A vitaminin de yüzde 15′ini karşılar. Kavun, kalp ve böbrek hastalarının diyetlerinde sıkça kullanılan bir meyvedir.
Şeftali: Bir şeftali, günlük C vitamini ihtiyacınızın yarısını karşılar. Sindirimi kolay olan meyvenin koyu renklilerini tercih edin. Çünkü kabuğuna renk veren betacarotene maddesi, kalp ve kansere karşı iyi gelir.
Pirinç: Potasyum, E ve B12 dışında tüm B vitaminlerini içerir. Özellikle kolon ve bağırsak kanserlerine karşı doğal bir savaşçıdır. Kolesterolü düşürdüğünden kalbe iyi gelir.
Tuz: Vücuttaki kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenler. Mide kanseri, kemik erimesi, kalp sorunlarına birebirdir. İngiliz Sağlık Bakanlığı, halkına günde 9 gram tuzun kafi olduğunu, aşırısının vücuda zarar vereceğini açıkladı.
Çay: Günde 2 bardak içilen çayla, 4 elma, 5 soğan, 7 portakal yemiş gibi kalp dostu antioksidant maddesini almış olursunuz. İngilizler, özellikle çocukların haftada en az 6 bardak sütlü çay içmesini öneriyor.
 

Üst