Sağlıklı nasıl kilo verilir ?

Uzman SühaN

Administrator
Sağlıklı nasıl kilo verilir ?
Bazı diyetler hiç işe yaramaz ve hiçbiri herkes için geçerli değildir . Bedenlerimiz farklı gıdalara farklı tepki verirler. Beslenme ihtiyaçlarımız farklı yaşam evreleri ile değişir. Uyum ve sağlıklı olmak için, bu değişikliklerle vücudu verilen ekstra talepleri dikkate almak önemlidir.


Diyetisyenler beslenme ve beslenme bilgisi sağlar ve insanları sağlıklarını geliştirmeleri için destekler. Beslenme ile ilgili konularda tavsiyelerde bulunurlar . Şeker hastalığı, kalp hastalığı, fazla kilolu, obezite, kanser, gıda alerjileri ve intolerans gibi durumların yönetilmesine yardımcı olmak için diyetleri değiştirebilirler. Kilo,kilo verme,zayıflama,sağlıklı zayıflama,hızlı kilo verme,hızlı zayıflama,kilo vermenin yolları,nasıl kilo verilir ile ilgili tüm ayrıntıları makalemizin devamın da bulabilirsiniz.

Diyetisyen ile kilo vermenin faydaları





kilo verme.jpg




Diyetisyenler, uzman beslenme ve diyet tavsiyesi vermek için nitelik ve becerilere sahip profesyonellerdir . Diyetisyen mevcut diyetiniz, egzersiz alışkanlıklarınız, genel sağlık ve yaşam tarzınız hakkında ayrıntılı sorular soracaktır. Bu sorular, diyetisyene ihtiyaçlarınıza göre bireysel bir yemek planlaması yapmasına izin verir. Bu yüzden fazla kilolarınızdan kurtulmak için öncelikle mutlaka bir diyetisyene görünün.

Daha hızlı kilo vermek isterseniz, daha az yemek yemeniz ve daha fazla egzersiz yapmanız gerekir .Bazı insanlar kendi başına kilo verir; Diğerleri yapılandırılmış bir programla desteklenmeyi sever. Kilo verme Programı gelecekteki kilo problemleriyle başa çıkmak için uzun vadeli stratejiler sağlamalıdır. Bu stratejiler, bir destek sistemi kurma ve fiziksel aktivite rutini oluşturma gibi şeyler içerebilir.Düzenli fiziksel aktivitenin, kilo ve kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olmak, kalp rahatsızlıkları ve inme riskini azaltmak gibi kanıtlanmış pek çok faydası vardır.Bireyin kilo vermesi için fiziksel aktivite miktarı değişebilir.


1. Her sabah sağlıklı bir kahvaltı yapın

Yemek yeme metabolizmanızı hızlandırır. Kahvaltınızı atlarsanız, günün ilerleyen saatlerinde daha fazla kalori tüketirsiniz. . Yulaf ezmesi, tahıl gevreği, tam tahıllı ekmek, yumurta ve tofulu bir salata sağlıklı bir kahvaltı öğünüdür.

2 Her zaman dolabınızda yıkanmış meyve sebzeler olsun

Çoğumuz acıkınca hemen işin kolayına kaçıp abur cubur tüketiriz. Abur cuburdan kastım, cipsler , karekerler çikolatalar. Bu yiyecekleri tüketmek hem sağlıksız hemde hızlı kilo almayı sağlar. Bu zararlı yiyecekleri tüketmek yerine yeşillik ve meyve tüketin. Meyve ve yeşillerinizi yıkayın.Acıtığınız zaman üşenmeden bunları çıkarıp yersiniz. Bu şekilde hareket etmeniz hem sağlıklı beslenmenize hemde ,sağlıklı kilo vermenize yardımcı olucaktır.Unutlamalıdırki yeşillikler lifli olduğu iin metabolizmayı da hızlandırıcaktır.

3 Hamur işi tatlılardan uzak durun !

Acıkınca yada yemekten hemen sonra tatlı kriziniz tutabilir. Tatlı tercihinizi şerbetli,hamurlu tatlılardan yana kullanmayın. Bu tür besinlerin ne kadar zararlı olduğunu ve kilo yaptığını biliyorsunuzdur. Tatlı kiriziniz tuttuğu an pekmezli yoğurt, meyveli yoğurt yada reçelle tatlandırılmış yoğurt tüketebilirsiniz.

4 Ara öğünlerde avakado ve pancar tüketin

Avakado herkesin damak zevkine uymaz.Benimde tat olarak sevmediğim bir besin.Fakat durum sağlık olunca her besini tüketmeye kendimi zorluyorum. Avakadonun faydaları oldukça çok. Zengin miktardaki vitaminler ve mineraller avakadoda yer almakta.Ayrıca yüksek oranda lif içeriyor. Avakadoyu genelde yeşil mercimek salatasında tercih ediyorum. 2 adet haşlanmış pancar, 1 adet avakado, 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek, biraz dereotu,maydanoz zeytin yağı. Bu malzemelerden oluşan sağlık deposu salatayı mutlaka tüketin.

5 Gazlı içeceklerden uzak durun

Cola , aromalı soda gibi içeceklerden uzak durun.Bu içecekler sağlığa zararlı. En sağlıklı içecek su ve doğal maden suyudur. Maden syunun içinde çeşitli mineraller var.Vücudumuz bu minarellere ihtiyaç duyar. Doğal maden suyu tüketerek hem sağlığınızı korursunuz hemde hızlı kilo verirsiniz.

6 Hareketsiz yaşam

Benim gibi masa başında çalışanlar için günlük yürüyüş yapmak zor. Bu yüzden sabah kalktığınız zaman en az yarım saat egzersiz yapın. Evin içinde koşabilir, ip atlayabilir kaslarınızı harekete geçiricek egzersizler yapabilirsiniz. Gerçi ben sizden biraz şanslıyım kilo problemim yok . Sağlıklı besleniyorum ve çok hızlı hareket ediyorum. Yinede sağlığım için egzersiz yapmayı ihmal etmiyorum.

7 Her öğünde olması gereken besinler

Asla salatasız yemek yemem. Gerek damak tadından gerekse sağlık açısından salata tüketmeye dikkat ederim. Salatalarınızda mutlaka karnabahar,brokoli, mantar,mısır olsun. Bunların yanın da mantar,fasulye,mercimek, arpa ,peynir salatalarınızda tercih edebilirsiniz.

8 Karbonhidratları azlatın

Evet geldik arkadaşlar zurnanın zırt dediği yere. Hamur işini sevmeyen yoktur. Makarnalar,mantılar, erişteler,kekler,börekler,kurabiyeler vs vs. Kimse bu yiyeceklere karşı koyamıyor.Şayet kendinize güveniyorsanız kararında yiyebilirsiniz. Bu yiyecekleri tüketirken ekmek yemeyin. Bu yiyecekler vücutta hızla yağa dönüşmektedir. Bunların yerine yüksek lifli,düşük karbonhidratlı besinleri tercih edin.
Bunlar en çok insülin salgısını uyaran besinlerdir, insülin vücuttaki ana yağ depolama hormonudur.


Kilo vermek heleki hızla kilo vermek sizin için bir hayal olabilir. Oysa hiç bir şey imkansız değildir. Su içiyorum yarıyor hikayeleri ile kendinizi kandırmayın. Biliyorsunuz ki kilonun en büyük sebebi boğazı tutamamaktır. Hemen ardından hareketsiz yaşam gelmektedir. Tabi biz burda sağlık probleminden kaynaklanan kilo alımını ayrı bir kalıba koyuyoruz. Baylar bayanlar herşeyi yiyin ama kararın da yiyin.

Sık yiyin ama az yiyin Porsiyonlarınızı küçük tutun .Önce gözünüzü doyurun sonra midenizi . Herşeyi tüketen biri olarak ideal kiloda olduğumu belirtmek isterim. Tadımlık yemek kilo yapmaz. Buzdolabınızı ve kilerinizi sağlıklı besinler ile stoklayın böylece başarı olmanıza yardımcı olucaksınız. Ayrıca herkesin metobolik yapısı farklıdır.İnternette gördüğünüz her zayıflama diyetlerini uygulamayın. Fazla kilolarınız varsa bunlardan en sağlıklı şekilde kurtulmanın yolu diyestisyen yönergesiyle hareket etmektir.
 
Ben her öğünde mutlaka salata yerim.Salatamda da aspir yağı kullanıyorum.Aspir yağı kilo verdiriyor fazla yağları yakıyor. Birde sabah mutlaka kayısı ceviz ve fındık yerim.Ardından küçük bir kahvaltı.Öğlen de kahvaltı benzeri hafif atıştırmalıklar tüketiyorum.Akşam menümde mutlaka her besin olur.Çorbam,etim,salatam,kompostom. Bildim bileli 56 kg dan yukarı ne inerim ne çıkarım.Gayet sağlıklı beslendiğimi düşünüyorum.
 
Çok şükür her besinden yiyorum ve kilo almıyorum. Midemden önce gözümü doyuruyorum. Porsiyonumu hep küçük tutarım. Akşam yemeğinde kesinlikle ekmek yemem. İki kaşık pilav ve ana yemeğimden yerim. Yalnız çok fazla salata tüketiyorum. Bol mısırlı ve yeşillikli. Birde yemek esnasında mutlaka pancar tüketirim. Metabolizmamı hızlandırıyor. Meyve olarak mutlaka ayva yerim. Sindirim sistemime iyi geliyor.
 
Fazla kilolar genelde yanlış beslenme ve hareketsizlikten kaynaklanıyor. Var olan tüm besinlerden kararında tüketmek ve bol egzersiz yapmak dengeli bir kilo alımını sağlar. Bende genelde çok çeşitli beslenirim ama kilo almam . Yalnız hazır yemeklerden , abur cuburdan uzak dururum asla asitli içecekler yada hazır içecekler tüketmem . İçeceğimi kendim evde yaparım . Sabah kahvaltısında öğlen ve akşam yemeğinde mutlaka salatam olur. Sağlıklı ve dengeli beslenerek ideal kilomu koruduğum gibi genel sağlığımı da korumuş oluyorum.
 
Kilo vermenin en iyi yolu sağlıklı, kaloriye özel bir diyettir. Herkesin günlük olarak tüketmesi gereken tam bir kalori miktarı vardır.Sağlıklı kilo kaybı sonucuna ulaşmak için vücudumuzda depolanan aşırı yağlarımızı yakmak zorundayız. Bu yüzden sadece kilo kaybı değil, bir yağ kaybı programı yapmamız gerekiyor. Yağ kaybı programında, hedefimiz yağ vücut yüzdesini azaltmaktır. Diyet ve egzersiz, bu hedefe ulaşmanın anahtarıdır. Disiplin ve tutarlı beslenme ve egzersiz programı bizi başarılı bir yağ kaybı programına yönlendirecektir. Küçük ama sık yemek yemek, açlığı önlemek ve kalori yakmak için vücudumuzun metabolizmasını optimum düzeyde tutacaktır.Fiziksel aktivitemizi arttırmak vücudumuzun metabolizmasını yüksek tutacak ve daha fazla yağ ve kalori yakılacaktır. Her türlü egzersizi yapabilirsiniz. Yeme alışkanlıklarınızı değiştirmeye istekli olun. Ayrıca kaliteli uyku aldığınızdan emin olun. Uyku, kilo vermede temel bir bileşendir. Araştırmacılar, daha iyi uyku alışkanlıklarının başarılı kilo kaybına yol açabileceğini bulmuşlardır. İnternette her gördüğünüz diyet listelerini uygulamaya kalkmayın. Her insanın metabolizması ve gereksinimleri farklıdır. Tek başınıza fazla kilolarınızdan kurtulamıyorsanız mutlaka bir uzmandan yardım alın.
 
Geri
Üst