Sakatatın (Organ etinin ) faydaları

Uzman SühaN

Administrator
Sakatatın (Organ etinin ) faydaları
Bir zamanlar sakatat kıymetli bir gıda kaynağıydı. Sakatat, birçok kültür tarafından düzenli olarak tüketiliyor. Sakatat gerekli vitaminler, mineraller ve diğer iyi malzemelerle doludur. Ancak, organ etleri, besin değerlerine rağmen, tüketildiklerinde bazı riskler taşırlar.Bu makale, organ etleri ve bunların sağlık etkilerini ayrıntılı olarak ela almıştır. Sakatatın sağlık üzerindeki etkileri hakkındaki detaylaı bilgiler için okumaya devam edin..


sakatat.png



Sakatat B vitaminleri, demir, fosfor, bakır ve magnezyum gibi en yoğun besin kaynakları sunar ve en önemli yağda eriyen vitaminler A, D, E ve K ile zengindirler. Bilindiği üzere en güçlü antioksidanlardan biri olan A vitamini , çoğu organ etinde büyük miktarlarda bulunur. A vitamininin varlığı önemlidir . A vitamini, bağışıklık desteği yolunda da çok şey sunar. A vitamininin bir diğer ortak yararı, hastalığa neden olan iltihaplanmayı azaltma yoludur . Alzheimer , artrit ve hatta kanser gibi nörodejeneratif bozukluklar dahil, vücuttaki kronik enflamasyonun sonuçları çoktur . A vitamini kaynakları. Ayrıca, kardiyovasküler fonksiyonlar için önemli olan Koenzim içerir. A vitamini aynı zamanda cildinizin esnek ve elastik kalmasına yardımcı olur.

Karaciğer oldukça pahalı olmasına rağmen, besin değeri paraya değer. Karaciğer, özellikle de sığır kara ciğeri , yüksek miktarda vitamin A nın bir şekli olan retinol içerir. Ayrıca, demir, folat, kolin ve B-12 vitamini miktarları iyi seviyededir. Dana , kuzu, tavuk, ördek ve kaz karaciğerlerini piyasada bulabilirsiniz. Böbrek A ve C vitaminleri ile demir gibi mükemmel bir kaynaktırlar. Türk insanının en çok sevdiği çorbalardan biri işkembe çorbasıdır. Sağlık açısından çok faydalıdır. Tabi kararında tüketmek lazım. İşkembe iyi miktarda selenyum, çinko, kalsiyum ve B-12 vitamini içerir. Dilin zengin lezzeti vardır. Bu organ eti iyi miktarda potasyum, fosfor ve magnezyum içerir. Bu protein için iyi bir kaynaktır.

Birçok organ etinde bulunan tüm B vitaminleri ( vitamin B12 , vitamin B3 / niasin , vitamin B6 , vitamin B2 / riboflavin) kardiyoprotektif bir etki ile ilişkilidir. Bu, bir şekilde, hepsinin kalp hastalığına karşı korunmanıza yardımcı olduğu anlamına gelir . Sakatat tüketilmesi beyninizin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Bu besinler, Alzheimer hastalığı ve bunama riskinizi azaltmanıza , öğrenmeyi ve hafızayı arttırmanıza yardımcı olur ve ruh halinizi iyileştirmenize ve depresyon ya da kaygı gibi bozukluklara karşı korunmaya yardımcı olduğu bilinir.

Organ etlerine bazen süper besin denir çünkü bunlar yoğun vitamin ve besin kaynaklarıdır, bunlara aşağıdakiler dahildir:

vitamin B
Demir
fosfor
bakır
magnezyum
vitamin A
vitamin D
E vitamini
vitamin K

Karaciğer folik asit , demir, krom, bakır ve çinko içerir ve kalp ve kandaki hemoglobin seviyesinin yükselmesi için özellikle iyi olduğu bilinmektedir. Besin maddelerinde ve proteinlerde zengin olan böbrek eti, omega 3 yağ asitleri içerir. Anti-inflamatuar özellikler içerdiği ve kalp için iyi olduğu bilinmektedir. Beyin eti, omega 3 yağ asitleri ve besin maddeleri içerir. Beyin ve omuriliğin korunması için yararlıdır. Kalp folat , demir, çinko ve selenyum bakımından zengindir . Ayrıca B2, B6 ve B12 vitaminlerinin büyük bir kaynağı, bunların hepsi B kompleks vitaminleri olarak bilinen bir gruptadır.Organik etlerde bulunan B vitaminleri kardiyovasküler etkiye sahiptir, yani kalp hastalığına karşı korurlar . B vitaminleri ayrıca sağlıklı kan basıncının korunması , yüksek kolesterolün azaltılması ve sağlıklı kan damarlarının oluşturulması ile ilişkilidir .


Organ etleri, kolesterol ve doymuş yağ açısından yüksektir. Popüler inancın aksine , kolesterol ve doymuş yağ şimdi dengeli bir diyet için önemli olduğu düşünülmektedir, ancak ılımlılıkla tüketilmesi gerekir. Birçok organ eti yüksek bir besin değeri taşır ve birçok açıdan insan vücudu için çok yararlı olabilir. Genel olarak, ılımlılıkla yenildiği sürece organ etleri dengeli bir diyetin sağlıklı ve düzenli bir parçası olabilir.

Organ etleri, şok edici derecede yüksek kolestrol içerebilir. Kolesterol yediğiniz gıdalarda bulunan yağda bulunan mumlu bir maddedir. Vücudunuzda çok fazla kolesterol bulunduğunda kalp krizi ve inme riskinizi arttırır. Yüksek kolesterol teşhisi aldıysanız doktorunuz sizin için güvenli olan günlük bir üst sınır önerecektir. Sakatat genellikle, kanseri önlemede, kalp hastalığının riskini azaltmada ve zirve seviyelerinde beyin işlevine yardımcı olmasındaki rolleri ile bilinen önemli miktarda B kompleksi vitamin içerir. Ayrıca, doğurganlık ve gebelikte yardımcı olan minerallerin yanı sıra anemi tedavisine yardımcı olan mineraller de bulunur.

Sevgili okurlar organ eti yani sakatatın faydaları ile ilgili makalemizi incelediniz. Sakatat tüketmenin sağlık üzerinde bir çok faydası varklen zararlı etkileride olabilmektedir. Sakatat gibi besinleri alırken güvenilir yerlerden tedarik etmeye açlışın. Ayrıca aşırı sakatat tüketmenin de kolesterolü yükselttiğini unutmayın. Kararında tüketmek sağlığınız için faydalı olacaktır.
 
Geri
Üst