Sakinleştirici Melisa Çayı

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Sakinleştirici Melisa Çayı
Bu konu melisa çayının özellikleri hakkında bilgilere yer vermektedir.

Doğanın mucizesi olan birçok bitkiler farklı hastalıkların tedavisinde umut kaynağı olmaya devam ediyor.

Mucizevi bitkilerden biri olan melisanın en büyük özelliği sakinleştirici ve rahatlatıcı bir etkiye sahip olması.İdrar yolu ve kalp spazmına karşı da etkili olan melisa bitkisinin daha birçok faydaları bulunmakta...
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, doğal yollarla sakinleşmek ve rahatlamak isteyenler için melisa çayını öneriyor..

Sizlere melisa bitkisinin faydaları ve melisa çayının özellikleri hakkında detay bilgilere geçiyoruz.

melisa cayi-186.jpg


Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu rahatlamak ve gerginlikten kurtulmak için melisa çayı tavsiye ediyor. Ayrıca göz tansiyonu için domates kürüne ek olarak melisa kürü öneriyor. Melisa Çayının kalp spazmına karşı önleyici, östrojen hormonu yükseltici, idrar yolları enfeksiyonu şikayeti olanlar için önleyici, yaraların hızlı kapanmasını sağlayıcı özelliklerinden bahsediyor.


Melisa Çayı Rahatlatıcı, Gevşetici ve Dinlendiricidir..

Rahatlatıcı bitki çayı arayanlar, Melisa çayınıda bulunan pek çok rahatlatıcı-gevşetici etkin maddeler olduğunu bilmelidirler. Yudum yudum melisa çayı içtiğinizde, içtiğiniz an rahatlamaya başlarsınız. Melisa çayını içtikten beş-on dakika sonra gerginliğiniz uçup gidecektir.


Melisa Çayı İdrar Yolu Enfeksiyonu İçin Önleyicidir.

Kronik idrar yolları enfeksiyonu sorunu olanlar için İbrahim Saraçoğlu melisa çayının mükemmel bir önleyici olduğunu söylüyor.


Melisa Çayı Kalp Spazmına Karşı Faydalıdır.

Ağzınızdan çoğunlukla "kalbim sıkışıyor" ya da "sol yanımda tam kalbimin olduğu yerde ve dışa doğru adeta kasılma veya gerilme hissediyorum" diye kendisin ifade edenlere, İbrahim Saraçoğlu melissa çayı içmelerini tavsiye ediyor. Ciddi bir rahatsızlık olduğu için hekime gitmenizi tavsiye ediyor. Ciddi şikayetiniz yok ise hazırlayacağınız bir melisa çayı kalp üzerindeki gerilmiş kasları kısa sürede gevşetecektir.


Kalp spazmı geçirme riskiniz varsa, İbrahim Saraçoğlu bir ay boyunca günde iki kez melissa çayı içmelerini tavsiye ediyor.


Melisa Çayı Yaraların Kapanmasından Faydalıdır.

Yaraların hızlı bir şekilde kapanması için melisa çayının ciddi bir faydası vardır.


Melisa Çayı Göz Tansiyonu İçin Faydalıdır.

İbraihim saraçoğlu 35 yaşın altındakilere, göz tansiyonu şikayeti için sadece melisa kürü tavsiye ediyor. Yoksa domates kürüyle beraber kullanmanızda fayda vardır.


Melisa Çayı Nasıl Demlenir? Melisa Kürü Nasıl Hazırlanır?

Şimdi size melisa kürünün iki farklı yapılışını anlatacağız. İkisinde de melisa çayı aynı şekilde hazırlanmakta, ama günlük içilme sayıları değişmektedir. Melisa çayı, kaynayan bir bardak klorsuz suyun içine bir tatlı kaşığı kadar atılır. 5 dakika, kısık ateşte, ağzı kapalı olarak kaynatılır. 5 dakika tamamlanınca ocaktan indirilir. 1-2 dakika bekletilip süzülür. Ilık olarak içilir.

İbrahim Saraçoğlu Göz Tansiyonu İçin Melisa Kürü

Yaklaşık 150 mililitre (bir su bardağı) klorsuz su kaynatılır. Kaynadıktan sonra, suyun içine bir tatlı kaşığı melissa -oğul otu- (yaklaşık üç-dört gram) ilave edilir. Ağzı kapatılarak 5 dakika kısık ateşte kaynatılır. 5 dakika bitince ocaktan indirilir ve 1-2 dakika bekletilip süzülür. Ilıması beklenir ve ılıkken yavaşça yudum yudum içilir.


Melisa kürü bir ay boyunca günde iki kez yapılır. Öğleden önce aç karına ve öğleden sonra aç karına içilir. Melisa çayı, her kullanımdan önce taze olarak hazırlanmalıdır. Otuzbeş yaş ve üstündekiler için akşam yemekğinden yaklaşık en erken bir saat sonra, domates suyu kürü ( bir çay bardağı taze sıkılmış domates suyu) de içilmelidir. Ağır vakalarda ise melisa çayı bir ay boyunca günde üç kere içilebilir. Şikâyetlerinizin durumuna göre, kürü tekrar edilebilirsiniz.


Dikkat Edilmesi Gereken Husus:

Makula dejenerasyonu şikâyeti olanlar için melisa çayı gerekli değildir. Sadece taze sıkılmış domates suyu kürü yeterlidir.


İbrahim Saraçoğlu Östrojen hormonu yükseltici kür, İbrahim Saraçoğlu idrar yollan enfeksiyonunu önleyici kür yaklaşık 150 mililitre (bir su bardağı) klorsuz su kaynatılır. Kaynadıktan sonra, suyun içine bir tatlı kaşığı melissa -oğul otu- (yaklaşık üç-dört gram) ilave edilir. Ağzı kapatılarak 5 dakika kısık ateşte kaynatılır. 5 dakika bitince ocaktan indirilir ve 1-2 dakika bekletilip süzülür. Ilıması beklenir ve ılıkken yavaşça yudum yudum içilir.


Melisa kürü bir ay boyunca günde üç defa uygulanır. Her defasında melisa çayı taze olarak hazırlanır. Öğleden önce aç karnına, öğleden sonra aç karnına ve akşam yatmadan önce melisa çayı içilir. Bir aylık kür bittikten sonra günde iki defa olmak üzere bir ay daha melisa kürüne devam edilir. Bu kür onbeş günlük aralar verilerek tekrarlanabilir.
 
Geri
Üst