Sebze Soslu Somon

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Sebze Soslu Somon
Sebze soslu somon
Balıklar

İçindekiler Miktarı
Fileto somon 4 adet
Beyaz Şarap 1 k.fincanı
Knorr Bulyon 1 k.fincanı
Likör 1 ç.kaşığı
Domates 2 adet
Havuç 4 adet
Kabak 1 adet
Krema 100 gr
Margarin 100 gr
Aluminyum folyo 1 adet

Yapılışı : Hafif derin tepsiye somon filetolar yerleştirilir. Üzerine beyaz şarap, tavuk knorr bulyon, tuz ve kırmızı likör konur. Balık tadını alsın diye alt üst edilir, aliminyum folyo ile sarılıp orta ateşli fırında 30 dk. pişirilir. Üzerine sosu dökülerek servis yapılır. Sosu omatesler soyulup, çekirdekleri çıkarılıp ince doğranır. Havuçların kabukları soyulup, iyice yıkanan kabakla birlikte rendelenir. Tereyağı eritilip, önce havuç, kabak domates sotelenir , tuzu atılır. Daha sonra mikserde çırpılıp, sıcakken kreması konulup, karıştırılır
Afiyet Olsun.
 
Geri
Üst