şehitlerimiz için her gün bu bölüme uğrayalım!

bu vatan toprağının bir karışını ölürüzde vermeyiz kadın erkek tek yürek olurda gene vermeyiz benim vatana sevdalı gül yüzlü şehit şiirimi yayınlayaaminnnn
nlardan mevlam razı olsun emeğe saygı duymuş adımıda yazmış ben ilk yazdığım tarihte 15 polis ve askerimizin şehadet şerbeti içtiğinde gözyaşlarıyla taslağını çizmiştim ertesi gün bir yaralı askerimiz daha şehadet şerbetini içti günlerce göz yaşı döktüm bizim yavrularımızdı onlar annesi aşye fatma ne farkederki hepsi biizm yavrularımız kuzularımızdı mevlam arşın cennetlerinde sefa sürdürsün onlara uzanan eller kurusun taş kesilsinler mevlam analarına babalarına sabırlar ihsan eylesin
 
bayrak5-a7.gif


BU VATAN İÇİN CANINI FEDA EDEN TÜM ŞEHİTLERİMİZ BİZE HAKKINIZI HELAL EDİN

- - - Updated - - -

a04b5f184a901up4tj1-1fd.gif
 
Demokrasi uğruna şehit düşen tüm vatandaşlarımız, asker ve polisimizin mekanları cennet olsun... Gazilere de büyük geçmiş olsun tez zaman da sağlıklarına kavuşurlar inşallah...

Screenshot_2015-09-08-21-11-40-1.png
sehitler_olmez.jpg
Şehitler-ölmez-vatan-bölünmez-resimleri-paylaş.gif
 
Geçirdiğimiz her gün tarihe dönüyor. Tarihe yazılan günlerin hepsi unutulmaz olmuyor. Öyle günler var onlar unutulup gidiyor, bazıları da var ki, onlar hiçbir zaman unutulmuyor, yaddan çıkmıyor. Böyle günleri unutulmaz kılan kahramanlardandır şehitler. Çünkü, bu dünyada hepimize bahşedilen bir ömür payı var. Ömür yolunu belirli bir süre sonra sona vuracağız. Bu anlamda insanın dünya hayatına en güzel şekilde elveda demesinin adıdır şehit olmak.

Allah, vatan ve millet yolunda kendi isteği ile canından geçmeye razı olan insanların fetih yaptığı en yüksek, şerefli zirvedir şehit olmak.Halk tarafından gerineler, yüzyıllar geçmesine rağmen asla unutulmayan insanlardır şehitler.Tarih boyunca inanan milletleri zaferden zafere götüren sebep de vatana hizmet etmek ve şehit olmak arzusu olmuştur.

Canlarından geçerek halkın kahramanlık destanını, özgürlüğünü canı ile kazanıp kanıyla yazanlardır şehitler.İşte onların canı ve kanı pahasına kazandıkları özgürlük ve bağımsızlık halk tarafından asla unutulmuyor . Çünkü, şehitler halkın kimliğini, benliğini koruyan insanlardır.

Onlar bir halk kahramanı olarak zincirleri kırarak, karanlıkları yararak, halkı aydınlık sabaha götüren, ölümleri ile ölümsüzlük kazanan ebediyete kavuşmuş bahtiyar insanlardır.

Ölüm aslında yokluk ve hiçlik değil. Ebedi diyara yolculuktur. Ebedi diyara yolculuktan sonra çoğu çok az bir süreliğine de olsa dünyaya yeniden dönmek ve iyi, salih amellerde bulunmak isteyeceklerdir. Ancak şehitler yeniden dünyaya dönerek bir kez daha şehit olmayı arzu ederler.Allah vatan uğruna canından geçen tüm şehitlerimize rahmet etsin! Selam ve dua ile.
 
Şehit kelimesi Arapça bir kelimedir. Anlamı kendi gözleri ile gören, tanıklık eden demektir. Bu kelime Kur'an'da 50 yerde geçer. Şehit kelimesinin Allah yolunda canından geçen anlamı da var ki, bu Hz. Peygamber tarafından kullanılmıştır . Terim olarak ise, Allah yolunda canından geçen müslümana şehid denir. Şehit kelimesinin kelime anlamı ile terim anlamı hakkında çeşitli yorumlar vardır.

Gerçek şehide dünya ve ahiret şehidi de denir. Bu gruba sivil Müslümanlarla savaşta, malını, namusunu, canını, diğer Müslümanları veya Müslümanların himayesinde olan sivil Müslümanları savunurken, zulüm ve haksızlıkla öldürülenler aittir

İnsanların şehit bildiği herkes aslında şehit değildir. Allah yolunda mücadelede yer elemeyine rağmen, Allah rızası için değil, herhangi başka amaç için öldürülenler dünya şehidi sayılır. Ancak onların gerçekten şehit sayılıp sayılmadığını Allah bilir. Dünyevi olarak şehit statüsünde oldukları için, gerçek şehide ait hükümler dünya şehidi için de geçerlidir. Bu tür şehit olanların gerçek amacını ancak Allah bilir. Eğer amaçları gerçekten Allah rızasını kazanmak olmazsa o şehitler ahiret mükafatından mahrum olurlar.
 
Geri
Üst