Selanik Örgü Nasıl Örülür?

Uzman SühaN

Administrator
Selanik Örgü Nasıl Örülür?
Sevgili bayanlar; bu yazımızda sizlere Selanik örgü modeli nasıl yapılır hakkında bilgi vereceğiz. Vermiş olduğumuz örnek ile sizlerde selanik örgü yapılışı hakkında bilgi sahibi olacaksınız. Selanik örgü nasıl örülür diye sizde merak ediyorsanız yazımızın devamını inceledikten sonra, sorunun cevabını bulacaksınız.Sevgili hanımlar şayet bebek battaniyesi örmek isterseniz tunus işi battaniye modellerimizede göz atmanızı tavsiye ediyoruz.Ayrıca çok şık bayanlar için örgü bere modellerimiz de mevcut .Gelecek kışa hazırlık için kendinize sevdiklerinize bu berelerden örebilirsiniz.








Selanik Örgü Nasıl Örülür.jpg






Selanik örgüsü kolay görünmesinin yanında, aslında herkesin yapamadığı bir örgü tekniğinidir. Selanik örneği genelde hırka, atkı, kalın kazaklarda, eldiven ve bebek hırkalarında uygulanan çok şık duran bir örgüdür. Soğuk kış günlerinde çocuklarınızı sıcacık tutacak, bu örgü tekniğini kullanarak atkı ve bere takımları da yapabilir. Her modele uygulanan bir örnek olduğu için örgü severlerin de tercihi oluyor. Selanik örgüsü ve yalancı selanik örgüsü vardır. Yapılışı şu şekildedir :





Selanik Örgü Nasıl Örülür1.jpg









Selanik örgüsü tek sayı da ilmek üzerine yapılarak başlanır.


İlk sırada bir ilmek alınır, bir ilmek düz, bir ilmek ters, bir ilmek düz, bir ilmek ters en son bir kenar ilmek örülür.



İkinci sırada bir kenar ilmek alınır, bir ilmek ters örülüp, 1 ilmek örmeden alınır, şişin üzerine bir ip dolanır, bir ters örülür, bir örmeden alınır, tekrar şişin üzerine bir dolama yapılır. Bu şekilde sıra sonuna gelinir ve 1 kenar ilmek örülür.



Üçüncü sırada ise bir kenar ilmek alınıp, bir ilmek düz örmeden şişin üzerine bir dolama yapılarak alınır. İkinci sırada örmeden alınan ilmek, üzerindeki dolanan ip ile birlikte ters olarak örülür, bir düz ilmek şişin üzerine ip dolayarak alınır, sıra sonuna kadar böyle devam edilir ve son kenar ilmek örülür. İkinci ve üçüncü sıralar tekrar edilerek örgüye devam edilir.
 
Geri
Üst