Selülit neden olur nasıl tedavi edilir ?

Uzman SühaN

Administrator
Selülit neden olur nasıl tedavi edilir ?
Selülit, çoğu sağlıklı yetişkin kadının karın, kalça ve uyluklarındaki gölgeli cilde söylenen terimdir.. Erişkin dişilerde neredeyse evrenseldir, normal kabul edilir. Çok yaygındır ve kadınların% 98 ini etkiler. Selülit, fiziksel sağlığınız için bir tehlike oluşturmuyorsa da, çoğunlukla çirkin ve istenmeyen olarak görülür.Bu durum onu, sahip olanlar için bir stres ve endişe kaynağı haline getirebilir.

Selülit, gölgeli veya engebeli ciltlere benziyor, portakal kabuğu dokusu olarak tarif edilir.Hafif selüliti ancak bacağınızın derisini sıkıştırınca görebilirsiniz. Daha şiddetli selülit, deri zirvelerin de çok netolarak görülebilir. Selülit uyluk ve kalça çevresinde en yaygındır, ancak göğüslerde, alt karınlarda ve üst kollarda da bulunur.Selülit ciddi tıbbi bir durum değildir ve tedavi gerekli değildir. Aslında birçok doktor selüliti normal bir olay olarak görüyor

selülit.jpg




Selülit belirtileri

Tamamen normal yağ hücrelerinden oluşan selülit, mutlaka obezite, hareketsizlik veya kötü sağlık belirtisi değildir. Kadınların karakteristik olarak deri altı (cilt altı) yağları erkeklerdekinden daha yağlı olduğu için, kadınların daha fazla selülit sahibi olmaları mantıklıdır.

Yağ hücrelerinin yapısında ve bağ dokularında cildinizin yüzeyinin altında kalan değişikliklerden kaynaklanır . Bu değişiklikler yağ hücrelerinin çok büyük olmasına ve cildinizin altındaki bağ dokusunda dışarıya doğru itilmesine neden olabilir.Buna ek olarak, selülitten etkilenen bölgelere verilen kan değişiklikleri, dokuda ekstra sıvı birikmesine neden olabilir.İnsanlar selüliti geliştirmenin nedeni hala tam olarak anlaşılamamıştır, ancak büyük olasılıkla faktörlerin bir kombinasyonu tarafından tetiklenir.Kadınların erkeklerden daha selülit geliştirmesi daha olasıdır




Selülit Nedenleri

Kötü beslenme
Yanlış diyet
Hareketsizlik
Toplam vücut yağı
Cildinizin kalınlığı ve rengi
Hormon değişikliği

Selülitin görünümü, çevredeki dokulara sıvı birikimi ile daha da kötüleşebilir.Selülite bağlı bölgelerin kan dolaşımındaki değişikliklerin bunun için kısmen sorumlu olabileceği öne sürülmüştür . Bazı bilim adamları, bunun bir faal olmayan yaşam tarzından kaynaklanabileceğini de öne sürmüşlerdir.Uzun süreli oturma sürelerinin kan akışını azalttığı ve selülite eğilimli alanlarda bu değişikliklere neden olduğu düşünülmektedir.Başka bir teori, selülitin, kronik, düşük dereceli iltihaplanmanın neden olduğu bağ dokusu bozukluğu olmasıdır.Özetle : İnsanın selülit geliştirmesinin kesin nedeni bilinmemekle birlikte, genetik, hormon ve yaşam tarzı gibi faktörlere bağlı olduğu düşünülmektedir.

Hangi Tedaviler Mevcut?


Selülit için bilinen bir tedavi olmamasına rağmen, görünüşüyle ilgili endişeleri olan insanlar için geniş bir tedavi yelpazesi vardır.
Kremler ve Losyonlar
Birçok krem ve losyon selülit görünümünü azalttığını iddia ediyor.
Bu ürünlerdeki aktif maddeler genellikle kafein , retinol ve bazı bitki bileşiklerini içerir.Kadın olmak, selülit için en önemli risk faktörü gibi görünüyor ve ailelerde de olabilir. Selülit, ergenlik sonrası aşırı kilolu erişkin dişilerde en belirgindir. Hamilelik veya menopoz gibi hormonal değişiklikler de selülite neden olabilir.

Selülitin önlenmesi mümkün olmayabilir, ancak sağlıklı bir yaşam tarzı izlemek mantıklı olur. Bol miktarda dinlenme, meyve, sebze, fıstık ve kepekli tahıllarda yüksek oranda yuvarlak bir diyet yedirin ve tutarlı egzersiz rejimi ile birlikte selülit görünümünü kontrol altına almak uzun bir yol kat edecektir.Selülit görünümünü gizlemek için güneş ışığı veya suni ultraviyole kaynakları ile bronzlaşma arayışı, sorunun daha da kötüleşmesine neden olabilecek zamanın boşa harcanmadan ve pahalı bir şekilde israf edilmesidir. Buna ek olarak, ultraviyole ışığı cilt kanseri için büyük bir risk faktörüdür .

Lazer ışığı yağ hücrelerini yok etmek için kullanılabilir, ancak selülitin gelişimi üzerindeki etkisi bilinmemektedir. Geçici menfaat sağlayabilir. Bazı insanlar selülit tedavisinde liposuctiona yöneldiler. Liposuction sırasında, bir cerrah minik kesikler yoluyla cildinizin altına dar bir boru ekler ve yağ hücrelerini dışarı atar. Liposuction, selüliti tedavi etmek için önerilmez çünkü çıkarılan yağ, selülite neden olan yağ hücrelerinin bulunduğu seviyenin altında, subkutanözdür. Bazen selülit görünümünü kötüleştirebilir.Birçok cihaz, ürün ve krem, selüliti tedavi etmeyi iddia ederken, bu iddiaları destekleyen bilimsel kanıtlar çok az veya hiç yoktur.


Selülit kremleri. Vitaminler, mineraller, bitki özleri ve antioksidanlar gibi çeşitli bileşenler içeren kremler sıklıkla selülitin tedavisi olarak pazarlanmaktadır. Fakat hiçbir çalışma bu kremlerin tek başına iyileşme sağladığını göstermiyor. Bu ürünlerden bazıları cilt reaksiyonlarına veya kızarıklığa neden olabilecek bileşenler içerir. Sağlıklı bir yaşam tarzı selülit tedavisine olan isteği azaltabilir.
 
Selülit hepimizin ortak sorunu. Zayıfı şişmanı her bayanda var. Selülit için bir çok ürün kullandım ama hiç biri kalıcı sonuç vermiyor. Yalnız internette şöyle bir bilgiye ulaştım.Türk kahvesi ve limon karışımı selüliti azaltıyormuş. Bunu uygulayanlar selülitlerinde azda olsa bir düzelme olduğunu söylüyor.Henüz uygulamadım ama uygulayıp sonucunu burdan paylaşıcam.
 
Ben daha önce amway den bir selülit kremi, almıştım. Selülitten eser kalmadı 3 ay boyunca kullandım .İlk kullanımda görüntüdeki pürüz düzeldi sonra portakal görünümü tamamen ortadan kalktı. Lierac Body Slim mutlaka kullanın arkadaşlar .Sonuçtan çok memnun kalıcaksınız .Fiyatı pahallı ama sonuç mükemmel .
 
Geri
Üst