Selülit neden olur ?

Uzman SühaN

Administrator
Selülit neden olur ?
Selülit kalça, uyluk, kalça ve üzerindeki derinin çukurlu görünümünü ifade eder. Selülit, kadınlarda erkeklerden daha çok yaygındır. Kalıtım, cilt kalınlığı, cinsiyet, vücut yağ miktarı dağılımı ve yaş tümü, selülitin mevcut veya görünür olma derecesini etkileyebilir. Hormonlar selülit görünümünde de rol oynuyor gibi görünmektedir . Kadınlar yaşlandıkça vücutları daha az östrojen üretir . Daha az östrojen, yeni kollajen üretiminde bir azalmaya neden olarak selüliti geliştirebilir.



selülit tedavis.jpg





Selülit, normal olmakla birlikte , kadınların yaklaşık yüzde 90 ını ve erkeklerin yüzde 10 unu ömür boyu etkilemektedir. Yüzeyde selülit yumrulu cilt gibi görünür. Cildin altındaki yağ tabakası bağ dokusuna ve çıkıntılara karşı ittiğinde ortaya çıkar ve karakteristik portakal kabuğu görünümü oluşur. Kadınlar için, selülit geliştirme riski yaşla birlikte artmakta ve menopoz da doruğa ulaşmaktadır . Hormonal değişiklikler, özellikle östrojen seviyelerinde bir düşüş dolaşımdaki değişikliklere ve kollajen üretiminde bir azalmaya katkıda bulunabilir. Selülit herhangi bir sağlık problemi oluşturmaz ama görünüm açısından kişide öz güven eksikliği yaratabilir.Ayrıca sağlıksız yaşam tarzı, genetik veya zayıf beslenme nedeniyle selülit oluşabilir. Vücudunuzda selülit oluştuğunu fark ederseniz, durumun bir süre sonra daha da kötüye gidebileceği için ortadan kaldırmak için gerekli önlemleri almanız gerekir.


Selülit neden olur nasıl tedavi edilir ?




Selülit genelde şu bölgelerde bulunur:



kalçalar

baldırlar

karın

kalça


gögüsler



Selülitin nedeni nedir ?



Selülite, cildin altına yağ birikimi neden olur. Bazı kadınlar diğerlerine göre daha yatkındırlar. Yapısal değişiklikler hormonal dengesizlikler selüliti geliştirebilir. Çok aşırı kilo aldığınız zaman selülitin daha çok belirginleştiğini görebilirsiniz.
Selülite neden olabilir:


hormonlar

kötü beslenme

sağlıksız bir yaşam tarzı

biriken toksinler

genetik

kilo almak

hareketsizlik

gebelik


selülit.jpg








Zayıf bir diyet uygularsanız , kan dolaşımında yetersiz kalırsanız veya sıvı tutarsanız ( ödem ) , selülitin gelişmesi için bir şans verirsiniz . Hareketsiz bir yaşam tarzı yaşayan dişilerin selülit geliştirme riskini arttırdığı gözlemleniyor. Problemi doğru egzersiz, diyet ve alışkanlıklardaki belirli değişikliklerle azaltabilirsiniz.


Vücudun ağırlığını korumak için sebzeli , baharatlı ve meyve ağırlıklı bir diyet , selüliti uzak tutmanın en iyi bilinen yoludur. Günlük diyetinize bu mucizevi baharatları rezene, zencefil, soğan, tarçın, biberiye, limon, karanfil ve biberi dahil edin..


Egzersiz bedeni korur. Ayrıca egzersizyaparak selülit oluşumuna karşı koyabilrisiniz. Bacak ve karın kaslarını geliştirecek egzersizler yapın. Egzersizin yanı sıra masaj selüliti giderecektir. Bazı bitkisel çayların yağ yakma özelliği vardır. Bu bitki çaylarından mutlaka tüketin. Papatya, yeşil çay ve adaçayı.

Banyo tuzlarının da selüliti giderme özelliği vardır. Vücudunuzu banyo tuzuyla banyo yaparak selüliti giderebilrisiniz. Küvetinizi su doldurun ve içine bir miktar banyo tuzu atın . Yarım saat bu suda dinlenin.


Yaşam tarzınızdaki değişiklik selüliti önleyebilir. Sigara ve alkolden uzak durun çok yağlı ve tuzlu besinlerden kaçının.


Kalsiyum, çinko, potasyum ve selenyumdan zengin gıdalar tüketmek yağ yakmayı sağlayabilir. Ayrıca yeşil çay içerek bölgesel yağlanmadan kurtulabilir, vücudunuza detoks yapabilirsiniz. Düzenli olarak yeşil çay tüketip egzersiz yapanlarda selülitin ortadan hızla kalktığı gözlemlenmiştir. Egzersiz, selülit gelişimini önleme ve yağ birikintilerinin altındaki kasları dengelemede cildin portakal kabuğu görünümünü azaltabilecek güçlü bir yoludur. Egzersiz , hastalık riskinizi azaltabilir ve sağlıklı bir kilo vermenize yardımcı olabilecek birçok sağlık yararına sahiptir.


Her gün düzenli olarak limonlu su için. Limonlu su vücudunuza detoks yaptığı gibi selülit görünümünü de iyileştirecektir. Bazı prosedürler selülit görünümünü azaltabilir. Tropikal tedaviler selülitin görünürlüğünü azaltmaya yardımcı olabilir, ancak etkileri uzun süre sürmez. Piyasada bir çok selülit kremi vardır. Bunların hiç biri % 100 sonuç vermemektedir. Selülit problemini gidermek için yapmanız gereken sağlıklı ve dengeli beslenmek, kötü alışkanlıklardan uzak durmak, bol su tüketmek ve egzersiz yapmaktır. Lazer ve radyofrekans tedavileri selüliti giderebilir. Akustik dalga terapisi ile cildin görünümünü, dokusu iyileşebilir. Selülit probleminiz varsa mutlaka bir dermatoloğa görünün. Hekiminiz yapacağı gözlem ve tetkitlerle selülitin kaynağını belirleyecek ve size önerilerde bulunacaktır.
 
Selülit kadınlarda kızlarda çocuklarda bile görülüyor. Bende de var hiç kafama takmıyorum. Bir dönem acayip üzülüyordum. Amwayden selülit jeli almıştım 1 ay düzenli kullanınca gerçekten geçti. Selüliti saplantı haline getirenler yada genel görünümü ile ilgili kaygı duyanlar amwayin selülit jelini kullanabilir.
 
Geri
Üst