Selülit Tedavisi Yöntemleri

M

Misafir

Forum Okuru
Selülit Tedavisi Yöntemleri
selülit tedavisi için
selülit gideren yöntemler



Merhaba Sevgili Melek'ler, bu yazımızda kadınların kabusu halini alan selülit hakkında bilgiler sunuyor ve selülit giderici yöntemler hakkında da bilinmesi gereken bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Selülitler nasıl geçer diyen tüm hanımlar buyrun aradığınız selülit giderici yöntemler burada!

84d5e6c299c3b9.jpg



Yazın yaklaşmasıyla birlikte kadınların en büyük sorunu olan selülit konusı gündeme gelir. Hepimiz selülitleri yok etmek için farklı şeyler denemeye başlarız. Selülitin neden olduğunu ve LPG, mezoterapi, akustik dalga terapisi, lenf drenaj masajı ve bitkisel çözümler gibi alternatifleri bulunan selülit tedavisi yöntemlerini sizin için derledik.

Selülit neden olur?
Selülit, yağ doku hücrelerinin yapısındaki değişiklikler nedeni ile yuvarlak yumrulu yapılar haline gelmesi ile oluşur. Derinin altındaki su birikmesi başlangıçta portakal kabuğu görünümüne sahip olur. İleride de kılcal damarların görünmesine ve şişmelere neden olur. Oluştuğu bölgeler genelde bel altı, bacak etrafı, kalça çevresi ve alt bacağın arkasıdır. Vücudun üst kısmındaysa kolların arka tarafında selülitlere rastlanabilir.

Selülitin oluşması hormonal ve genetik faktörlere, dengesiz beslenmeye, yaşam tarzına ve hareket edip etmemeye bağlıdır.

Yok etmede ilk ve temel adım
Mediart Estetik Merkezi Kurucusu Doktor Serdar Tuncer, ''selülit tedavisinin ilk adımının selülit kontrol diyeti'' olduğunuz söylüyor ve “genetik ve hormonal faktörleri değiştiremeyeceğimiz için tedavideki ilk aşama kişinin beslenme ve yaşam tarzını düzenlemektir” diyor.

Burada birinci dikkat edilmesi gereken konu su birikmesini kolaylaştırdığı için tuzlu gıdaların alınmaması olduğunu söyleyen Tuncer, günde iki veya iki buçuk litre su tüketilmesi gerektiğini de vurguluyor. Bunun yanında selülit oluşumunu önlemek hareket ve sporun da etkili olacağını da ekliyor.

Bu yaşam tarzını oluşturduktan sonra tedavi yöntemlerinin devreye girdiğini belirten Doktor Serdar Tuncer, “Ödemi atmak için ya vakumlu cihazlarla lenf drenajı dolaşımı hızlandırılmasını ya da mezoterapi ile derinin altına ilaç verilmesini” öneriyor.

LPG tedavisi
LPG 15 seanslık bir selülit tedavi yöntemi. Haftada üç seansla başlayan tedavi daha sonrasında haftada ikiye iniyor. Toplamda iki, iki buçuk ayda tamamlanmış oluyor. LPG yönteminde önce dokudaki selülitin alttan yüzeye çıkması sağlanır. Ardından selülit tedavisi uygulanır.

Mezoterapi yöntemi
Mezoterapi tam olarak cildin orta tabakasının tedavisi anlamına geliyor. Sorunlu bölgeye yağ parçalayıcı ilaçlar enjekte ederek uygulama yapıldığını anlatan Dermatolog Eylem Acar “bu şekilde yağ hücreleri küçülüyor ve kan dolaşımı artırılıyor. Fazla doku artıkları parçalanmış ve sistemden atılmış oluyor” diyor.

Akustik dalga terapisi
Akustik dalga terapisinde verilen şok dalgaları vücutta bulunan yağ dokusunda çözülme sağlıyor. Haftada iki seans olarak uygulanan bu tedavi toplamda üç veya dört hafta sürüyor. Akustik dalga tedavisi aynı zamanda bölgesel incelme sağlıyor ve cilt gevşekliğini ortadan kaldırıyor.

Lenf drenaj masajı
Lenj drenaj masajı elle manipüle edilerek bloke olmuş lenf sıvısının serbest akımının sağlanması tekniği. Masaj Uzmanı İpek Çaldemir Çalışkan, bu yöntemin “toksini temizleyebilecek en etkin sistem olduğu için selülitte çok etkili” olduğunu belirtiyor. “Böylece, yağ hücrelerinin hareketlenmesi ve bedenden atılmasını sağlanır” diyor. Haftada üç gün birer saatlik masajın faydalı olduğunu belirten Çaldemir, uygulamanın çok hafif olduğunu da söylüyor.

Bitkisel karışım
Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’nın da selülitle savaşan kadınlara bitkisel bir önerisi var. Susam yağı, limon suyu, 10 adet dövülmüş aspirin ve bir tatlı kaşığı okaliptus yağını karıştırın. Bu karışımı dairesel şekilde yukarı doğru masaj yaparak sorunlu bölgenize yedirin.

Aynı zamanda yeşil çayın da selülit tedavisinde destekleyici olduğunu unutmayın. Çünkü yeşil çay yaprakları lipoliz etkisine sahip ve içeriğindeki kafein, yağ hücrelerinden yağın çıkmasını sağlıyor.

Selülit hakkında bunları biliyor muydunuz?
Selülitin erkeklerde olmadığını… Çünkü kadınlarda yağ hücreleri birbirine parallel lobüller halinde diziliyken, erkeklerde bunlar çapraz bağlarda bölünüyor.

Kiloyla hiçbir alakası olmadığını… Sadece, kiloluysanız yağ hücreleri arkadan deri altındaki yağ hücrelerini dışarı doğru ittirir ve daha fazla görünmesine neden olur.

Armut vücut tipli kadınlarda daha fazla olduğunu… Kalça ve basenden kilo alanlarda selülit daha fazla gözükür. Üstten kilo alan elma tipli kadınların kalça ve basenleri daha ince olduğundan selülit azdır.
 
Yazın tam başa bela selülitler. Rahat rahat şort bile giyemiyordum. Bir arkadaşım sağolsun yeni nesil lpg yi önerdi. Birkaç seans gittim ciddi fark etti. Sonucu merakla bekliyorum inşallah hepsi gider.
 
Sonuca ulaşınca deneyimlerini paylaşır mısın Maria. Bende başlıcam herkes çok metediyor. Güzel haberlerini bekliyorum. Yeni nesil lpg mucizesiii :)
 
Geri
Üst