Selülüt ve Çatlak Tedavisi

AyseOda

Yeni Üye
Üye
Selülüt ve Çatlak Tedavisi
Merhaba Melekler;

Selülit ve çatlak tedavisi üzerine yaptığın uzun araştırmalar sonrasında Florya da bulduğum bir polikliniğin çok özel hizmetler ve kampanyalı uygulamar verdiğini öğrendim. Web sitesinden aldığım bilgiyi sizlerle de paylaşmak istedim. Yeni sezon için yapmış olduğu kampanya detayları sitelerinde de mevcut. Selülit ve çatlak tedavisi ile kaliteli v.e farklı bir hizmet sunmaktalar. Kampanya deteylarını ve tüm uygulamalarını görmek için florya dr. nuran polikliniği ile iletişime geçebilirsiniz.

Cilt Çatlakları Nedir ve Tedavisi
Deri çatlakları gerek erkeklerde gerekse kadınlarda ortak sorun haline gelmiştir. Ancak en çok kadınların etkilendiği ve bazen ciddi kozmetik sorunlar yaşatabilen bu soruna karşı bir çok ürün kullanılmasına rağmen kalıcı olarak yok edilmesi mümkün olmadı.

ÇATLAK TEDAVİSİNDE KULLANILAN YÖNTEMLER
Karboksiterapi, mezoterapi, kök hücre tedavisi, dermaroller tedavileri günümüzde vücut çatlakları için kullanılan yöntemler arasında olduğu bilinmekte. Tedavilerde cildin tipine, çatlağın safhasına, genişliğine, rengine, bölgesine ve mevsime göre gibi çeşitli faktörler göz önüne alınarak kombine programlar uygulanmaktadır.

Selülit Neden Oluşur? Nasıl Tedavi Edilmelidir?
Genellikle kalça ve bacak bölgesinde cildin portakal kabuğuna benzer bir görüntü oluşmasına selülit denmektedir. Selülit çoğunlukla bayanlarda görülür fakat erkeklerde ve hatta bebeklerde bile görülme olasılığı vardır. Selülit oluşumuna bir çok etken vardır. Bunlardan bazıları: kabızlık, sindirim rahatsızlıkları, karaciğerin yetersiz çalışması, güneş ışığı, asitli ve kafeinli içecekler tüketmek.

Selüit ve Cilt Çatlakları, Tedavi Yöntemleri Hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz… Cilt Çatlağı nedir?
Cilt çatlaklarının ne olduğunu anlamak için, öncelikle cildin yapısını ve nasıl çalıştığını açıklamak gerekmektedir. Normal cilt destek dokusu, %80 kollajen ve %4 elastin liflerinden oluşan gözenekli bir ağ yapısına sahip bir yapıdır. Cilt yapısında bulunan elastin, cilde esnekliğini veren ve gerilmesini mümkün kılan bir protein. Elastin, cilt içerisinde cildin esnemesine ve daha sonra orijinal konumuna geri çekilmesine izin veren balık ağı benzeri bir yapı oluşturmaktadır. İşte bu elastin lifleri hasar gördüğünde ‘skar’ görüntülü cilt çatlakları oluşmaktadır. Cilt çatlaklarını dikkate değer kılan, görünümlerinin ne ölçüde göze battığıdır. Bunun yanı sıra bir mikroskop altında baktığınızda normal, sağlıklı ciltten hemen hemen hiçbir fark görmeniz mümkün değidlr. Bir cilt çatlağına dokunduğunuzda sizde neredeyse orada cilt yokmuş gibi bir boşluk hissi uyandırır. Gerçekte ciltte çok az bir değişim olmasına rağmen gerçek ve görsel algılamalarımız çok farklıdır.

Cilt çatlaklarının sebebi nedir?
Cİlt çatlaklarının şaşırtan yanı ise gerçekten bunlarıa cildin bir gerilmesinin neden olmadığıdır. İnsanlar, cilt çatlaklarını kilo almakla veya hamilelikle ilişkilendirir ve bunu da cildin yeni vücud yapılarına uymak için gerildiğini düşünürler. Bu ilişkilendirme insanlar arasında çok güçlüdür fakat bu yanlış bir tanımdır. Bu yüzden “cilt çatlağı” terimi bu yanlış algılamayı biraz daha güçlendirmiştir. Aslında cilt çatlakları dediğimiz şeyin gerçek nedeni hormonlardır. İnsanlar kilo aldıklarında hormonlar üretilir ve yağ hücreleri var olan metabolizma yapısına dahil olur. Bu dahil olma kilo alıp verdiğimiz de cildimizdeki hormanlarımızı da etkiler.

Selüit ve Cilt Çatlakları, Tedavi Yöntemleri Hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizlerle iletişime geçebilirsiniz…
Kilo Alma ve Hamilelik, Hormonları Değiştirir
Kilo almanın cilt çatlaklarının nedeni değil ise kilo alan veya hamile insanlarda genellikle bu cilt çatlakları neden görülüyor?
Gelişme çağımızda, kadınların hamilelik döneminde, erkekler ağırlık kaldırırken veya ergenlik çağındaki gelişme sırasında, vücut geliştikçe cildin de genişlediği doğrudur. Fakat, bu yaşam değişikliklerine hormonlarımızdaki ciddi değişiklikler ve cilt metabolizmamızdaki değişiklik eşlik eder. Cilt çatlaklarına neden olan şey ‘gerilme’ değil, bu gelişim sırasında değişen metabolizma etkilerdir.

NEDEN ZAMAN İÇERİSİNDE İYİLEŞMİYORLAR?
Cilt çatlaklarıyla ilgili problem; ciltteki esnek liflerin hasar görmesi ve esnek liflerin ciltte onarılması zor olan tek şey olmasıdır. Dolayısıyla vücut çatlakları büyük bir problemdir. İyileşmekte olan bir yaramız olduğunda, vücudumuz kollajen proteinlerini ve yaralanan tüm cilt yapısını yeniler; fakat elastik liflerin onarılması olanaksız bir şeydir. Vücut dokuyu yenilerken tamamen farklı bir destek madesi ile alanı doldurabilir fakat bu doku hiçbir zaman eski elastikiyetine kavuşamaz. Çünkü, içindeki destek dokuda artık elastin lifleri yoktur.

CİLT ÇATLAKLARINDAN NASIL KURTULURUM?
Cilt çatlaklarını düzeltmeye yardımcı olabilen, özellikle lazerlerle uygulanan çeşitli tedaviler olmakla birlikte, hiçbir tedavi cilt çatlaklarının tamamen kaybolarak normal cilt görünümüne dönmesini sağlayamaz, sağlayamamaktadır da. Kırmızılığı azaltabilirrr, dokuyu düzeltebilir ve daha iyi görünmesini sağlayabiliyor; hatta bazı durumlarda kolay fark edilemez hale getirebilmektedir. Fakat dediğimiz gibi tamamen yok olamamaktadır.

Cilt çatlakları kırmızı renkli olduğunda, lazerler kırmızılığın azaltılmasında ve cilt çatlaklarına neden olan enflamasyonun bir ölçüde durdurulmasında yüksek derecede etkili olabilmektedir. Bence, bu konuda tedavi seçeneği pulse boya lazer’dir. Bu, aynı zamanda kollajenin ve bir miktar elastin lifinin yeniden biçimlenmesine yol açarak cildin daha normal görünmesine yardımcı olabilir.

HANGİ TÜR ÇATLAKLARIN İYİLEŞME OLANAĞI DAHA YÜKSEKTİR?
Çatlakların türü değil safhaları var. Çatlaklar taze yani henüz renkleri mor veya soluk kırmızıyken bu, dokunun kan dolaşımının mevcut olduğunu göstermekte. Bu safhada doku kollajen ve elastin üretebilecek kabiliyette. Bu safhada yapılacak olan her türlü sağlıklı müdahale, iyileşme süreci için katkıda bulunabileceği gibi daha sonra beyazlayınca yapılan tedaviler daha uzun sürede yanıt verecektir. Ama yine de tedaviye her safhada başlamakta yarar olduğunu belirtelim.

Kaynak Linki : https://www.meleklermekani.com/threads/utuleme-yontemiyle-lazer-epilasyon.249863/
 
Geri
Üst