selülütlerinizle evde savaşın!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
selülütlerinizle evde savaşın!

99547.jpg

Özellikle kadınların korkulu rüyası selülitlerle evde de başa çıkabilirsiniz..

Selülit neredeyse her kadının kabusu. Bu problemle savaşmak için oldukça başarılı ve pahalı yöntemler bulunurken, evde şifalı bitkilerle ekonomik olarak uygulayacağınız bazı kürler de var

Deniz tuzuyla banyo yapın. Deniz suyundaki mineraller ve tuz selülitlerle savaşıyor. Bunun için banyo suyuna bir yemek kaşığı kadar deniz tuzu ekleyip haftada 1 kez 15 dakika suda kalın.

Gül yaprakları da içerdiği anti oksidant etkilerle cilde iyi geliyor. Gül yapraklarını toplayıp, ılık suyla doldurduğunuz küvetin içine atın. Birkaç damla da gül yağı damlatarak aromaterapik bir banyo yapabilirsiniz.

Selülitle savaşta evde kendi hazırlayacağınız doğal karışımlar da bulunuyor. Örneğin, ballı kür. Bunun için 3 gram gıda jelatini, 30 gram gülsuyu, 1 çay kaşığı bal, 50 gram gliserini karıştırıp sorunlu bölgeye sürün. Yaklaşık 2 saat bekleyip durulayın.

Birer yemek kaşığı lavanta, biberiye, atkuyruğu, yalancı iğne, kekik otu, mercanköşk, adaçayı karıştırılıp küvete eklenir. Yaklaşık 15 dakika küvette etki etmesi beklenip ardından durulanır.

Günde 2-3 bardak biberiye çayı içerek deri altındaki selülit ve ödemin atılmasını sağlayabilirsiniz.

Enginarın dışındaki yaprak kısmı ince ince doğranır. Yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar yaprak, bir bardak sıcak suyun içine atılıp haşlanır. 10 dakika sonra süzülüp içilir. Bu çayın aç karnına günde 3 bardak içilmesi gerek.

İki yemek kaşığı zeytinyağı, bir çay kaşığı jojoba yağı, bir çay kaşığı badem yağı, 3 damla limon yağı, 3 damla ardıç yağı ve üç damla lavanta yağını karıştırıp selülitli bölgeye günde iki kez sürüp masaj yapın.

Taze defne ve biberiyeyi cam kavanoza koyun. Üzerine bir Türk kahvesi fincanı kadar susam yağı ve iki çorba kaşığı soya yağı ekleyin. Kavanozun ağzını sıkıca kapatın. İki hafta bekletin. Karışımınızı süzüp içine 6-7 damla limon suyu sıkın.
 
Geri
Üst