Seyahatte Pasaportunuz Kaybolur Ya Da Çalınırsa...

T

TİTAN

Forum Okuru
Seyahatte Pasaportunuz Kaybolur Ya Da Çalınırsa...
pasaport, kaybolursa, çalınırsa, ne yapmak lazım, yapılması gerekenler, ile ilgili bilgiler burada melekler



pasaport-14f.jpg



Sevgili melekler,
Pasaportunuz çalınırsa ya da kaybolursa ne yapacağınızı biliyor musunuz?

Bir seyahatte seyahat eden kişinin başına gelebilecek en kötü olay pasaportun kaybolması yada çalınmasıdır.

Uluslararası geçiş belgeniz olan pasaportunuz kaybolursa bulunduğunuz ülkeden başka bir ülkeye gidemezsiniz. Eğer böyle bir olay başınıza gelirse hemen o ülkedeki en yakın Türk konsolosluğuna başvurunuz. Konsoloslukta size geçici bir belge verilecektir. Bu belgeyle Türkiye’ye yeniden dönebilirsiniz fakat seyahatinize devam edemezsiniz. Çünkü vizeniz çalınan pasaportunuzda olduğu için geçersiz sayılacaktır ve seyahatinize izin verilmeyecektir.Bu geçici belge en kısa sürede ülkenize dönmeniz için tertiplenmiştir.

Size önerimiz pasaportunuzun ve biletinizin birer renkli fotokopisini seyahate çıkmadan çektirmeniz ve pasaportunuzun aslını koyduğunuz yerden farklı bir yerde taşımanızdır. Pasaportunuz kaybolursa bu fotokopiler herhangi bir polis kontrolünde kendinizi tanıtmanıza yardımcı olacaktır.
 
Çok zor bir durum gerçekten :( Özellikle İtalya'da çalındıysa aman dikkat! Arkadaşımın çalınmıştı ve polisler cidden hiç bir şekilde ilgilenmiyorlar!

Özellikle İtalya'da hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olun derim. Zaten dünyada italya hırsızlıklarıyla oldukça meşhur bir ülke..
 
Geri
Üst