Sezeryan doğumdan sonra normal doğum yapanlar

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Sezeryan doğumdan sonra normal doğum yapanlar
Eski yıllar da sezeryan doğum genellikle normal doğumun mümkün olmadığı zamanlar da tercih edilirdi. Günümüz de ise birçok anne adayı normal doğum da acıyı ve sancıyı çok hissetmemek adına sezeryan doğumu tercih ediyorlar.

Bazı anne adayları ise elinden geldiğince normal doğumun sonuna kadar arkasın da durup bebeğini normal doğumla dünyaya getirmek istiyorlar. Uzmanlara göre de normal doğum sezeryana göre çok daha faydalı ve olması gereken doğum yöntemi..

Normal doğum neden faydalı konumuza göz atarak merak ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.
Annenin ve bebeğin bazı özel durumların da normal doğum yapılmaz hangi durumlar da normal doğum yapılmaz konumuza da göz atabilirsiniz.

Toplumumuz da şöyle bir inanış vardır eğer sezeryan doğum yapmışsanız diğer doğumlarınızın da mutlaka sezeryan doğum olması gerekiyor. Ancak günümüz de artık sezeryan doğumdan sonra da bazı durumların uygun olması şartı ile normal doğum yapılabiliyor.

NORMAL-DOĞUM-NE-KADAR-SÜRER.JPG


Sezeryan doğumdan sonra normal doğum yapmak için gereken şartlar nelerdir?

Anne adayının normal doğum yapmak için son derece istekli olması gerekiyor. Pelvis yapısı normal doğum yapmaya elverişli olması gerekiyor. Normal doğum için rahim şekil bozukluğu olmamalıdır.

Daha önce ki doğumlar da rahim de yırtılma gibi bir durum olmamalıdır. Anne adayı daha önce yatay kesili en fazla iki sezeryan doğum geçirmiş olmalıdır.

Hangi durumlarda sezeryandan sonra normal doğum sakıncalıdır?

Eğer doğacak bebek oldukça iri ise anne ve bebeği riske atmadan sezeryan olması gerekmektedir. Daha önce geçerli sezeryan doğum nedeninin devam etmesi durumun da normal doğum sakıncalıdır. Daha önceden rahime yapılmış cerrahi işlemler de derin kesiler yapılmış olması normal doğumun sakıncalı olduğu durumlardan biridir.

Bu konular da ilginizi çekebilir

normal doğum yapan ünlüler


normal doğumda ıkınma nasıl olmalıdır

normal doğum belirtileri
 
Geri
Üst