Sıfır beden olmak selülite çare değil!

Mirmiga

Yeni Üye
Üye
Sıfır beden olmak selülite çare değil!
selülite çare 0 beden olmak
Zayıflamak çare değil. İsterseniz sıfır beden olun yine de onunla yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Selülit, hemen hemen her kadında, farklı derecelerde görülen en yaygın sağlık sorunlarından biri. Çaresi ise hareket, lifli beslenme ve bol bol su içmek

İlk bakışta bir güzellik sorunuymuş gibi görülse de aslında bir sağlık sorunu selülit. Kilolu-zayıf, yaşlı-genç dinlemeyen selülit, kişide bir dolaşım sorunu olduğuna da işaret ediyor. Vakıf Gureba Hastanesi Dermatoloji Kliniği Şefi Doç. Dr. Nahide Onsun, selüliti giderdiği iddia edilen pek çok yöntemin işe yaramadığı uyarısında bulunarak en iyi çözümün oluşmayı engellemek olduğunu söylüyor. Beslenme alışkanlığındaki değişiklikler nedeniyle artık 14-15 yaşındaki genç kızlarda bile selülit görüldüğüne dikkat çeken Onsun uyarıyor:

"Bol lifli beslenmeye özen gösterin. Spor salonuna gitmenize gerek yok, yürüyüş ve merdiven çıkma gibi aktiviteler bile selüliti önlemede etkili. Gün içinde ayaklarınızı göğüs hizasına kaldırın. Bol bol su için."

Selülit neden oluşur?
Birden fazla neden var. Aslında 14 yaşından itibaren, özellikle de ergenlik çağında hormonların çalışmaya başlamasıyla birlikte ortaya çıkıyor. Selülitte birinci risk faktörü kadın olmak. İkinci faktör ise genetik faktörler. Etnik faktörler de selülitte rol oynuyor. Akdeniz ırkında, baseni daha geniş olan kadınlarda daha fazla oluşma riski var. Spor yapmayan, hareket etmeyen, statik hayatları olan ve beslenme alışkanlığı kötü olanlarda da görülüyor.

Ne tür beslenme alışkanlığı selülite neden oluyor?
Özellikle gençlerin rağbet ettiği fast-food, karbonhidrat ağırlıklı beslenme, çok çay, kahve tüketmek selülit nedeni. Selülite karşı sebze-meyve ağırlıklı besenmek gerekir.
Selülit, sadece yağ değil. Yağ bolizmasının bozulmasıyla ilgili bir durum. Hem bağdoku hem de yağ hücreleri bozuluyor. Selülitin başlangıcında her şeyden önce dolaşım bozukluğu var. İnce kılcal damarlar şeklinde görüntüler oluşuyor deride. Belden aşağıya inen sıvı bacaklarda gölleniyor. İnce kılcal damarlar, varisler oluşuyor, lenf drenajı bozuluyor. Sonuçta o bölgede ödem oluşuyor. Dolaşım bozukluğu yağ dokusunu etkiliyor. Yağ dokusu hücreleri bozulurken, etraflarında birtakım uzantılar olmaya başlıyor. Bunlar yüzeydeki yağlardır. İşte bu, deride portakal kabuğu görüntüsü oluşturuyor.
 
Ce: Sıfır beden olmak selülite çare değil!

emegine saglik canim tsklerr
 
Malesef ben de az da olsa bu rahatsızlığın ağına düşenlerdenim... Paylaşım için teşekkürler. Uygulamaları yapmaya çalışacağım. Yeşil çayın da selülite iyi geldiğini okumuştum. Ayrıca bir çay kaşığı balı ve sirkeyi su bardağına koyup, ılık suyla karıştırarak içmenin de faydalı olduğu söylenmişti...
 
Son düzenleme:
bende zayıfım ama bu selülit uzun bi süredir hayatımda benimki hem genetik hemde kahve koliğim ondanda kaynaklanıyo maalesef.tek çareside bence spor.paylaşım için teşekkürler
 
Geri
Üst