Siğil nedir ? Siğil nasıl geçer ?

Uzman SühaN

Administrator
Siğil nedir ? Siğil nasıl geçer ?
Siğiller cildinizde sert, kanserli olmayan topaklardır. Vücudun her yerinde büyüyebilirler. Genellikle yüzlerde, ellerde, ayaklarda, üreme organlarında ve rektal bölgede görülürler.Siğillere neden olan virüs, insan papilloma virüsü veya HPV olarak adlandırılır. Siğiller vücudunuzun diğer bölümlerine yayılabilir. Siğil çeşitleri ; ipliksi siğiller, taban siğilleri,düz siğiller yaygın siğiller, Periungual siğiller , ve genital siğillerdir.Tüm siğiller bulaşıcıdır.Aktif enfeksiyonu olan bir kişinin dokunduğu bazı yüzeylere dokunursanız siğillere maruz kalabilirsiniz. ( Havlu,traş bıçağı gibi )Sağlık uzmanınız siğilleri gidermek için çeşitli tedaviler kullanabilir. Siğiller dondurulabilir, yakılabilir, cerrahi olarak çıkarılabilir, kimyasal maddeler veya ilaçlar ile tedavi edilebilir . Siğil nasıl geçer dua ederek siğili tedavi edebilirmiyim ? Siğili dua okuyarak tedavi etmenin mümkün olduğu iddia ediliyor. Bu dua Zuhruf süresi’nin 79. ayetidir. Em ebremu emren fe innema mubrimun duası 7 gün siğillerin üstüne okunmalıymış. Siğil nasıl geçer evde çözümler arıyorsanız makalemizi okumaya devam edin.




evde siğil nasıl geçer.jpeg







Bu küçük, kanserli olmayan büyümeler, cildinize insan papilloma virüsü (HPV) familyasındaki virüslerden biri ile enfekte olduğunda ortaya çıkar. Virüs, cildin dış katmanını bu noktada kalın ve sert hale getiren ekstra hücre büyümesini tetikler.Siğilin tipi nerede olduğuna ve nasıl göründüğüne bağlıdır.Çocuklar ve gençler yetişkinlerden daha fazla siğile yakalanır, çünkü bağışıklık sistemleri birçok HPV'ye karşı savunma yapmazlar. Bağışıklık sistemi zayıflamış kişiler HIV'li olanlar veya RA, sedef hastalığı ve IBD gibi durumlar için biyolojik ilaçlar alan kişiler gibi siğillere karşı daha hassastırlar. Siğillerin çoğu tıbbi tedavi olmadan 1 ila 5 yıl içinde kaybolur, ancak büyük, çok sayıda veya hassas alanlarda siğiller için tedavi uygulanmalıdır. Ayaktaki siğil nasıl geçer ? Evde tedavi için elma sirkesi ve vazelini karıştırıp siğil bölgesine uygulayabilirsiniz ancak doktora danışmadan her türlü uygulamadan kaçınmanızı öneriyoruz. Siğil nasıl yakılır ? Asitli kremler ve losyonlar kullanılıyor ve genellikle sonuç veriyor .




siğil neden çıkar.jpg






Derideki siğiller tedavi edilmeli mi? Genellikle evet. Siğiller genellikle rahatsız edicidir. Kanama ve çarpma esnasında ağrıya neden olabilirler. Ayrıca , eğer yüzünüzde gelişirlerse , utanç verici olabilirler. Yüzdeki siğil nasıl geçer ? Tedavi, siğillerin vücudunuzun diğer bölgelerine veya başkalarına yayılma olasılığını azaltabilir. Her şeyden önce, ciltteki siğillerin (parmaklar, ayaklar ve dizler gibi) ve cinsel organlardaki siğillerin farklı şekillerde alındığını bilmek önemlidir. Genital bölgedeki siğilleri gidermek için ev ilaçları veya reçetesiz satılan ilaçları denemeyin. Ayrıca, önce doktorunuzla konuşmadan yüzünüzdeki siğilleri tedavi etmemelisiniz. Genital siğiller doktorunuz tarafından tedavi edilmelidir. Genital bölgedeki siğiller alınabilir, ancak siğillere neden olan viral enfeksiyonun tedavisi yoktur. Bu, siğillerin alındıktan sonra bile geri gelebileceği anlamına gelir. Ağız içi siğil nasıl geçer , dilde siğil nasıl geçer ? Bunların çeşidine göre tedaviye hekim karar verecektir. Ağız içinde dilde siğil gözleniyorsa mutlaka hekime görünün.





siğile ne iyi gelir.jpg




Siğilleri önlemeye nasıl yardımcı olabilirim?

Siğil yayılmasını önlemek için:

Ellerinizi sık sık sabun ve suyla en az 15 saniye yıkayın veya alkol bazlı bir dezenfektan kullanın.
Siğilinizin vücudunuzun diğer kısımlarına veya diğer insanlara temas etmesine izin vermeyin.
Siğil bölgeleri fırçalamak, kesmek, kaşımaktan veya tıraş etmekten kaçının.
Havuz ve soyunma odaları gibi ortak alanlarda daima ayakkabı veya sandalet giyin
Siğil bulunan tırnaklar için farklı bir tırnak törpüsü veya makası kullanın.
Tırnaklarınızı ısırmayın .
Tuvalet malzemelerini veya traş makinesi gibi diğer kişisel eşyaları başkalarıyla paylaşmayın.
İlişki sırasında genital bölgeyi mümkün olduğunca korumak için lateks prezervatif kullanın. Bununla birlikte, prezervatifler cildin tamamını kapsamadığından, yalnızca bir cinsel partneriniz ve eşinizin sağlık geçmişini bilerek kendinizi koruyun.





Parmaktaki siğil nasıl geçer ? Daha önce belirttiğimiz gibi siğiller çeşitli şekillerde tedavi edilebilir. Doğal olarak siğillerden kurtulmanıza yardımcı olacak başka bir seçenek var mı? Elbette var! Çay ağacı yağı, geçmişten günümüze kadar siğilleri temizlemek için kullanılmıştır. Yağ, cilt bakım maddesi olarak şiddetle tavsiye edilir. Enfeksiyonları, mantar ve bakteri gelişimini durdurmak ve kızarıklık ve iltihaptan kurtulma sağlamak için kullanılır. Çay ağacı yağı, çeşitli virüslere, mantarlara, bakterilere karşı çalışan geniş spektrumlu bir antimikrobiyal maddedir. Antiviral bileşenleri vücudun siğile neden olan virüse karşı savaşmasına yardımcı olur. Topikal kullanım için oldukça etkilidir ve aynı zamanda güvenlidir . Siğil tedavisi için çay ağacı yağı kullanılmasının ilave bir faydası, siğil düştükten sonra herhangi bir yara izi bırakmayacak olmasıdır. Bunun nedeni, bu esansiyel yağın yaraların iyileşmesini sağlamasıdır.


2-3 damla çay ağacı yağı
2-3 damla su
Çay ağacı yağını eşit miktarda suyla seyreltin.
Bunu siğiller üzerine uygulayın ve durulamayın.
Ayaktaki siğiller için, çay ağacı yağı doğrudan ayaktaki cilde uygulanabilir.

Bunu Ne Sıklıkta Yapmalısınız?

Günde iki kez uygulayın.





Düzenli olarak uyguladığınızda çay ağacı yağı etkilerini göstermeye başlayacaktır. Virüsü öldürür ve böylece siğillerden kurtulursunuz . . El ve parmaklar özellikle enfeksiyonlara karşı hassastır. Bu bölgelerde ortaya çıkan birkaç tür siğil vardır. Hangi tür siğiliniz olduğunu bilmek, onu tedavi etmenize yardımcı olabilir. Peki eldeki siğil nasıl geçer ? Sarımsak, allium sativum adı verilen bir bileşik sayesinde antiviral özellikler içerir. Ezilmiş sarımsakları doğrudan siğil üzerine yerleştirin ve üzerini örtün. Siğil gidene kadar her gün tekrar uygulayın. Siğil nasıl geçer ibrahim saraçoğlu bu sorunla ilgili propolis tüketilmesini öneriyor. Dıştan genital bölgeye uygulanabilir ancak doktora danışmadan uygulamadan kaçının..







Bağışıklık sistemi zayıflamış kişilerin siğile yakalanma olasılığı daha yüksektir, ancak herkes buna maruz kalabilir. Bu nednele bağışıklığınızı artıran besinler tüketin. Bir çok siğil türü evde tedavi edilebilir ve diğer siğiller doktorun bakımını gerektirir.Eğer bir siğil görürseniz, yayılmasını önlemek için hemen tedavi olun.Çay ağacı yağı, tarihsel olarak topikal bir antiseptik olarak kullanılmıştır. Öncelikle mantar enfeksiyonları, yaralar ve sivilce için kullanılır. Siğillerinizden kurtulmak için çay ağacı yağından faydalanabilirsiniz.Elma sirkesi , siğilden kurtulma dahil, çok çeşitli sağlık sorunları için kullanılmaktadır.Elma sirkesinin asitliği, siğilin cilt yüzeyinden uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, antimikrobiyal özelliklere sahiptir, çay ağacı yağının antiviral bileşikleri ile kombinasyon halinde virüs üzerinde yükske bir etkiye sahiptir .



Devedikeni sütü cilt koşullarını gidermeye yardımcı olabilecek başka bir bitkisel ilaçtır. Çay ağacı yağından farklı olarak, süt devedikeni antiviral özellikleri için araştırılmıştır. Seyreltilmiş devedikeni sütünü günde iki kez siğillerinize uygulayabilirsiniz . Muz kabuğundaki enzimler siğillerin yok olmasına yardımcı olabilir. Siğilin olduğu bölgeye muz kabuğunun iç kısmını bantlayın. Fesleğenin antiviral bileşenlerinin, virüsleri yok etmede faydalı olduğu düşünülür, bu da otu siğiller için en büyük doğal ev ilaçlarından biri yapar.Fesleğen yapraklarını ezin ve siğillerin üzerine sürüp bantlayın.Bal, antibakteriyel ve antiviral özelliklerinden dolayı siğiller için doğal ev ilaçlarından biri olarak kullanılabilir. Ananas suyu oldukça asidiktir ve siğilleri yok etmeye yardımcı olacak çözünen bir enzim içerir. Günde iki veya üç kez, siğilinizi ananas suyuna maruz bırakın.




Patatesleri siğile sürtmek, siğilleri gidermek için en yaygın ve etkili çözümlerden biri olarak kabul edilir. Bir patates soyun ve dilimler halinde kesin. Bir dilim alın ve günde üç kez siğillere sürün. Siğilinize limon sürün. Siğilleri gidermek için günlük olarak tekrar uygulayın.Kekik yağı antiviral özelliklere sahip olan karvarol içerir . Siğilleri tedavi etmek için bu yağı kullanmak kesinlikle iyi bir seçimdir. Koli bandının siğili geçirdiğini biliyormuydunuz ? Evet, doğru okudunuz! Koli bandı kullanılması, o bölgedeki oksijen kaynağını kesecek ve siğillerin dökülmesine yardımcı olacaktır . Hindistancevizi yağında bulunan orta zincirli yağ asitleri antimikrobiyal etkilere sahiptir ve yağın düzenli uygulanması üzerine siğilleri kolayca giderir. Zerdeçalın antimikrobiyal özellikleri siğilleri giderir. Etkilenen bölgeye günde iki kez uygulayın. Zerdeçalı su ile seyreltin ve siğillerin üzerine sürün.




Sarımsağın antiviral ve antibakteriyel özellikleri, siğilinize neden olan virüse saldırır ve siğillerin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Sarımsağı ezin ve doğrudan siğillerin üzerine uygulayın daha sonra bantlayın. Günde iki defa bu işlemi yapabilirsiniz.Kabartma tozu antiseptik ve anti-enflamatuar özellikleri siğile neden olan virüsün yok edilmesine yardımcı olacaktır. Kabartma tozu ve sirkeyi karıştırın daha sonra siğil olan alana bu karışımı uygulayın.Aloe vera siğiller için bir başka etkili çaredir. Aloe veranın jelini çıkarın ve siğillerin olduğu bölgeye uygulayın .Hint yağı içindeki ana bileşen antienflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahip bir asit olduğundan, siğillerin tedavisinde özellikle yüz ve ellerde çok etkilidir.Siğile günde bir defa hint yağı uygulayın. Siğiller, HPV virüsünün bir sonucudur ve vücutta herhangi bir yerde ortaya çıkabilir. Doktora danışmadan belirttiğimiz uygulamaları denemeyin. Önceliğiniz her zaman doktora gitmek olmalıdır.
 
Geri
Üst