Sık sık boğaz ağrısı yaşayanların dikkatine!

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Sık sık boğaz ağrısı yaşayanların dikkatine!
Boğaz ağrısı nedenleri, boğaz ağrısı tedavisi, boğaz neden ağrır

Özellikle kış ayların da gribal enfeksiyonla ortaya çıkan boğaz ağrısı nedenlerinin altın da farklı sağlık sorunlarının da bulunduğunu unutmayın. Sadece kış ayların da değil bunun yanın da her mevsim sık sık boğaz ağrısı yaşıyorsanız sizler için birazdan paylaşacağım bilgilere mutlaka göz atmanızı tavsiye ederim.

Sabahları şiddetli bir boğaz kuruluğu ile karşı karşıya kalmak neticesin de ise kuru boğazla birlikte ağrı da oluşur. Ben de çok sık boğaz enfeksiyonu yaşayarak faranjit şikayeti ile doktora gidenler arasındayım. Ama benim boğaz ağrılarım sadece gribe bağlı olmuyor. burnumun sağ tarafın da kemik eğriliği var ve gece yatarken nefes almakta güçlük çekiyorum o yüzden de ağzı açık uyuyorum sabahları ise kalktığım da ağzı açık yatmamın da nedeni ile çok fazla boğaz kuruluğu ve ağrısı yaşıyorum sonucun da ise sık faranjit oluyorum.

Peki sık sık boğaz ağrısı yaşamanın nedenlerini nasıl sıralayabiliriz;
13_d.jpeg


Sık sık boğaz ağrısı yaşamak aslında ciddi bir rahatsızlığın belirtisi olabilir. Kış aylarında grip, nezle gibi hastalıkların doğal bir sonucu olarak gördüğümüz boğaz ağrısını daha fazla önemsemek gerekiyor.

Medline Sorumlu Müdürü Dr. Koray Akay, sık boğaz ağrısının nedenlerini anlattı.

Kıkırdak eğriliği ya da burun eti büyümesi problemi

Uyurken burun tıkanıklığı çeken kişilerde, ağız açık uyunması nedeni ile sabahları ağız kuruması ve boğaz ağrısı yaşanır. Ağzın kuruması ile bakteriyel ve viral enfeksiyonlar boğaza daha kolay yerleşir. Dolayısı ile sabah ağzınız kuru uyanıyor ve sık boğaz enfeksiyonu yaşıyorsanız burun kontrolü yaptırmalısınız. Kıkırdak eğriliği (deviasyon) ya da burun eti büyümesi probleminiz olabilir.

Difteri ve boğmaca gibi bakteri kökenli enfeksiyonlar

Bunun yanı sıra, boğazda yanma ve yutkunmakla şiddetlenen ağrılarınızın en sık sebebi enfeksiyonlardır. Enfeksiyonlar çoğunlukla virüs kökenlidir. Soğuk algınlığı ve grip virüsleri gibi. Pek bilinmese de kızamık, suçiçeği gibi hastalıklar; nispeten daha az görülen difteri ve boğmaca gibi bakteri kökenli enfeksiyonlar da boğaz ağrısı yapabilir. Bakteri mi yoksa virütik bir enfeksiyon mu yaşadığınızı da boğaz ağrısının şiddeti ve uzunluğu ile ayırt edebilirsiniz. Bakteriyel enfeksiyonlarda boğaz ağrısı ve yutma güçlüğü çok daha şiddetli ve uzun sürelidir, ateş genellikle 38.3 derecenin üzerindedir.

Diğer nedenler

Boğaz ağrısı enfeksiyon dışı nedenlerden de kaynaklanabilir. Alerjiler, uyku apnesine bağlı sağlıklı solunum olmaması, boğaz kuruluğu, kirli havaya ve sigaraya maruz kalmanın yol açtığı tahriş, sese aşırı yüklenme, bağırma, gırtlak ve adale ağrıları, reflüye bağlı ağrılar ve bazı tümörler sık boğaz ağrısına neden olabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sigara içiyorum evimizde kaloriferli .Bu yüzden boğaz ağrısını sürekli çekiyorum :( Doktora gittim faranjitim varmış .Sanki avuç avuç toz yutmuş gibiyim .İlaçlar bir yere kadar etkili oluyor .Kendimce bir takım önlemler almaya çalışıyorum.Her sabah ballı zencefil karışımı tüketiyorum . Öğlenleri 1 fincan adaçayı tüketiyorum ve iyi geliyor .
 
Klima ve kombi havayı çok fazla kurutuyor bizde doğal gaz kullandığımız için kış ayların da çok fazla faranjit ve boğaz kuruluğu yaşıyorum. Şu peteğe takılan suluklardan almayı düşünüyorum aslın da hava nemlendiriceler de var ama çok fazla kullanım da zararları olduğunu duydum( ne kadar doğru tabi bilemiyorum) Şu sıralar petek üstlerine ıslak bez yada havlu koyuyorum ama yeterli olmuyor suluklardan alıp kullanacam bakalım faydalı olacakmı
 
Adminim bende metal bir kap içine su koyup peteğin üstüne yerleştiriyorum. Sabah bir kalkıyorum su azalmış .Düşünün artık suyu kurutan ısı boğazımızı nasıl kurutmasın . Oda bu sayede nemleniyor. Bende su kaplarından tedarik edinceye kadar böyle idare edicem.
 
Kızlar kış aylarındayız ve herkes hastalıktan şikayet ediyor. Bende de artık kronikleşen bir boğaz ağrısı olmaya başladı. Artık bu ağrıya o kadar alıştım ki çare bile aramıyorum. Özellikle geceleri boğazda olan kuruma ve yanma benim yaşam kalitemi bozmaya başladı. Uykumu alamıyorum ve işte verimsiz saatler geçiriyorum. Ne yapmalıyım diye düşünürken aktarda zencefil ve tarçının boğaz ağrısına iyi geldiğini duydum.


Bende 1 tane zencefil aldım. Hani şu patates gibi ama daha biçimsiz olan şeyden. Onu ince ince dilimledim ve kaynamış suyun içine kabuk tarçın ile birlikte attım. 10 dakika bekledikten sonra içtim ve inanın boğazımda tatlı bir yanma oldu ve yumuşadı.
 
Geri
Üst