Sinirlendiğiniz de öfkenizi kendiniz kontrol altına alın

MEÇHUL

Daimi Üye
Üye
Sinirlendiğiniz de öfkenizi kendiniz kontrol altına alın
Çok sinirlendiğiniz bir olay geldi başınıza diyelim.Siz sinirden herşeyi ve herkesi kırıp geçiren,elinize geçeni fırlatan,eşyalarınıza sinirden ciddi zararlar veriyor,duvarlara yada herhangi bri yere yumruklar atan canavar biri haline geliyorsunuz.Aradan baya bir zaman geçince de sakinleşiyorsunuz.Ama ne fayda artık olan oldu.Çevrenizdekilere,eşyalarınıza hatta kendinize verdiğiniz zarar artık düzelemez bir hale gelmiş olduğunu görürsünüz.Peki bur durumdan kurtulmak istermisiniz.O halde diyorum ki siz de duygularınızı kontrol altına alabilirsiniz.Hemde kendi başınıza.Sİiz tutan sizi sakinleştiren birinin olmasına egrek kalmadan.İşte size önerilerim:)

ofke1-1932.jpg

Yönetici misiniz?Kendinizi kontrol etmeye çok ihtiyacınız var çünkü bazı şeylerin nasıl yapılacağı konusunda büyük beklentileriniz var.
Başka insanlara yardım ettiğiniz zaman tatmin oluyorsunuz ve insanların size ihtiyaçkarı olduğunu düşünüyorsunuz. Bu yüzden üzerinize fazladan sorumluluk yüklüyor ve önemli işlerin düzgün yapıldığından emin oluyorsunuz.

Size ilgi gösterilmesine ihtiyaç duyuyorsunuz.
Beceriklisiniz ve işlerin yapıldığından emin olmak istiyorsunuz.
Yönetici olmanın negatif etkisi
Görevlerden, gün içinde yapılacaklardan ve ev işlerinden bunalmış durumdasınız.
Kendinize yeterli zaman ayıramamaktan dolayı zamanla kızgın biri oluyorsunuz. İsteklerinizin ve duygularınızın dikkate alınmadığını ve yerine getirilmediğini düşünüyorsunuz.
Kendinizi şunu düşünürken buluyorsunuz: Bana kim bakıyor?
Duygularınız bir volkan gibi, onları bastırmanız gerekiyor çünkü yönetici bir karaktere sahip olduğunuz için herşeyin yolunda gittiğinden emin olmalısınız.
Duygusal kaçışları tetikleyen faktörler
Biri doğum gününüzü unutursa.
Bir görevi bir çok kez yapmanız istenirse.
Kendinize sorular sormaya başlarsınız: "Bana neden böyle davranıyorlar?" " Neden herkes benim bu kadar görev yapmamın bir mahsuru olmadığını düşünüyor?"
Sonuç
Kontrolümüzü kaybettiğimiz zaman kendimizden nefret ediyoruz. Ayrıca pişmanlık ve suçluluk duyuyoruz.
Duygusal bir kriz anında karşımızdaki insanlara ağzımıza geleni söylüyoruz ve ilişkilerimize zarar veriyoruz.

ofke-9433.png

Hiçbir şeyin çözümlenmediği ve duygularımızın zirveye çıktığı durumlarda kendimizi bir döngü içinde sıkışmış hissediyoruz.
3 kural: Bir dahaki sefere sizi biri kızdırdığında bu egzersizleri deneyin.
Alaycı tavır: Kayınvalidenizin sizi çılgına çevirecek bir şey söylediğini düşünün. Olaylara ciddi bakmak yerine o an durup ona olan öfkenizi dışa vurduğunuzu hayal edin ve ne kadar komik görüneceğinizi düşünün. Bu sizi gülümsetecektir böylece kızgınlığınız hafifleyecektir.
Onaylamak: Duygularınızın farkına varın, evet bu olay beni çok kızdırdı ama duygularımın bu işe karışmasına engel olacağım.
Nefes almak: Kulağa basit geliyor fakat derin nefes almak rahatlamanızı sağlayacaktır. Derin bir nefes alın 3 saniye bekleyin ve nefesinizi verin.

Bence önerilere kulak verin ve sinir anında o siniri öfkeye çevirip size ve çevrenize verecek ciddi zararlardan kurtulmuş olacaksınız:)
 
Nefes almak: Kulağa basit geliyor fakat derin nefes almak rahatlamanızı sağlayacaktır. Derin bir nefes alın 3 saniye bekleyin ve nefesinizi verin.


bunu hep aparım azda olsa faydasını görüyorum :)
 
aslında nasıl sakinleşiceğimizi biliyoruz ama o anda sakinleşmek istemiyoruz sanki

peygamber efendimiz sinirlendiğinde abdest alıp iki rekat namaz kılarmış eğer dahada sakinleşmemişse biyere uzanırmış (sırt üstü) o yapmışsa mutlaka faydası vardır buda bi şeçenek...
 
Geri
Üst