Sivilceleri Azdıran Besinler!

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Sivilceleri Azdıran Besinler!
sivilce arttıran besinler, sivilce azdıran besinler, sivilcelere zararlı besinler




Sevgili melekler, cildin sağlıklı ve bakımlı olması için gereklşi hijyen ve bakımın yapılmasının yanında tükettiğimiz gıdaların da büyük önemi vardır. Cildin kendini koruyabilmesi ve hücrelerin yenilenmesi için bazı vitamin ve minerallere ihtiyaç duyar. Özellikle akne tedavisinde mevsiminde sebze ve meyve tüketin. Örneğin; A ve C vitamini içeren sebze ve meyveler...




cilt.jpg





Sebzeler: Havuç, ıspanak, semizotu, enginar, domates, taze patates, bakla, kıvırcık, taze soğan

Meyveler: A vitamini antioksidan etkisi, toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. C vitamini ise, genel sağlık için antiseptik etki yaratır. Çilek, greyfurt, kivi, ananas, portakal, elma, gibi.

Tam tahıllı gıdalar: Tam tahıllı besinler lif, mineral ve vitamin içerir. Bu sayede kan şekerinin sabit tutulmasına yardımcı olur ve hormon seviyesini korur. Hormon dalgalanmaları nedeniyle oluşan sivilceler tam tahıllı gıdalar arasında yer alan arpa, yulaf, çavdar, esmer pirinç ile azalabilir.

Et, Balık, Sakatat: Balık, çinko ve diğer mineraller bakımından zengindir. Çinko, sivilceleri hafifletmeye yardımcı olarak gösterilmektedir. Çinko bakımından zengin balıklar, somon, kalkan, ton ve alabalıktır. Kırmızı et, demir miktarını korur ve yardımcı olur. Özellikle dana eti, yağsız kuzu eti haşlama fırınlama şeklinde yiyebilirsiniz.
İçten dışa yansıyan güzellik diyeti

Cildinizi içten dışa besleyin. Beslenmenize dikkat ederek cildinizi güzelleştirmek elinizde.

İlk adım su! su, hayattır. toksinleri atar metabolizmayı hızlandırır ve canlandırır susuz kalan cilt ve vücut direncini yükseltir.

Yeşil çay: Yeşil çay doğanın bize sunduğu güzellik iksiridir. Düzenli olarak günde 2 fincan tüketirseniz sindirim sisteminiz düzenli çalışır ve metabolizmanız hızlı çalışmış olur.
Güzellik katan besinler

Kuru kayısı, incir, erik, badem, taze sıkılmış meyve suyu, portakal, greyfurt karışımı, nar suyu, sebze suları, yoğurt ve ayran.
 
Geri
Üst